MOŻLIWE PROBLEMY I ICH ROZWIĄZANIA; Możliwy problem - Oursson EM1500/IV - Instrukcja obsługi - Strona 10

Oursson EM1500/IV Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 15
Ładowanie instrukcji

52

MOŻLIWE PROBLEMY I ICH ROZWIĄZANIA

Możliwy problem

Prawdopodobna przyczyna

Rozwiązania

Urządzenie nie włącza się

Brak napięcia w gniazdku.

Odłączyć urządzenie od zasilania i

zaczekać, aż wróci napięcie.

Kawa nie wypływa z wylewki

w obsadzie filtra

Za mało wody w zbiorniku

Wylewki w obsadzie filtra są zatkane.

Filtr jest zatkany.

Zbiornik na wodę jest nieprawidłowo

włożony.

Nalać wymaganą ilość wody do

zbiornika.

Wyczyścić obsadę filtra zgodnie z

instrukcjami.

Upewnić się, że zbiornik na wodę jest

prawidłowo włożony.

Espresso wypływa przez

krawędzie obsady filtra, a nie

przez otwory

Obsada filtra jest nieprawidłowo

włożona.

Zatkany jest filtr lub otwory w obsadzie

filtra.

Włożyć prawidłowo obsadę filtra do

urządzenia.

Wyczyścić obsadę filtra i filtr.

Espresso jest zimne

Ekspres do kawy nie zdołał się rozgrzać

i gdy wypływa z niego kawa, wskaźnik

miga, zamiast świecić światłem ciągłym.

Ekspres do kawy i filiżanki nie zostały

podgrzane.

Zaczekać, aż wskaźnik przestanie migać

i zacznie świecić światłem ciągłym.

Wstępnie nagrzać ekspres do kawy i

filiżanki.

Głośna praca pompy

Za mało wody w zbiorniku.

Zbiornik na wodę jest nieprawidłowo

włożony.

Nalać wymaganą ilość wody do zbiornika

powyżej znacznika MIN.

Upewnić się, że zbiornik na wodę jest

prawidłowo włożony.

Odrobina piany na

powierzchni kawy / kawa

wypływa szybko

Kawa mielona jest słabo ubita.

Za mało kawy.

Kawa jest grubo zmielona

Ubić kawę mocniej.

Zwiększyć ilość kawy mielonej.

Użyć drobniej zmielonej kawy.

Ciemna piana na
powierzchni kawy / kawa

wypływa wolno

Kawa mielona jest zbyt mocno ubita

Za dużo kawy.

Sito warnika lub filtr są zatkane.

Kawa jest bardzo drobno zmielona.

Nie ubijać kawy zbyt mocno.

Zmniejszyć ilość kawy.

Wyczyścić sito warnika lub filtr.

Używać kawy mielonej o grubości

odpowiedniej do robienia espresso w

ekspresach do kawy.

Podczas przyrządzania

cappuccino mleko słabo się

pieni.

Mleko jest ciepłe.

Dysza pary jest zatkana.

Używać tylko zimnego mleka z lodówki.

Wyczyścić wylot pary i dyszę.

MODEL

EM1500 / EM1505

Pobór mocy (W)

Maks. 1100

Napięcie znamionowe

220-240 V~; 50/60 Hz

Temperatura przechowywania i transportu

od -25°C do +35°C

Temperatura pracy

od +5°C do +35°C

Wymagania dotyczące wilgotności podczas transportu, magazynowania i uż

ytkowania

15-75% (bez kondensacji)

Klasa ochrony

I

Wymiary (mm)

190×300×315 / 201x290x309

Masa (kg)

3,2 / 3,58

DANE TECHNICZNE

* Produkt należy przechowywać w suchym, przewiewnym miejscu składowania, w temperaturze nie niższej niż -25°С.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)