La Pavoni LPLPLQ01EU - Instrukcja obsługi - Strona 18

La Pavoni LPLPLQ01EU Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 24
Ładowanie instrukcji

164

165

PL

zegara; rozpoczyna się w ten sposób

dozowanie zemulgowanego, gorącego

mleka, z dużą ilością pianki.

Aby przerwać dozowanie, należy

zamknąć pokrętło zaworu pary

(

4

) w kierunku zgodnym z ruchem

wskazówek zegara.

Piankę mleka można regulować

za pomocą sworznia (

C) (

Rys.

F

), „Cappuccino Automatic”, aby

uzyskać pożądaną konsystencję

piany.

Aby pianka miała większą

objętość, należy przesunąć

sworzeń do góry.

Po każdym dozowaniu napoju

należy
wyczyścić system „Cappuccino

Automatic” z pozostałości mleka.

Aby ustawić odpowiednio rurkę pary

(

12

), należy wykonać czynności opisane

poprzednio, w celu monitorowania pary

cappuccino.

4–10. PRZYGOTOWANIE INNYCH

GORĄCYCH NAPOJÓW

Przed podgrzaniem dowolnego napoju:

Umieść pojemnik pod rurką pary (

12).

Działając na pokrętło pary (

4),

obrócić w kierunku przeciwnym

do ruchu wskazówek zegara, aby

usunąć ewentualne skropliny, które

nagromadziły się w bojlerze.

HERBATA, HERBATKI ZIOŁOWE

Wlać do pojemnika wystarczającą ilość

wody, aby uzyskać pożądaną dawkę

napoju.

Zanurzyć rurkę pary (

12

) w płynie i

obracać powoli pokrętłem zaworu pary

(

4

) w kierunku przeciwnym do ruchu

wskazówek zegara.

Następnie otworzyć całkowicie

pokrętło, aby umożliwić

dozowanie dużej ilości pary, w celu

doprowadzenia płynu do wrzenia.

Następnie wrzucić torebkę herbaty,

jaką zamierza się przygotować.

CZEKOLADA W FILIŻANCE

Wsypać zawartość torebki już

przygotowanego napoju do naczynia

i dodać stopniowo filiżankę mleka,

dobrze mieszając

Zanurzyć rurkę pary (

12) do momentu

dotknięcia dna naczynia, obracać

powoli pokrętłem zaworu pary (

4)

w kierunku przeciwnym do ruchu

wskazówek zegara i doprowadzić do

wrzenia.

Aby zwiększyć gęstość napoju, należy

przedłużyć proces wrzenia.

Para wydobywa się w

temperaturze około 100°C,

absolutnie nie należy wkładać

rąk pod rurkę pary i należy

zachować maksymalną

ostrożność, aby

uniknąć możliwych oparzeń.

4–11. DOZOWANIE GORĄCEJ WODY

Gdy urządzenie jest pod ciśnieniem,

gorącą wodę można uzyskać nie tylko

przy użyciu rurki pary (

12

), lecz także

za pomocą systemu „Cappuccino

Automatic” (

17).

Po zamontowaniu urządzenia zgodnie

z opisem w punkcie 10 4.9, włożyć

rurkę zasysającą do naczynia z wodą,

umieścić naczynie pod wylewką

systemu „Cappuccino Automatic”

i otworzyć pokrętło zaworu pary

(

4

) w kierunku zgodnym z ruchem

wskazówek zegara.

W momencie uzyskania pożądanej

dawki zamknąć pokrętło.

Absolutnie nie należy wkładać

rąk pod „Cappuccino

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)