La Pavoni LPLPLQ01EU Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
164
165
PL
zegara; rozpoczyna się w ten sposób
dozowanie zemulgowanego, gorącego
mleka, z dużą ilością pianki.
•
Aby przerwać dozowanie, należy
zamknąć pokrętło zaworu pary
(
4
) w kierunku zgodnym z ruchem
wskazówek zegara.
•
Piankę mleka można regulować
za pomocą sworznia (
C) (
Rys.
F
), „Cappuccino Automatic”, aby
uzyskać pożądaną konsystencję
piany.
•
Aby pianka miała większą
objętość, należy przesunąć
sworzeń do góry.
•
Po każdym dozowaniu napoju
należy
wyczyścić system „Cappuccino
Automatic” z pozostałości mleka.
Aby ustawić odpowiednio rurkę pary
(
12
), należy wykonać czynności opisane
poprzednio, w celu monitorowania pary
cappuccino.
4–10. PRZYGOTOWANIE INNYCH
GORĄCYCH NAPOJÓW
Przed podgrzaniem dowolnego napoju:
•
Umieść pojemnik pod rurką pary (
12).
•
Działając na pokrętło pary (
4),
obrócić w kierunku przeciwnym
do ruchu wskazówek zegara, aby
usunąć ewentualne skropliny, które
nagromadziły się w bojlerze.
HERBATA, HERBATKI ZIOŁOWE
•
Wlać do pojemnika wystarczającą ilość
wody, aby uzyskać pożądaną dawkę
napoju.
•
Zanurzyć rurkę pary (
12
) w płynie i
obracać powoli pokrętłem zaworu pary
(
4
) w kierunku przeciwnym do ruchu
wskazówek zegara.
•
Następnie otworzyć całkowicie
pokrętło, aby umożliwić
dozowanie dużej ilości pary, w celu
doprowadzenia płynu do wrzenia.
•
Następnie wrzucić torebkę herbaty,
jaką zamierza się przygotować.
CZEKOLADA W FILIŻANCE
•
Wsypać zawartość torebki już
przygotowanego napoju do naczynia
i dodać stopniowo filiżankę mleka,
dobrze mieszając
•
Zanurzyć rurkę pary (
12) do momentu
dotknięcia dna naczynia, obracać
powoli pokrętłem zaworu pary (
4)
w kierunku przeciwnym do ruchu
wskazówek zegara i doprowadzić do
wrzenia.
•
Aby zwiększyć gęstość napoju, należy
przedłużyć proces wrzenia.
Para wydobywa się w
temperaturze około 100°C,
absolutnie nie należy wkładać
rąk pod rurkę pary i należy
zachować maksymalną
ostrożność, aby
uniknąć możliwych oparzeń.
4–11. DOZOWANIE GORĄCEJ WODY
•
Gdy urządzenie jest pod ciśnieniem,
gorącą wodę można uzyskać nie tylko
przy użyciu rurki pary (
12
), lecz także
za pomocą systemu „Cappuccino
Automatic” (
17).
•
Po zamontowaniu urządzenia zgodnie
z opisem w punkcie 10 4.9, włożyć
rurkę zasysającą do naczynia z wodą,
umieścić naczynie pod wylewką
systemu „Cappuccino Automatic”
i otworzyć pokrętło zaworu pary
(
4
) w kierunku zgodnym z ruchem
wskazówek zegara.
•
W momencie uzyskania pożądanej
dawki zamknąć pokrętło.
Absolutnie nie należy wkładać
rąk pod „Cappuccino
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)