Gaggia RI870201 Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
74
Polski
8
Po dostosowaniu napoju zgodnie z własnymi preferencjami smakowymi
można uruchomić jego nalewanie, naciskając przycisk
START/STOP
START/STOP
.
9
W przypadku zmiany jakiegokolwiek parametru spośród wymienionych
powyżej po zakończeniu nalewania pojawi się zapytanie, czy zamierza się
zapisać recepturę z wprowadzonymi zmianami.
Uwaga
: nowe zapisane ustawienia nadpiszą te z poprzedniej receptury.
Ważne
: aby przywrócić ustawienia fabryczne receptur są dwie opcje:
- wpisać ręcznie ustawienia określone w rozdziale „Rodzaje napojów” dla każdego
napoju i zapisać je;
- przywrócić ustawienia fabryczne dla wszystkich napojów za pomocą funkcji
„Ustawienia fabryczne” w menu „USTAWIENIA”;
Regulacja stopnia mielenia
Stopień mielenia można regulować za pomocą pokrętła do regulacji stopnia
mielenia, znajdującego się w pojemniku na kawę ziarnistą. Młynek ceramiczny
zapewnia idealne i jednolite mielenie ziaren niezbędnych przy przygotowywaniu
każdej filiżanki kawy. Zachowywany jest wówczas aromat, który zapewnia zawsze
doskonały smak.
Ważne
: stopień mielenia można regulować jedynie wówczas, kiedy urządzenie
mieli kawę ziarnistą. Różnicę w smaku będzie można dostrzec po zaparzeniu 2 - 3
filiżanek kawy.
Uwaga
: aby uniknąć uszkodzenia młynka, nie należy obracać pokrętłem wyboru
mielenia więcej niż o jedną pozycję na raz.
1
Ustawić filiżankę pod dozownikiem kawy.
2
Otworzyć pokrywkę pojemnika na kawę ziarnistą.
3
Przygotować espresso, jak opisano w rozdziale „Parzenie kawy na bazie kawy
ziarnistej”.
4
Gdy urządzenie mieli kawę, nacisnąć pokrętło regulacji stopnia mielenia w
pojemniku na kawę ziarnistą i obrócić je o jedno położenie na raz w prawo lub
w lewo.
5
Dostępnych jest 5 różnych stopni mielenia. Im niższy wskaźnik, tym smak
kawy będzie silniejszy i pełniejszy.
Ważne
:
- Mielenie grube: lżejszy smak, przeznaczony do mieszanek ziaren kawy palonych
w sposób ciemny (3-5);
- Mielenie drobne: bardziej intensywny smak, do mieszanek ziaren kawy palonych
jasno (1-3);
4219-465-03691 MAN. GAG.MAGENTA PRESTIGE EN-NL-PL Rev 01.indd 74
21/01/2021 12:44:06
Spis treści
- 5 Polski
- 7 Panel sterowania i wyświetlacz; Przyciski wielofunkcyjne
- 8 Pierwsza instalacja; Ręczny cykl płukania
- 9 Pomiar twardości wody
- 10 Instalacja filtra wody INTENZA+; Wymiana filtra wody INTENZA+
- 11 Rodzaje napojów
- 12 Parzenie kawy na bazie kawy ziarnistej
- 13 Parzenie kawy na bazie kawy wstępnie zmielonej
- 14 Przygotowywanie napojów na bazie; Napełnianie dzbanka na mleko
- 15 Wkładanie dzbanka na mleko; Nalewanie napojów na bazie kawy i spienionego; Wyjmowanie dzbanka na mleko
- 16 Nalewanie gorącej wody
- 17 Indywidualne ustawienia napojów i; Indywidualne ustawienia napojów
- 18 Regulacja stopnia mielenia
- 19 Czyszczenie i konserwacja; Tabela czyszczenia
- 20 Programy czyszczenia dzbanka na mleko
- 21 Czyszczenie dzbanka na mleko pod bieżącą wodą; Czyszczenie bloku zaparzającego; Wyjmowanie bloku zaparzającego
- 22 Czyszczenie bloku zaparzającego pod bieżącą wodą; Wkładanie bloku zaparzającego na miejsce
- 23 Czyszczenie bloku zaparzającego za pomocą
- 24 Smarowanie bloku zaparzającego
- 25 Odwapnianie; Procedura odwapniania
- 26 Co robić w przypadku przerwania procedury; Ustawienia różne; Język
- 27 Czas czuwania; Filtr wody; Jednostki miary; Licznik napojów; Dźwięk przycisków
- 28 Znaczenie kodów błędów
- 29 Rozwiązywanie problemów
- 31 Akcesoria GAGGIA
- 32 Dane techniczne
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)