Smarowanie bloku zaparzającego - Gaggia RI8701-01 - Instrukcja obsługi - Strona 24

Gaggia RI8701-01 Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 36
Ładowanie instrukcji

80

Polski

Smarowanie bloku zaparzającego

Aby zapewnić optymalne działanie urządzenia, należy smarować blok zaparzający.

Z częstotliwością smarowania można się zapoznać w poniższej tabeli.

Częstotliwość

użytkowania

Liczba napojów

przyrządzanych codziennie

Częstotliwość

smarowania

Niska

1 - 5

Co 4 miesiące

Normalna

6 - 10

Co 2 miesiące

Wysoka

> 10

Co miesiąc

1

Wyłączyć urządzenie i odłączyć kabel zasilający.

2

Wyjąć blok zaparzający i przepłukać go letnią wodą (patrz rozdział

„Czyszczenie bloku zaparzającego pod bieżącą wodą”).

3

Nanieść cienką warstwę smaru z wyposażenia wokół sworznia

wprowadzającego w części dolnej bloku zaparzającego.

4

Nanieść cienką warstwę smaru na prowadnice, po obu stronach (patrz

rysunek).

5

Włożyć blok zaparzający na miejsce (patrz rozdział „Wkładanie bloku

zaparzającego na miejsce”).

Ważne

: tubki ze smarem można używać kilkukrotnie.

4219-465-02541 MAN. GAG. MAGENTA Milk EN-NL-PL Rev 02.indd 80

09/09/2020 16:49:04

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)