Gaggia 886960401010 Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
76
Polski
8
Aby zmienić intensywność aromatu, należy nacisnąć przycisk „
”. Przy
każdorazowym naciśnięciu przycisku intensywność aromatu zmienia się o
jeden stopień. Na wyświetlaczu pojawia się wybrana intensywność.
1 Bardzo lekki
2 Lekki
3 Regularny
4 Mocny
5 Bardzo mocny
Ważne
: z funkcji tej nie można korzystać w przypadku kawy wstępnie zmielonej.
6
Nacisnąć przycisk „
”, aby przygotować dwie filiżanki lub przycisk „
”, aby
przygotować tylko jedną filiżankę. Ilustracja napoju na środku wyświetlacza
wskaże liczbę wybranych filiżanek.
Ważne
: z funkcji tej nie można korzystać w przypadku napojów AMERICANO i
gorąca woda.
7
Nacisnąć przycisk „
”, aby uruchomić używanie kawy wstępnie zmielonej.
Ważne
: ta funkcja pozwala na zaparzanie tylko jednej kawy na raz.
Tworzenie profilu
Istnieją dwa sposoby na utworzenie profilu:
-
Za pomocą przycisku
HOME
HOME
, jak opisano w rozdziale „Indywidualne
ustawienia napojów”, w punktach 9 i 10;
-
Za pomocą przycisku
MY FAVOURITES
my favourites
, w następujący sposób:
3
Nacisnąć przycisk „DODAJ NAPÓJ
”.
4
Zostaną wyświetlone ekrany napojów. Wybrać napój, który zamierza się
zapisać w swoim profilu i dostosować go zgodnie z punktami od 3 do 8 w
rozdziale „Indywidualne ustawienia napojów”.
9
Po dostosowaniu napoju zgodnie z własnymi preferencjami smakowymi
można zapisać go w profilu, naciskając przycisk „
”.
10
Następnie wybrać profil, w ramach którego zamierza się zapisać napój,
spośród 4 dostępnych profili.
1
Nacisnąć przycisk
MY FAVOURITES
my favourites
.
2
Wybrać jeden z kolorów profilu.
START/STOP
ON/OFF
my favourites
HOME
clean/setting
30 ml
medium
ESPRESSO
COFFEE
TEMP
START/STOP
ON/OFF
my favourites
HOME
clean/setting
30 ml
medium
ESPRESSO
COFFEE
TEMP
1
2
3
4
5
START/STOP
ON/OFF
my favourites
HOME
clean/setting
30 ml
medium
ESPRESSO
COFFEE
TEMP
START/STOP
ON/OFF
my favourites
HOME
clean/setting
CHOOSE YOUR
PROFILE
START/STOP
ON/OFF
my favourites
HOME
clean/setting
ADD DRINK
CADORNA Prestige EN-NL-PL.indd 76
04/07/2019 13:55:04
Spis treści
- 5 Polski; Spis treści
- 7 Panel sterowania i wyświetlacz; Przyciski wielofunkcyjne
- 8 Pierwsza instalacja; Ręczny cykl płukania
- 9 Pomiar twardości wody
- 10 Instalacja filtra wody INTENZA+; Wymiana filtra wody INTENZA+
- 11 Rodzaje napojów
- 12 Parzenie kawy; Parzenie kawy na bazie kawy ziarnistej
- 13 Parzenie kawy na bazie kawy wstępnie zmielonej; Przygotowywanie napojów na bazie; Napełnianie dzbanka na mleko
- 14 Wkładanie dzbanka na mleko; Wyjmowanie dzbanka na mleko
- 15 Nalewanie napojów na bazie kawy i spienionego; Nalewanie gorącej wody
- 16 Indywidualne ustawienia napojów i; Indywidualne ustawienia napojów
- 17 Tworzenie profilu
- 18 Regulacja stopnia mielenia
- 19 Czyszczenie i konserwacja; Tabela czyszczenia
- 20 Programy czyszczenia dzbanka na mleko
- 21 Dokładne czyszczenie dzbanka na mleko pod bieżącą
- 22 Czyszczenie bloku zaparzającego; Wyjmowanie bloku zaparzającego
- 23 Czyszczenie bloku zaparzającego za pomocą; Wkładanie bloku zaparzającego na miejsce
- 24 Smarowanie bloku zaparzającego
- 25 Odwapnianie; Procedura odwapniania
- 26 Co robić w przypadku przerwania procedury
- 27 Język; Ustawienia różne; Filtr wody
- 28 Twardość wody; Licznik napojów; Jednostki miary; Przywracanie ustawień fabrycznych
- 29 Znaczenie kodów błędów
- 30 Rozwiązywanie problemów
- 32 Akcesoria GAGGIA
- 33 Dane techniczne
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)