Pobieranie gorącej wody; Spienianie mleka; Wyciągnij; Przepłucz - Bosch TES 50221 RW - Instrukcja obsługi - Strona 14

Bosch TES 50221 RW Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 30
Ładowanie instrukcji

48

pl

Robert Bosch Hausgeräte GmbH

Pobieranie gorącej wody

¡

Niebezpieczeństwo oparzenia!

Spieniacz mleka (6) może bardzo się

nagrzewać. Spieniacz mleka (6) należy

trzymać wyłącznie za plastikową część.

Urządzenie musi być gotowe do pracy, a

umyty spieniacz mleka musi być włożony.

1. Podgrzaną filiżankę lub szklankę pod-

stawić pod wylot spieniacza mleka (6c).

2. Wyciągnij spieniacz mleka (6), aby go

otworzyć. Urządzenie nagrzeje się.

Gorąca woda będzie wypływała przez

wylot spieniacza mleka (6c) przez

40 sekund.

3. Aby zatrzymać proces, wciśnij spieniacz

mleka (6).

Spienianie mleka

¡

Niebezpieczeństwo oparzenia!

Spieniacz mleka (6) może bardzo się

nagrzewać. Spieniacz mleka (6) należy

trzymać wyłącznie za plastikową część.

Wskazówka:

Mleko można najpierw

spienić, a później wlać do niego kawę, lub

można spienić je oddzielnie, a następnie

wlać do kawy.

Urządzenie musi być gotowe do pracy, a

umyty spieniacz mleka musi być włożony.

1. Naciśnij przycisk

h

(11).

Przycisk

h

(11) zacznie migać, a

urządzenie będzie się nagrzewało przez

ok. 20 sekund. Na wyświetlaczu zosta-

nie przedstawiony tekst

Wyciągnij

spien. mlek a

.

2. Zanurzyć spieniacz mleka aż do dna

filiżanki lub szklanki wypełnionej w jed-

nej trzeciej mlekiem.

3. Wyciągnij spieniacz mleka (6), aby go

otworzyć.

¡

Niebezpieczeństwo poparzenia!

Wydostająca się para jest bardzo gorąca,

może ona powodować rozpryskiwanie się

płynów. Nie dotykać tulejki i nie kierować jej

na osoby.

4. Wciśnij spieniacz mleka (6) do środka,

aby go zamknąć.

Wskazówka:

Aby uzyskać optymalną

piankę mleczną, zaleca się zastosowanie

zimnego mleka o zawartości tłuszczu mini-

mum 1,5 %.

Ważne:

Ponieważ zaschnięte resztki mleka

są trudne do usunięcia, spieniacz do mleka

(6)

trzeba koniecznie

oczyścić letnią wodą

natychmiast po użyciu i przepłukać, używa-

jąc programu systemowego

Przepłucz

ukł. mleczn.

(patrz strona 49).

TES502_PL.indd 48

05.03.2013 15:00:32

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)