Parzenie z kawy ziarnistej; Parzenie z kawy mielonej - Bosch TES 50221 RW - Instrukcja obsługi - Strona 13

Bosch TES 50221 RW Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 30
Ładowanie instrukcji

47

pl

TES502 | 02/2013

Parzenie z kawy ziarnistej

Automatyczny ekspres do kawy miele

świeżą kawę do każdego.

Wskazówka:

Zaleca się stosowanie mie-

szanek kawy przeznaczonych do automatów

tradycyjnych lub espresso.

Aby zapewnić

optymalną jakość, kawę należy przechowy-

wać w chłodnym miejscu, w szczelnym opa-

kowaniu lub w stanie zamrożonym. Możliwe

jest również mielenie zamrożonych ziaren.

Ważne:

Konieczne jest codzienne napełnia-

nie pojemnika na wodę (16) świeżą wodą.

Pojemnik musi zawsze zawierać ilość wody

niezbędną do pracy urządzenia.

Różne rodzaje kawy można łatwo

przyrządzać za naciśnięciem przycisku.

Przygotowanie

Urządzenie musi być gotowe do pracy.

1. Podgrzaną filiżankę (filiżanki) podstawić

pod wylot kawy (7).

Wskazówka:

Przed przygotowaniem

małego espresso należy zawsze

podgrzać filiżankę, np. przepłukując ją

gorącą wodą.

2. Obracając górne pokrętło obrotowe (14)

wybierz rodzaj kawy i wymaganą ilość

na filiżankę. Ustawienia kawy i ilości

na filiżankę zostają przedstawione na

wyświetlaczu.

3. Obracając górne pokrętło obrotowe

(13) wybierz moc kawy. Wybrane

ustawienie zostanie przedstawione na

wyświetlaczu.

4. Nacisnąć przycisk

start

(10).

Kawa jest parzona, a następnie spływa do

filiżanki(ek).

Naciśnij ponownie przycisk

start

(10), aby

skrócić proces zaparzania.

Parzenie z kawy mielonej

Automatyczny ekspres do kawy umożliwia

też parzenie kawy z kawy mielonej (nie z

kawy rozpuszczalnej).

Ważne:

Konieczne jest codzienne napełnia-

nie pojemnika na wodę (16) świeżą wodą.

Pojemnik musi zawsze zawierać ilość wody

niezbędną do pracy urządzenia.

Przygotowanie

1. Otworzyć szufladkę na kawę

mieloną (4).

2. Wsypać maksymalnie 2 płaskie miarki

kawy mielonej.

Uwaga:

Nie sypać do tej szufladki

całych ziaren kawy ani kawy

rozpuszczalnej.

3. Zamknąć szufladkę (4).

4. Obracając górne pokrętło obrotowe (14)

wybierz wymagany napój (parzona jest

tylko jedna filiżanka).

5. Nacisnąć przycisk

start

(10).

Kawa jest parzona, a następnie spływa do

filiżanki.

Wskazówka:

W celu zaparzenia następnej

filiżanki kawy powtórzyć czynności. Jeżeli

w ciągu 90 sekund nie zostanie naciśnięty

żaden przycisk, następuje automatyczne

opróżnienie komory parzenia, aby zapobiec

jej przepełnieniu. Następuje płukanie

urządzenia.

TES502_1RW.indb 47

21.02.2013 13:38:39

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)