cZYSZcZENIE I KONSERWAcjA,; W trakcie korzystania z czajnika element; cERTYFIKAcjA WYROBU; Dane techniczne - Oursson EK1744GD/RD - Instrukcja obsługi - Strona 8

Oursson EK1744GD/RD Czajnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 13
Ładowanie instrukcji

45

100˚С

Czarna herbata całkowicie

fermentowana

Wyparz imbryk wrzącą wodą; czas parzenia wynosi 2–3 minuty.

Herbata z jagód goji

Przygotuj herbatę z proporcji 100 g jagód na 400 ml wody. Czas parzenia

wynosi 20 minut.

Kawa mielona

Ogrzej zaparzacz wrzącą wodą, wytrzyj go do sucha, nasyp mielonej kawy, a

następnie zalej wodą.

Angielska klasyczna

Nagrzej wstępnie suchy imbryk. Wsyp do niego herbatę w stosunku 1 łyżecz-

ka na filiżankę wody plus 1 dla imbryka. Natychmiast wlej do imbryka wrzącą

wodę (dwa razy) i zostaw na 5 minut. Kiedy herbata się parzy, wlej 2–3 łyżki

ciepłego (niezagotowanego) mleka do mocno ogrzanej filiżanki, a następnie

wlej herbatę. Brytyjczycy ściśle trzymają się zasady wlewania herbaty do

mleka, a nie odwrotnie. Uważa się, że wlanie mleka do herbaty psuje aromat

i smak napoju.

Herbata kwitnąca

Ważne! Zaparzaj herbatę w naczyniu z przezroczystego szkła lub szklanej

kolbie – zobaczysz piękny widok, którym możesz się cieszyć, zalewając

wrząca wodą tylko jedną „kulkę” ulubionej herbaty na 1–2 minuty.

Herbata z melisą

Aby przygotować herbatę, potrzebujesz 30 g suchej sproszkowanej melisy

zalanej 1 litrem wrzącej wody i parzonej przez pół godziny. Potem dodaj 2

łyżeczki miodu i zamieszaj. Możesz pić tę herbatę maksymalnie trzy razy

dziennie.

Rumianek

Filiżanka aromatycznego i zdrowego napoju powstaje z dwóch łyżeczek

wysuszonych ziół, zalanych wrzącą wodą. Parz herbatę przez około 20 minut

– po tym czasie można ją pić. Zazwyczaj nie pije się więcej niż dwie filiżanki

herbaty rumiankowej dziennie.

Hibiskus

Wyparz porcelanowy imbryk wrzącą wodą. Zaleca się zalanie wrzącą wodą

płatków hibiskusa w stosunku 1,5 łyżeczki liści herbaty na 250 ml wody. Czas

parzenia wynosi 3 minuty.

Czarna herbata w torebkach Czas parzenia wynosi od 30 sekund do 4 minut. Można zaparzać raz.
Roślinne (ziołowe) herbaty w

torebkach

Czas parzenia wynosi od 3 do 6 minut. Należy zalewać świeżo zagotowaną

wodą.

Owsianka instant

Wykonaj instrukcje przygotowania na opakowaniu.

Makaron instant

Zupy instant

Twarda woda może pozostawiać osad w czajniku. Używaj

specjalnych środków do odkamieniania. Postępuj zgodnie

z instrukcjami umieszczonymi na używanym detergencie.

Nie używaj ściernych ani ostrych środków.

• Napełnij czajnik do połowy wodą.

• Na każde 2 filiżanki wody dodaj 6 łyżek stołowych octu

spirytusowego 8%.

Zagotuj.

• W razie potrzeby powtórz operację.

• Wyjmij wtyczkę z kontaktu.

• Zostaw czajnik do ostygnięcia i przepłucz go dwa razy

zimną wodą.

cZYSZcZENIE I KONSERWAcjA,

rys.D

• Wytrzyj zewnętrzną powierzchnię czajnika czystą,

miękką, wilgotną ściereczką. Aby uniknąć poraże-

nia prądem, nie wolno zanurzać całego urządzenia

ani przewodów w wodzie.

• Dokładnie wysusz wszystkie części urządzenia.

W trakcie korzystania z czajnika element

grzewczy może zmienić kolor, ale nie wpływa

to na działanie urządzenia.

Informacje na temat atestów i certyfikatów można uzyskać na stronie http://www.oursson.com lub u sprzedawcy.

cERTYFIKAcjA WYROBU

Dane techniczne

Model

EK1733WD

EK1744GD

Pobór mocy, W

max 2200

Napięcie znamionowe

220-240 V~; 50-60 Hz

Poziom ochrony

I

Temperatura przechowywania i transportu

od -25°C do +35°C

Temperatura pracy

od +5°C do +35°C

Wymagana wilgotność

15-75%

Wymiary, mm

222x153x245

222x160x243

Waga, kg

1,18

1,09

Pojemność, l

1,7

*Produkty należy przechowywać w suchych, wentylowanych magazynach w temperaturze poniżej 25°C.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)