Oursson EK1744GD/RD - Instrukcja obsługi - Strona 7

Oursson EK1744GD/RD Czajnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 13
Ładowanie instrukcji

44

Temperatura

Napoje i potrawy

Komentarze

Niesfermentowana biała

herbata

Wyparz imbryk wrzącą wodą; czas parzenia wynosi 2–3 minuty.

Herbata rozpuszczalna

(koncentrat)

Koncentrat herbaty, którego przygotowanie nie wymaga parzenia. Wystarczy

rozpuścić proszek, ekstrakt herbaty w postaci stałej lub płynnej w gorącej lub

ciepłej wodzie.

Chińska żółta herbata

Żółtą herbatę zazwyczaj parzy się przez 3 minuty. Chińczycy mówią: „Jeśli

herbata jest świeżo zaparzona, wtedy jest to lekarstwo. Jeśli herbata jest

zostawiona na noc, wtedy jest to trucizna.”

70˚С

Żółta herbata w torebkach

Idealna temperatura parzenia wynosi 70–75°C. Czas parzenia wynosi 1–2

minuty.

Biała herbata w torebkach

Czas parzenia wynosi 1–2 minuty.

Niesfermentowana zielona

herbata

Wyparz imbryk wrzącą wodą; czas parzenia wynosi 2 minuty.

80˚С

Herbata oolong w torebkach Idealna temperatura parzenia wynosi 80–90°C. Czas parzenia wynosi 2–3

minuty.

Zielona herbata w torebkach

Zielona herbata wymaga temperatury 75–80°C. Nigdy nie zaparzaj we

wrzącej wodzie! Wrząca woda niszczy korzystne właściwości zielonej

herbaty. Czas parzenia wynosi 1–2 minuty.

Mate

Do parzenia używaj specjalnego naczynia – kalebasy lub porcelanowego

imbryka. Przed parzeniem wyparz imbryk wrzącą wodą; czas parzenia

wynosi od 30 sekund do 2 minut.

Kawa instant

Kiedy napój będzie gotowy, dodaj mleko, cukier i inne składniki.

Herbata ziołowa

Kupuj zioła wyłącznie w aptekach lub supermarketach. Wykonuj instrukcje

podane w sposobie przyrządzania.

Herbata jaśminowa

Do zaparzenia potrzebujesz tylko trochę herbaty jaśminowej –

1 łyżeczkę. Jeśli użyjesz więcej, herbata może mieć gorzki posmak. Herbatę

jaśminową parzy się przez około 3 minut. Ważne jest także, aby używać

wody dobrej jakości, ponieważ znacznie wpływa to na jakość i smak herbaty.

90-95˚С

assam

Na 200 ml użyj około 7 g liści herbaty. Herbatę Assam można parzyć 3–4

razy. Czas i objętość parzenia zależy od osobistych preferencji. Napar Assam

ma silny, intensywny smak i aromat. Czas parzenia wynosi 1–2 minuty.

Herbata z pąków

chryzantem.

Umieść wysuszone pąki we wstępnie ogrzanym imbryku. 7 kwiatów na 1 l

wody. Zalej gorącą wodą. Czas parzenia wynosi 5 minut.

Herbata owocowa

Nagrzej wstępnie imbryk. Ogrzej go gorącą wodą, a następnie włóż mieszan-

kę owocową i zalej gorącą wodą o temperaturze 85–90 stopni. Robi się tak,

aby zachować smak herbaty. Jeśli wlejesz wrzącą wodę do zimnego imbryka,

herbata nie będzie aż tak smaczna, ponieważ wszystkie olejki eteryczne

szybko wyparują. Aby uzyskać jak najlepszy smak i nasycenie kolorem, parz

herbatę przynajmniej 10–15 minut.

Imbir z cytryną

Na 2 porcje: 400 ml wody, 10 g imbiru, 1 cytryna. Wyparz imbryk wrzą-

cą wodą. Pokrój cytrynę na cienkie plasterki. Zetrzyj imbir na małej tarce.

Przykryj imbryk ręcznikiem i zostaw na 20 minut do zaparzenia.

Herbata oolong

Ogrzewaj wstępnie imbryk przez 3–4 minuty, a następnie wsyp zieloną herba-

tę oolong na 2 minuty: 5 g liści herbaty na 200 g wody, zalej gorącą wodą.

Czas parzenia wynosi 2–3 minuty. Możesz zalewać wrzącą wodą maksymal-

nie 7 razy.

Pu-erh

Do suchego imbryka wsyp 1,5 łyżeczki liści herbaty na 200 ml wody, zalej

gorącą wodą i po 20 sekundach wylej wodę. Ponownie zalej gorącą wodą.

Czas parzenia wynosi 1,5–3 minuty.

Rooibos

Do nagrzanego imbryka wsyp 1 łyżeczkę liści herbaty na 200 ml wody. Zalej

gorącą wodą. Czas parzenia wynosi 1,5–3 minuty.

Gorąca czekolada instant

Aby przygotować jedna porcję gorącej czekolady, zaleca się użycie 20 g

proszku na 150 ml wody.

Kakao instant

Wykonaj instrukcje przygotowania na opakowaniu.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)