Tabela gotowania - Bosch PKF645B17(E) - Instrukcja obsługi - Strona 7

Kuchenka Bosch PKF645B17(E) – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.
Spis treści:
7
Tabela gotowania
W poni
ż
szej tabeli zamieszczono kilka przyk
ł
adów.
Czasy gotowania i stopnie mocy grzania zale
żą
od rodzaju,
wagi i jako
ś
ci potraw. Dlatego mo
ż
liwe s
ą
odchylenia.
Do gotowania u
ż
ywa
ć
9. stopnia mocy grzania.
G
ę
ste potrawy od czasu do czasu zamiesza
ć
.
Stopie
ń
mocy grza-
nia do dalszego
gotowania
Dalsze gotowanie w
minutach
Roztapianie
Czekolada, kuwertura
Mas
ł
o, miód,
ż
elatyna
1-1
1-2
-
-
Podgrzewanie i utrzymywanie temperatury potraw
Potrawa jednogarnkowa (np. zupa z soczewicy)
Mleko**
Kie
ł
baski podgrzewane w wodzie**
1-2
1-2
3-4
-
-
-
Rozmra
ż
anie i podgrzewanie
Szpinak mro
ż
ony
Gulasz mro
ż
ony
2-3
2-3
10-20 min
20-30 min
Gotowanie na ma
ł
ym ogniu, powolne dogotowywanie
Kluski, knedle
Ryba
Bia
ł
e sosy, np. sos beszamelowy
Sosy ubijane, np. sos bernaise, sos holenderski
4.-5.*
4-5*
1-2
3-4
20-30 min
10-15 min
3-6 min
8-12 min
Gotowanie, gotowanie na parze, duszenie
Ry
ż
(z dwiema miarkami wody)
Ry
ż
na mleku
Ziemniaki w mundurkach
Gotowane ziemniaki
Potrawy m
ą
czne, makarony
Potrawa jednogarnkowa, zupy
Warzywa
Warzywa mro
ż
one
Gotowanie w szybkowarze
2-3
1-2
4-5
4-5
6-7*
3-4
2-3
3-4
4-5
15-30 min
35-45 min
25-30 min
15-25 min
6-10 min
15-60 min
10-20 min
10-20 min
-
Duszenie
Zrazy zawijane
Piecze
ń
duszona
Gulasz
4-5
4-5
2-3
50-60 min
60-100 min
50-60 min
Sma
ż
enie**
Sznycel, naturalny lub panierowany
Sznycel, mro
ż
ony
Kotlet, naturalny lub panierowany***
Stek (3 cm grubo
ś
ci)
Hamburgery, kotlety mielone (3 cm grubo
ś
ci)***
Pier
ś
kurczaka (2 cm grubo
ś
ci)***
Pier
ś
kurczaka, mro
ż
ona***
Ryba i filet rybny, naturalne
Ryba i filet rybny, panierowane
Ryba i filet rybny, panierowane i mro
ż
one, np. paluszki rybne
Langusty i krewetki
Potrawy z patelni, mro
ż
one
Nale
ś
niki
Omlet
Jajka sadzone
6-7
6-7
6-7
7-8
4-5
5-6
5-6
5-6
6-7
6-7
7-8
6-7
6-7
3-4
5-6
6-10 min
8-12 min
8-12 min
8-12 min
30-40 min
10-20 min
10-30 min
8-20 min
8-20 min
8-12 min
4-10 min
6-10 min
sma
ż
enie ci
ą
g
ł
e
sma
ż
enie ci
ą
g
ł
e
3-6 min
* Dalsze gotowanie bez pokrywki
** Bez pokrywki
*** Cz
ę
sto obraca
ć
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
3 ë Spis tre ś ci [pl]Instrukcja obs ł ugi Wskazówki dotycz ą ce bezpiecze ń stwa .................................... 3 Przyczyny uszkodze ń ......................................................................... 4 Ochrona ś rodowiska .................................................................
4 ■ Urz ą dzenie jest bardzo gor ą ce. Nie przechowywa ć przedmiotów ł atwopalnych ani sprayów w szufladach znajduj ą cych si ę bezpo ś rednio pod p ł yt ą grzejn ą . N ie bez pi ec z e ń stwo po ż a ru!! ■ P ł yta grzejna wy łą cza si ę samoczynnie i nie mo ż na jej uruchomi ć . Pó ź niej mo ż e w ...
7 Tabela gotowania W poni ż szej tabeli zamieszczono kilka przyk ł adów. Czasy gotowania i stopnie mocy grzania zale żą od rodzaju, wagi i jako ś ci potraw. Dlatego mo ż liwe s ą odchylenia. Do gotowania u ż ywa ć 9. stopnia mocy grzania. G ę ste potrawy od czasu do czasu zamiesza ć . Stopie ń mocy ...