Tabela gotowania - Bosch PKF645B17(E) - Instrukcja obsługi - Strona 7

Bosch PKF645B17(E)

Kuchenka Bosch PKF645B17(E) – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.

Ładowanie instrukcji

7

Tabela gotowania

W poni

ż

szej tabeli zamieszczono kilka przyk

ł

adów.

Czasy gotowania i stopnie mocy grzania zale

żą

od rodzaju,

wagi i jako

ś

ci potraw. Dlatego mo

ż

liwe s

ą

odchylenia.

Do gotowania u

ż

ywa

ć

9. stopnia mocy grzania.

G

ę

ste potrawy od czasu do czasu zamiesza

ć

.

Stopie

ń

mocy grza-

nia do dalszego

gotowania

Dalsze gotowanie w

minutach

Roztapianie

Czekolada, kuwertura
Mas

ł

o, miód,

ż

elatyna

1-1
1-2

-
-

Podgrzewanie i utrzymywanie temperatury potraw

Potrawa jednogarnkowa (np. zupa z soczewicy)
Mleko**
Kie

ł

baski podgrzewane w wodzie**

1-2
1-2
3-4

-
-
-

Rozmra

ż

anie i podgrzewanie

Szpinak mro

ż

ony

Gulasz mro

ż

ony

2-3
2-3

10-20 min
20-30 min

Gotowanie na ma

ł

ym ogniu, powolne dogotowywanie

Kluski, knedle
Ryba
Bia

ł

e sosy, np. sos beszamelowy

Sosy ubijane, np. sos bernaise, sos holenderski

4.-5.*
4-5*
1-2
3-4

20-30 min
10-15 min
3-6 min
8-12 min

Gotowanie, gotowanie na parze, duszenie

Ry

ż

(z dwiema miarkami wody)

Ry

ż

na mleku

Ziemniaki w mundurkach
Gotowane ziemniaki
Potrawy m

ą

czne, makarony

Potrawa jednogarnkowa, zupy
Warzywa
Warzywa mro

ż

one

Gotowanie w szybkowarze

2-3
1-2
4-5
4-5
6-7*
3-4
2-3
3-4
4-5

15-30 min
35-45 min
25-30 min
15-25 min
6-10 min
15-60 min
10-20 min
10-20 min
-

Duszenie

Zrazy zawijane
Piecze

ń

duszona

Gulasz

4-5
4-5
2-3

50-60 min
60-100 min
50-60 min

Sma

ż

enie**

Sznycel, naturalny lub panierowany
Sznycel, mro

ż

ony

Kotlet, naturalny lub panierowany***
Stek (3 cm grubo

ś

ci)

Hamburgery, kotlety mielone (3 cm grubo

ś

ci)***

Pier

ś

kurczaka (2 cm grubo

ś

ci)***

Pier

ś

kurczaka, mro

ż

ona***

Ryba i filet rybny, naturalne
Ryba i filet rybny, panierowane
Ryba i filet rybny, panierowane i mro

ż

one, np. paluszki rybne

Langusty i krewetki
Potrawy z patelni, mro

ż

one

Nale

ś

niki

Omlet
Jajka sadzone

6-7
6-7
6-7
7-8
4-5
5-6
5-6
5-6
6-7
6-7
7-8
6-7
6-7
3-4
5-6

6-10 min
8-12 min
8-12 min
8-12 min
30-40 min
10-20 min
10-30 min
8-20 min
8-20 min
8-12 min
4-10 min
6-10 min
sma

ż

enie ci

ą

g

ł

e

sma

ż

enie ci

ą

g

ł

e

3-6 min

* Dalsze gotowanie bez pokrywki
** Bez pokrywki
*** Cz

ę

sto obraca

ć

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 3 - Produktinfo; Wskazówki dotycz; Niebezpiecze

3 ë Spis tre ś ci [pl]Instrukcja obs ł ugi Wskazówki dotycz ą ce bezpiecze ń stwa .................................... 3 Przyczyny uszkodze ń ......................................................................... 4 Ochrona ś rodowiska .................................................................

Strona 4 - Przyczyny uszkodze

4 ■ Urz ą dzenie jest bardzo gor ą ce. Nie przechowywa ć przedmiotów ł atwopalnych ani sprayów w szufladach znajduj ą cych si ę bezpo ś rednio pod p ł yt ą grzejn ą . N ie bez pi ec z e ń stwo po ż a ru!! ■ P ł yta grzejna wy łą cza si ę samoczynnie i nie mo ż na jej uruchomi ć . Pó ź niej mo ż e w ...

Strona 7 - Tabela gotowania

7 Tabela gotowania W poni ż szej tabeli zamieszczono kilka przyk ł adów. Czasy gotowania i stopnie mocy grzania zale żą od rodzaju, wagi i jako ś ci potraw. Dlatego mo ż liwe s ą odchylenia. Do gotowania u ż ywa ć 9. stopnia mocy grzania. G ę ste potrawy od czasu do czasu zamiesza ć . Stopie ń mocy ...