Korpus urządzenia; Nasadka podstawowa; mielenia mięsa - Bosch MFW 2520W - Instrukcja obsługi - Strona 16

Bosch MFW 2520W
Strona 1
1 Strona 1
2 Strona 2
3 Strona 3
4 Strona 4
5 Strona 5
6 Strona 6
7 Strona 7
8 Strona 8
9 Strona 9
10 Strona 10
11 Strona 11
12 Strona 12
13 Strona 13
14 Strona 14
15 Strona 15
16 Strona 16
17 Strona 17
18 Strona 18
19 Strona 19
20 Strona 20
21 Strona 21
22 Strona 22
23 Strona 23
24 Strona 24
25 Strona 25
26 Strona 26
27 Strona 27
28 Strona 28
29 Strona 29
30 Strona 30
31 Strona 31
32 Strona 32
33 Strona 33
34 Strona 34
35 Strona 35
36 Strona 36
37 Strona 37
Strona: / 37

Spis treści:

  • Strona 12 – Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem; Proszę dokładnie przeczytać instrukcję obsługi, starannie ją; gospodarstwa domowego.; Maszynka do mielenia mięsa:; do mielenia oraz mieszania; Przystawka do tarcia:; do przetwarzania innych przedmiotów lub substancji oprócz tych
  • Strona 13 – Zasady bezpieczeństwa; Niebezpieczeństwo porażenia prądem i pożaru; do szatkowania i tarcia.
  • Strona 14 – Uwaga! Niebezpieczeństwo uszkodzenie urządzenia; Zwracać uwagę, aby w otworze do napełniania oraz w nasadkach nie; Spis treści
  • Strona 15 – Przed pierwszym użyciem; Elementy obsługowe; Wyposażenie
  • Strona 16 – Korpus urządzenia; Nasadka podstawowa; mielenia mięsa
  • Strona 17 – Przystawka do tarcia; Przygotowanie; Zastosowanie
  • Strona 18 – Wyciskarka do owoców
  • Strona 19 – Konserwacja i codzienne; Przepisy; Rolady z mięsa mielonego
  • Strona 20 – Porady
  • Strona 21 – Nasadka masarska; Ekologiczna utylizacja
  • Strona 22 – Części zamienne i akcesoria
  • Strona 23 – Usuwanie drobnych usterek
Ładowanie instrukcji

159

pl

Korpus urządzenia

Korpus urządzenia

Przygotowanie

W

Niebezpieczeństwo zranienia!

Włożyć wtyczkę do gniazdka sieciowego

dopiero wtedy, gdy wszystkie przygoto-

wania do pracy z urządzeniem zostały

zakończone, potrzebne nasadki poprawnie

zmontowanie i połączone z korpusem

urządzenia.

■ Korpus urządzenia ustawić na stabilnej,

poziomej powierzchni roboczej.

Korpus urządzenia jest gotowy.

Nasadka podstawowa

Nasadka podstawowa jest używana do

następujących zastosowań:

Przystawka do mielenia mięsa

Do rozdrabniania surowych lub gotowanych

produktów żywnościowych. W zależności

od rodzaju i konsystencji przetwarzanych

produktów zastosować odpowiednie sitko.

X

 „Porady” patrz strona 163

Nasadka masarska

Do wypełniania sztucznych i naturalnych

osłonek masą kiełbasianą. Do formowania

rurek.

Nasadka do kebbe

Do formowania rurek z ciasta lub mielonego

mięsa.

Wskazówka:

nasadkę podstawową i odpo

-

wiednie akcesoria, które można nabyć

za pośrednictwem serwisu, można użyć

w dalszych zastosowaniach.

Uwaga!

Podczas składania różnych elementów

ustawić wycięcia w przystawkach naprzeciw

odpowiedniej części w obudowie.

Przygotowanie przystawki do

mielenia mięsa

W

Niebezpieczeństwo zranienia!

Nigdy nie wkładać rąk do ostrego noża.

Uwaga!

Zawsze stosować tylko jedno sitko.

X

Rysunek

B

1.

Włożyć ślimak do obudowy zabierakiem

do przodu.

2.

Na ślimak nasadzić najpierw nóż,

a następnie wybrane sitko. Ostrza

muszą być zwrócone do sitka.

3.

Na obudowę nasadzić nakrętkę

i dokręcić zgodnie z ruchem wskazówek

zegara bez użycia nadmiernej siły.

Przystawka do mielenia mięsa jest gotowa.

Przygotowanie nasadki

masarskiej

X

Rysunek

C

1.

Włożyć ślimak do obudowy zabierakiem

do przodu.

2.

Najpierw na ślimak nasadzić pierścień

nośny, a następnie włożyć w obudowę

dyszę do nadziewania.

3.

Na obudowę nasadzić nakrętkę

i dokręcić zgodnie z ruchem wskazówek

zegara bez użycia nadmiernej siły.

Nasadka masarska jest gotowa.

Przygotowanie nasadki do kebbe

X

Rysunek

D

1.

Włożyć ślimak do obudowy zabierakiem

do przodu.

2.

Najpierw na ślimak nasadzić pier

-

ścień stożkowy, a następnie włożyć

w obudowę dyszę do kebbe.

3.

Na obudowę nasadzić nakrętkę

i dokręcić zgodnie z ruchem wskazówek

zegara bez użycia nadmiernej siły.

Nasadka do kebbe jest gotowa.

Zastosowanie

Wskazówka:

w zależności od zamierzo

-

nego przeznaczenia, produkty żywnościowe

będą różnie przetwarzane.

X

 „Przepisy” 

patrz strona 162

Poniższy przykład opisuje wykorzystanie

nasadki podstawowej jako przystawki do

mielenia mięsa:

W

Niebezpieczeństwo zranienia!

Nie wkładać rąk w otwór do napełniania.

Do popychania produktów używać

wyłącznie popychacza.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 12 - Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem; Proszę dokładnie przeczytać instrukcję obsługi, starannie ją; gospodarstwa domowego.; Maszynka do mielenia mięsa:; do mielenia oraz mieszania; Przystawka do tarcia:; do przetwarzania innych przedmiotów lub substancji oprócz tych

155 pl Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem Proszę dokładnie przeczytać instrukcję obsługi, starannie ją przechowywać i postępować zgodnie z zawartymi w niej wska - zówkami! Przekazując urządzenie innej osobie należy dołączyć niniejszą instrukcję. Niezastosowanie s...

Strona 13 - Zasady bezpieczeństwa; Niebezpieczeństwo porażenia prądem i pożaru; do szatkowania i tarcia.

156 pl Zasady bezpieczeństwa Urządzenie mogą obsługiwać osoby z ograniczonymi zdolnościami fizycznymi, sensorycznymi lub umysłowymi, a także osoby nie posia - dające wystarczającego doświadczenia i/lub wiedzy, jeśli pozostają pod nadzorem lub zostały pouczone, jak bezpiecznie obsługiwać urządzenie i...

Strona 14 - Uwaga! Niebezpieczeństwo uszkodzenie urządzenia; Zwracać uwagę, aby w otworze do napełniania oraz w nasadkach nie; Spis treści

157 pl Zasady bezpieczeństwa W Uwaga! Niebezpieczeństwo uszkodzenie urządzenia Zwracać uwagę, aby w otworze do napełniania oraz w nasadkach nie było żadnych ciał obcych. Nie operować przedmiotami (np. nożem, łyżką) w otworze do napełniania lub w otworze wylotowym. W Uwaga! Urządzenie należy konieczn...

Inne modele maszynki do mięsa Bosch

Wszystkie maszynki do mięsa Bosch