Strona 15 - Przed pierwszym użyciem; Elementy obsługowe; Wyposażenie
158 pl Przed pierwszym użyciem 7 Wyciskarka do owoców * Używać tacy wsypowej i popychacza nasadki podstawowej. a Obudowa b Otwór do napełniania c Ślimak z pierścieniem uszczelniającym d Sitko drobne (B) i zgrubne (A) e Oprawka sitka z pierścieniem uszczelniającym f Nakrętka g Lejek wylotowy h Dysz...
Strona 16 - Korpus urządzenia; Nasadka podstawowa; mielenia mięsa
159 pl Korpus urządzenia Korpus urządzenia Przygotowanie W Niebezpieczeństwo zranienia! Włożyć wtyczkę do gniazdka sieciowego dopiero wtedy, gdy wszystkie przygoto- wania do pracy z urządzeniem zostały zakończone, potrzebne nasadki poprawnie zmontowanie i połączone z korpusem urządzenia. ■ Korpu...
Strona 17 - Przystawka do tarcia; Przygotowanie; Zastosowanie
160 pl Przystawka do tarcia Uwaga! – Nie przetwarzać kości, chrząstek, ścię - gien lub innych stałych składników. – Nie przetwarzać mrożonego mięsa. – Nie wywierać dużego nacisku na popychacz. X Cykl rysunków F 1. Przygotowaną przystawkę wsunąć skośnie na napęd korpusu urządzenia. 2. Przekręcić...
Strona 18 - Wyciskarka do owoców
161 pl Wyciskarka do owoców 9. Wcisnąć i przytrzymać przycisk zabez - pieczający, a następnie obrócić przy - stawkę zgodnie z ruchem wskazówek zegara, aż zwolni się. 10. Wyjąć przystawkę, rozłożyć i wszystkie części oczyścić. X „Konserwacja i codzienne czyszczenie” patrz strona 162 Wyciskarka d...
Strona 19 - Konserwacja i codzienne; Przepisy; Rolady z mięsa mielonego
162 pl Konserwacja i codzienne czyszczenie 8. Ustawić dyszę wytłoków. Wykręcanie dyszy powoduje, że wytłoki są wilgot - niejsze; wkręcanie powoduje, że wytłoki są suchsze i z lejka wypływa więcej soku. Jeżeli miąższ jest za suchy, odkręcić dyszę, aby nie doszło do zatka - nia urządzenia miąższem. 9...
Strona 20 - Porady
163 pl Porady Kebbe Pieróg: – 500 g baraniny, pociętej w paski – 500 g kaszy pszennej Bulgur, wypłuka - nej i osuszonej – 1 mała cebula, posiekana ■ Mielić naprzemiennie baraninę i kaszę za pomocą przystawki do mielenia mięsa (sitko do drobnego mielenia). ■ Masę dobrze przemieszać, dodając ceb...
Strona 21 - Nasadka masarska; Ekologiczna utylizacja
164 pl Ekologiczna utylizacja ■ Jeśli chce się uzyskać drobniejszą konsystencję przetworzonych produktów, należy powtórzyć proces rozdrabniania lub użyć kolejno różnych sitek (grube, drobne). ■ Inne składniki (np. cebula, przyprawy korzenne) mogą być dodawane bez - pośrednio przy mieleniu. Dzięki...
Strona 22 - Części zamienne i akcesoria
165 pl Części zamienne i akcesoria Części zamienne i akcesoria Części zamienne i akcesoria 3.8 mm s 10009254 Sitko (do drobnego mielenia) 8 mm s 10009255 Sitko (do grubego mielenia) s 00753386 Nasadka masarska: do wtłaczania masy kieł - basy do osłonki syntetycznej lub naturalnej. Do formowani...
Strona 23 - Usuwanie drobnych usterek
166 pl Usuwanie drobnych usterek Usuwanie drobnych usterek W poniższej tabeli można znaleźć rozwiązania problemów lub usterek, łatwych do samo - dzielnego usunięcia. Jeżeli w opisany sposób nie da się usunąć występujących usterek, proszę zwrócić się do naszego autoryzowanego punktu serwisowego. Pr...