Strona 8 - Zasady bezpieczeństwa; Ostrzeżenie
165 pl Zasady bezpieczeństwa Urządzenie mogą obsługiwać osoby z ograniczonymi zdolnościami fizycznymi, sensorycznymi lub umysłowymi, a także osoby nie posia - dające wystarczającego doświadczenia i/lub wiedzy, jeśli pozostają pod nadzorem lub zostały pouczone, jak bezpiecznie obsługiwać urządzenie...
Strona 9 - Spis treści
166 pl Zasady bezpieczeństwa Nie zbliżać rąk do ostrych noży i krawędzi przystawek do szatkowania i tarcia. Nigdy nie zbliżać rąk do wirujących części. Nigdy nie wkładać rąk w otwór do napełniania lub w otwór wylotowy. Nigdy nie popychać ręką produktów w otworze do napełniania. Do popychania stosow...
Strona 10 - Opis urządzenia; Przed pierwszym użyciem
167 pl Opis urządzenia Opis urządzenia X Rysunek A 1 Korpus urządzenia a Napęd nasadek b Przycisk I lub k * c Przycisk O lub rev * d Wskaźnik pracy urządzenia e Przycisk zabezpieczający f Uchwyt do przenoszenia g Schowek z pokrywą h Przewód sieciowy i Schowek na kabel 2 Nasadka podstawowa a Obud...
Strona 12 - Nasadka podstawowa; mielenia mięsa
169 pl Korpus urządzenia Korpus urządzenia Przygotowanie W Niebezpieczeństwo zranienia! Włożyć wtyczkę do gniazdka sieciowego dopiero wtedy, gdy wszystkie przygoto - wania do pracy z urządzeniem zostały zakończone, potrzebne nasadki poprawnie zmontowanie i połączone z korpusem urządzenia. ■ Korp...
Strona 13 - Przystawka do tarcia; Przygotowanie; Zastosowanie
170 pl Przystawka do tarcia Poniższy przykład opisuje wykorzystanie nasadki podstawowej jako przystawki do mielenia mięsa: W Niebezpieczeństwo zranienia! – Nie wkładać rąk w otwór do napełniania. – Do popychania produktów używać wyłącznie popychacza. Uwaga! – Nie przetwarzać kości, chrząstek, ś...
Strona 14 - Wyciskarka do cytrusów
171 pl Wyciskarka do cytrusów 5. Pod przystawkę podstawić odpowiednie naczynie. Przygotowane produkty położyć na tacę wsypową. 6. Podłączyć wtyczkę do gniazdka. Włączyć urządzenie. 7. Przesuwać popychaczem produkty do otworu do napełniania, wywierając lekki nacisk. Produkty są szatkowane lub tarte...
Strona 15 - Przepisy
172 pl Konserwacja i codzienne czyszczenie Wskazówki: – W celu osiągnięcia optymalnej ilości soku, operacja wyciskania powinna być powtarzana kilka razy. – W razie potrzeby opróżnić sitko z miąższu i pestek. Konserwacja i codzienne czyszczenie Urządzenie, wszystkie przystawki oraz wykorzystane ak...
Strona 16 - Marcepan; Porady
173 pl Porady ■ Zacisnąć koniec pieroga. ■ Niewielką ilość farszu wcisnąć do otworu i zacisnąć drugi koniec pieroga. ■ Rozgrzać olej (około 180°C) i smażyć pieróg przez około 6 minut, aż do osią - gnięcia złoto-brązowego koloru. Marcepan – 210 g migdałów (grubo mielonych) – 210 g cukru pudru ...
Strona 19 - Usuwanie drobnych usterek
176 pl Usuwanie drobnych usterek Usuwanie drobnych usterek Problem Przyczyna Sposób usunięcia Urządzenie nie pracuje podczas włączania. Prąd nie dochodzi do urządzenia. Włożyć wtyczkę do gniazda. Urządzenie pracuje normalnie, lecz pro - dukty nie są mielone. Urządzenie jest przeciążone i zabierak p...