Tefal KD400 - Instrukcja obsługi - Strona 13

Tefal KD400 Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 15
Ładowanie instrukcji

Tabela diagnostyczna

Przepis na fondue kawowe

Przygotowanie: 15 minut • Podgrzewanie: 5 minut

Pokroić brioszkę na równe kostki.

Rozciąć ananasa na ćwiartki. Usunąć skórę, po czym pokroić miąższ

na równe kostki.

Obrać banany ze skóry. Pokroić na plasterki i pokropić sokiem z

cytryny.

Ułożyć kawałki brioszki, amaretti i owoce na półmiskach.

Wnieść na stół wraz z miseczkami napełnionymi różnymi przyprawami.

Do rondelka wlać gorącą kawę.

Dodać 4 łyżki stołowe skrobi kukurydzianej (uprzednio rozrobionej w

niewielkiej ilości zimnej kawy).

Następnie dodać kakao i cukier.

Poczekać do stopienia.

Następnie dodać lekko podgrzaną (letnią) śmietanę.

Po uzyskaniu całkowicie jednolitej masy wlać całość do podstawy

urządzenia (misa ze stali nierdzewnej).

Każdy z gości nadziewa kolejno na widelec kawałek brioszki, amaretti

lub kawałek owocu, oblewa masą kawową w fontannie, a następnie,

zgodnie ze swoim upodobaniem, przyprawia cynamonem, wiórkami

kokosowymi lub kakao.

Dla 6 osób
• 500 ml mocnej kawy (typu

espresso)

• 1 łyżeczka do kawy kakao

w proszku

• 200 g cukru
• 500 ml płynnej śmietany
• 4 łyżki stołowe skrobi

kukurydzianej

Na przystawkę :
• 250 g bułki drożdżowej

(brioszki)

• 1 ananas
• 3 banany
• 1/2 cytryny
• 100 g amaretti (włoskie

ciasteczka migdałowe)

• 1 miseczka cynamonu w

proszku

• 1 miseczka wiórków

kokosowych

• 1 miseczka podpieczonych

płatków migdałowych

• 1 miseczka kakao bez cukru

62

F

NL

D

I

S

FIN

DK

N

GB

TR

E

P

RUS

UA

PL

Problem

• Brak wypływu czekolady.

• Czekolada zestala się /

wypływ ulega zatrzymaniu.

• Wypływ czekolady nie jest

jednolity / jest przerywany.

• Kaskada czekolady nie jest

równomierna.

Możliwa przyczyna

Brak śruby ślimakowej w

urządzeniu.

Czekolada jest zbyt płynna.

Czekolada jest zbyt gęsta.

Urządzenie zostało

umieszczone w przeciągu.

Zatkanie się podstawy wieży.

Fontanna nie została właściwie

wypoziomowana.

Rozwiązanie

Zdjąć wieżę i umieścić śrubę

ślimakową na swoim miejscu.

Nie stosować zbyt płynnej

czekolady/masy czekoladowej

(patrz przepisy).

Nigdy nie stosować czystej

czekolady, która zestala się w

temperaturze pokojowej.

Nigdy nie umieszczać

urządzenia w zbyt chłodnym

pomieszczeniu lub w miejscu

narażonym na przeciągi.

Ustawić pokrętło przełącznika

w położeniu "OFF" i usunąć

składniki masy czekoladowej

zaklinowane u podstawy

wieży.

Wyregulować nóżki

urządzenia w celu jego

dokładnego ponownego

wypoziomowania.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)