Tefal KD400 Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Tabela diagnostyczna
Przepis na fondue kawowe
Przygotowanie: 15 minut • Podgrzewanie: 5 minut
Pokroić brioszkę na równe kostki.
Rozciąć ananasa na ćwiartki. Usunąć skórę, po czym pokroić miąższ
na równe kostki.
Obrać banany ze skóry. Pokroić na plasterki i pokropić sokiem z
cytryny.
Ułożyć kawałki brioszki, amaretti i owoce na półmiskach.
Wnieść na stół wraz z miseczkami napełnionymi różnymi przyprawami.
Do rondelka wlać gorącą kawę.
Dodać 4 łyżki stołowe skrobi kukurydzianej (uprzednio rozrobionej w
niewielkiej ilości zimnej kawy).
Następnie dodać kakao i cukier.
Poczekać do stopienia.
Następnie dodać lekko podgrzaną (letnią) śmietanę.
Po uzyskaniu całkowicie jednolitej masy wlać całość do podstawy
urządzenia (misa ze stali nierdzewnej).
Każdy z gości nadziewa kolejno na widelec kawałek brioszki, amaretti
lub kawałek owocu, oblewa masą kawową w fontannie, a następnie,
zgodnie ze swoim upodobaniem, przyprawia cynamonem, wiórkami
kokosowymi lub kakao.
Dla 6 osób
• 500 ml mocnej kawy (typu
espresso)
• 1 łyżeczka do kawy kakao
w proszku
• 200 g cukru
• 500 ml płynnej śmietany
• 4 łyżki stołowe skrobi
kukurydzianej
Na przystawkę :
• 250 g bułki drożdżowej
(brioszki)
• 1 ananas
• 3 banany
• 1/2 cytryny
• 100 g amaretti (włoskie
ciasteczka migdałowe)
• 1 miseczka cynamonu w
proszku
• 1 miseczka wiórków
kokosowych
• 1 miseczka podpieczonych
płatków migdałowych
• 1 miseczka kakao bez cukru
62
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
GB
TR
E
P
RUS
UA
PL
Problem
• Brak wypływu czekolady.
• Czekolada zestala się /
wypływ ulega zatrzymaniu.
• Wypływ czekolady nie jest
jednolity / jest przerywany.
• Kaskada czekolady nie jest
równomierna.
Możliwa przyczyna
•
Brak śruby ślimakowej w
urządzeniu.
•
Czekolada jest zbyt płynna.
•
Czekolada jest zbyt gęsta.
•
Urządzenie zostało
umieszczone w przeciągu.
•
Zatkanie się podstawy wieży.
•
Fontanna nie została właściwie
wypoziomowana.
Rozwiązanie
•
Zdjąć wieżę i umieścić śrubę
ślimakową na swoim miejscu.
•
Nie stosować zbyt płynnej
czekolady/masy czekoladowej
(patrz przepisy).
•
Nigdy nie stosować czystej
czekolady, która zestala się w
temperaturze pokojowej.
•
Nigdy nie umieszczać
urządzenia w zbyt chłodnym
pomieszczeniu lub w miejscu
narażonym na przeciągi.
•
Ustawić pokrętło przełącznika
w położeniu "OFF" i usunąć
składniki masy czekoladowej
zaklinowane u podstawy
wieży.
•
Wyregulować nóżki
urządzenia w celu jego
dokładnego ponownego
wypoziomowania.
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)