Przepis na prażoną kukurydzę w karmelu - Tefal KD100 - Instrukcja obsługi - Strona 9

Tefal KD100 Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 10
Ładowanie instrukcji

35

F

NL

D

I

S

FIN

DK

N

GB

TR

E

P

RUS

UA

PL

Przepis na prażoną kukurydzę w karmelu

Przygotować porcję prażonej kukurydzy w urządzeniu.

Podgrzać masło w naczyniu z powłoką zapobiegającą przywieraniu.

Po stopieniu masła dodać do niego cukier.

Zaczyna tworzyć się karmel (uwaga, dzieje się to bardzo szybko!).

Po utworzeniu się karmelu zmniejszyć ogień i wsypać prażoną

kukurydzę do naczynia, szybko mieszając (ziarna muszą zostać

powleczone karmelem).

Wsypać do salaterki i podać na stół.

Dla 2 osób

• 1 łyżka-miarka ziaren

kukurydzy do prażenia

• 1 łyżka masła
• 3 łyżki cukru

Spis treści

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)