PRACA - Scarlett SC-HB42K08 - Instrukcja obsługi - Strona 8

Scarlett SC-HB42K08 Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 9
Ładowanie instrukcji

IM020

www.scarlett.ru SC-HB42K08

26

NÓŻ DO ROZDRABNIANIA PRODUKTÓW / MINI ROZDRABNIACZ

Mini ro

zdrabniacz jest idealny do rozdrabniania ziół i warzyw, sera, większości odmian orzechów,

suszonych owoców. Duże produkty, takie jak mięso, ser, cebula, marchew wstępnie należy pokroić.
Obrać orzechy ze skórki, mięso oddzielić od kości i ścięgien.

Rozdrab

niacz nie nadaje się do kruszenia lodu, rozdrabniania bardzo twardych produktów, takich jak

ziarna kawy, gałka muszkatołowa, zbóż.

Uwaga! Ostrze noża do rozdrabniania jest bardzo ostre! Trzymaj tylko za górną plastikową część!

Załóż nóż do rozdrabniania na środkowy rdzeń misy.

Umieść w misce produkty.

Przykryj misę napędem misy. Do zamocowania napędu trzeba, aby zaczepy na napędzie trafiły w rowki
na misy.

Włóż część silnikową do napędu misy, aż poczuje się kliknięcie.

W toku rozdrabniania jedną ręką trzymaj część silnikową, natomiast drugą – misę końcówki do
rozdrabniania.

Po użyciu w pierwszej kolejności odłącz część silnikową. Naciskając przyciski z dwóch stron części
silnikowej.

Następnie odłącz napęd misy.

Ostrożnie wyjmij nóż do rozdrabniania.

Dopiero wtedy wyjmij rozdrobnione produkty z misy do rozdrobnienia.

KOŃCÓWKA DO UBIJANIA / MIESZANIA PRODUKTÓW PŁYNNYCH

Używaj trzepaczki do ubijania śmietanki, białka, różnych deserów. W żadnym przypadku nie należy
stosować tej końcówki do mieszania sztywnego ciasta.

Włóż końcówkę do ubijania do łącznika, który następnie nałóż na część silnikową.

Przed rozpoczęciem pracy zanurz trzepaczkę w misie z produktami do ubijania. Zacznij pracę od niskiej
prędkości.

Aby zdjąć końcówkę, naciśnij jednocześnie przyciski po bokach części silnikowej.

TARCZA DO TARCIA I SZATKOWANIA

Uniwersalna tarcza z nożami jest przeznaczona do krojenia w plastry i szatkowania warzyw, np. ogórków,
marchwi, ziemniaków, poru i cebuli, a także niektórych gatunków sera.

UWAGA: Wymienna tarcza

jest bardzo ostra! Należy obchodzić się z nią bardzo ostrożnie!

Ustaw tarczę na wałku misy za pomocą łącznika, a następnie na środkowym rdzeniu misy.

Załóż na misę napęd.

Ustaw część silnikową na napędzie misy.

UWAGA:

Wkładaj produkty tylko popychaczem, umiarkowanie go przyciskając.

NOTATKA:

Robot nie włączy się w przypadku nieprawidłowego lub niekompletnego montażu.

PRACA

Upewnij się, że montaż został wykonany w całości i w należyty sposób.

Podłącz urządzenie do sieci elektrycznej.

Za pomocą pokrętła ustaw żądaną prędkość.

Blender posiada tryb "TURBO". Naciśnij i przytrzymaj przycisk TURBO, aby w sposób maksymalny
zwiększyć moc. Aby powrócić do normalnego trybu zwolnij go.

TRYB IMPULSOWY

Naciśnij i przytrzymaj przycisk impulsowy – blender będzie działać tak długo, jak długo wciśnięty jest ten
przycisk.

Obrabiany
produkt

Maksymalna/objętość

Maksymalny czas ciągłej
obróbki (s)

Migdały

100 g

15

Jajka gotowane

200 g

10

Bułka tarta

20 g

15

Czosnek

150 g

Krótkie naciśnięcia

Szynka

200 g

15

Orzechy

100 g

15

Lody

200 g

20

Lekkie ciasto

0,4 l

15

Cebula

200 g

Krótkie naciśnięcia

Pietruszka

30 g

10

Pieprz

0,2 l

30

Cebula szalotka

200 g

Krótkie naciśnięcia

Przyprawy

0,2 l

30

Stek

150

– 200 g

15

Orzech włoski

100 g

15

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)