Przygotowanie filtra do użycia; Sprawdź, czy urządzenie dołączone jest do sieci.; leczko sojowe; Przepis ten można zrealizować tylko z użyciem filtra.; Młynek; Możesz przetwarzać składniki wilgotne oraz suche. - Philips HR2104 - Instrukcja obsługi - Strona 9

Philips HR2104 Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 20
Ładowanie instrukcji

Przygotowanie filtra do użycia

1

Blender z dołączoną jednostką tnącą załóż na część silnikową (A) i zamocuj ją, obracając nią
w kierunku zgodnym z kierunkiem ruchu wskazówek zegara, aż usłyszysz charakterystyczne
"kliknięcie" (rys.3). Dzban blendera można ustawić w dwóch pozycjach.

2

Umieść filtr (K) w dzbanie blendera (rys. 6).

Sprawdź, czy rowki filtra dokładnie pasują do występów wewnątrz dzbana blendera.

3

Sprawdź, czy urządzenie dołączone jest do sieci.

Jak używać filtra.

1

Umieść pokrywę (F) na dzbanie blendera.

2

Włóż składniki do filtra (rys.7). Nie wypełniaj filtra ponad górną powierzchnię siatki sitka.

Owoce pokrój na mniejsze kawałki i namocz suche składniki, takie jak ziarna soi, zanim umieścisz je w
dzbanie blendera.

3

Wlej do dzbanka blendera wodę lub inny płyn (mleko, sok, itd.).

4

Do otworu w pokrywie wsuń miarkę (G).

Włącz urządzenie na około 40 sekund.

5

Wyłącz urządzenie i zdejmij dzbanek blendera z części silnikowej.

6

Nalewaj napój przez dziobek w dzbanie blendera (rys. 8).

Nie zdejmuj pokr ywy, miarki ani filtra.

7

W celu uzyskania optymalnych rezultatów ponownie załóż na urządzenie dzban z
pozostałymi składnikami i uruchom je na kilka sekund.

Uwaga: Podczas przetwarzania dużych ilości produktów zaleca się niewkładanie wszystkich
składników za jednym razem. Rozpocznij od przetwarzania niewielkich ilości i uruchom urządzenie
na kilka sekund. Następnie wyłącz urządzenie i dodaj kolejną małą porcję, nie przekraczaj jednak
poziomu górnej powierzchni siatki sitka. Powtarzaj te czynności do chwili przetworzenia wszystkich
składników. Podczas przetwarzania pokr ywa dzbana blendera powinna być zawsze założona.

leczko sojowe

Przepis ten można zrealizować tylko z użyciem filtra.

Nie przerabiaj więcej niż 2 porcje bez przerwy. Odczekaj, aż urządzenie ostygnie przed
kolejnym jego uruchomieniem.

Składniki
-

50 g suchych nasion soi

-

500 ml wody

B

Zamocz nasiona soi na 4 godziny przed ich użyciem.Odstaw na bok, w celu odsączenia.

B

Włóż do filtra zamoczone nasiona soi.Wlej do dzbanka blendera 500 ml ciepłej wody i miksuj przez
40 sekund.

B

Wlej do garnka mleczko.

B

Doprowadź mleczko sojowe do wrzenia, następnie dodaj cukier i pozostaw na wolnym ogniu, aż
cukier roztopi się.

B

Można podawać na gorąco lub na zimno.

Młynek

Tylko dla typów HR1721 i HR1727

Jak używać młynka

1

Umieść składniki w dzbanku (H) (rys. 9)

Możesz przetwarzać składniki wilgotne oraz suche.

P O L S K I

1 4

Spis treści

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)