Philips HR2104 Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Mikser
◗
Nie wolno wypełniać dzbanka blendera składnikami o temperaturze wyższej niż 80
c
C.
◗
Aby zapobiec rozlewaniu się płynów, nie wlewaj do dzbanka blendera więcej niż 1,25 litra,
szczególnie wtedy, gdy chcesz użyć wyżej prędkości. Nie wlewaj do dzbana blendera więcej
niż 1 litr płynów, szczególnie wtedy, gdy są one gorące lub gdy mogą wytworzyć dużo piany.
◗
Przed nałożeniem dzbanka blendera nie zapominaj nigdy o założeniu na jednostkę tnącą
pierścienia uszczelniającego, w przeciwnym wypadku dzban będzie przeciekał.
◗
Przed włączeniem urządzenia zawsze sprawdzaj, czy pokrywa założona została w sposób
prawidłowy i czy poprawnie została wsunięta miarka.
Młynek
◗
Nie włączaj młynka na dłużej niż 30 sekund. Pozwól, aby młynek schłodził się przez co
najmniej 1 minutę przed kolejnym cyklem pracy.
◗
Przed nałożeniem dzbanka młynka nie zapominaj nigdy o założeniu na jednostkę tnącą
pierścienia uszczelniającego, w przeciwnym wypadku dzban będzie nieszczelny.
◗
Nigdy nie używaj młynka do mielenia bardzo twardych składników, takich jak: gałka
muszkatołowa, cukier w kostkach, czy też kostki lodu.
◗
Ząbki czosnku, anyż lub anyżek miel zawsze razem z innymi dodatkami. Jeśli są one mielone
oddzielnie, rozdrobnione części tych substancji mogą przywrzeć do plastykowych ścianek
urządzenia.
◗
Kubek młynka może odbarwić się, jeśli młynek użyty zostanie do rozdrobnienia substancji
takich jak: ząbki czosnku, anyż lub anyżek.
◗
Młynek nie jest odpowiedni do mielenia surowego mięsa. Zamiast niego można użyć w tym
celu blendera.
◗
Nie używaj młynka do przetwarzania mieszanin płynnych, takich jak sok owocowy.
Filtr
◗
Nie wolno odfiltrowywać składników o temperaturze wyższej niż 80
c
C.
◗
Nigdy nie przeciążaj filtra. Nie wkładaj za jednym razem do filtra więcej niż 50 g suszonych
nasion soi.
◗
Przed włączeniem urządzenia zawsze sprawdzaj, czy pokrywa założona została w sposób
prawidłowy i czy poprawnie została wsunięta miarka.
◗
Przed wrzuceniem składników do filtra duże kawałki owoców należy pociąć na mniejsze.
◗
Przed włożeniem do filtra suchych składników, takich jak nasiona soi, namocz je.
Przed pierwszym użyciem
Przed pierwszym użyciem urządzenia dokładnie umyj wszystkie jego części, które będą miały kontakt
z żywnością (patrz: "Czyszczenie").
Użycie urządzenia
Miarka
(G)
Do zmierzenia ilości składników lub do przygotowania majonezu możesz użyć załączonej miarki.
B
Aby przygotować majonez: Aby uzyskać właściwą konsystencję, olej należy wlewać bardzo powoli.
Podczas przygotowywania majonezu uruchom blender przy małej prędkości.
P O L S K I
1 2
Spis treści
- 6 Nie pozostawiaj włączonego urządzenia bez nadzoru.; P O L S K I
- 9 Przygotowanie filtra do użycia; Sprawdź, czy urządzenie dołączone jest do sieci.; leczko sojowe; Przepis ten można zrealizować tylko z użyciem filtra.; Młynek; Możesz przetwarzać składniki wilgotne oraz suche.
- 10 Demontaż młynka; Wyłącz urządzenie z prądu.; Mycie; Zdejmowane części zaleca się myć natychmiast po użyciu.; Część silnikowa
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)