Philips HR1655 Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Zachowaj szczególną ostrożność przy dotykaniu części tnących, zwłaszcza przy wyjmowaniu ich z
pojemnika rozdrabniacza, przy opróżnianiu ich oraz podczas mycia. Ostrza części tnących są
bardzo ostre.
Uwaga: Nie miksuj bez przerwy więcej niż 1 porcję. Przed ponownym użyciem urządzenia
odczekaj 5 minut, aż ochłodzi się.
Uwaga: Przed zmiksowaniem większe składniki pokrój na ok. 2 cm kawałki.
1
Włóż część tnącą do pojemnika rozdrabniacza (rys. 5).
2
Włóż składniki do pojemnika.
Zalecane ilości produktów i czasy przygotowania podane są w tabeli poniżej.
ilości i czasy przygotowania dla minirozdrabniacza (tylko model Hr1653)
Składniki
Ilość (siekanie)
Czas
Szybkość
Cebula i jajka
100 g
5 x 1 s
1-5
Mięso
120 g (maks.)
5 s
Turbo
Zioła
20 g
5 x 1 s
10–15
Ser parmezan
50–100 g (maks.)
15 s
Turbo
Orzechy i migdały
100 g
20 s
Turbo
Czosnek
50 g
5 x 1 s
15–20
ilości i czasy przygotowania dla średniego rozdrabniacza (tylko model Hr1655)
Składniki
Ilość (siekanie)
Czas
Szybkość
Cebula i jaja
200 g
5 x 1 s
1-5
Mięso
200 g
10 s
Turbo
Zioła
30 g
10 x 1 s
10–15
Orzechy i migdały
200 g
30 s
Turbo
Suchy chleb
80 g
30 s
Turbo
Ser parmezan
200 g
20 s
Turbo
Twarda czekolada
100 g
20 s
Turbo
3
Załóż pokrywkę na pojemnik rozdrabniacza (rys. 6).
4
Przymocuj część silnikową do pokrywki rozdrabniacza (usłyszysz „kliknięcie”) (rys. 7).
5
Włóż wtyczkę do gniazdka elektrycznego.
6
Naciśnij wyłącznik lub przycisk Turbo, aby włączyć urządzenie.
Uwaga: Jeśli składniki pozostaną na ściance pojemnika, odłącz urządzenie i zbierz je za pomocą łopatki
lub dodając płynu (na przykład jeśli przygotowywane jest pesto).
PoLski
83
Spis treści
- 6 PoLski
- 8 Włóż składniki do dzbanka.; ilości i czasy przygotowania (miksowanie); Składniki
- 10 trzepaczka; Włóż składniki do pojemnika.; Wskazówki dotyczące ubijania; Uwaga: Nie używaj trzepaczki do przygotowywania ciasta.; odłączanie trzepaczki; Aby odłączyć trzepaczkę, naciśnij przycisk zwalniający.; końcówka do ziemniaków (tylko model Hr1655)
- 11 odłączanie końcówki do ziemniaków; tabela dotycząca mycia i czyszczenia urządzenia).; spieniacz do mleka; dotycząca mycia i czyszczenia urządzenia).; odłączanie spieniacza do mleka
- 12 Przechowywanie; Akcesoria
- 13 Pytanie; Przepis; Włóż miód do lodówki na kilka godzin.
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)