Włóż składniki do dzbanka.; ilości i czasy przygotowania (miksowanie); Składniki - Philips HR1655 - Instrukcja obsługi - Strona 8

Philips HR1655 Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 17
Ładowanie instrukcji

Przygotowanie do użycia

1

Przed rozdrabnianiem, mieszaniem lub wlaniem gorących składników do dzbanka blendera

odczekaj, aż ostygną (maksymalna temperatura to 80°C).

2

Przed zmiksowaniem większe składniki pokrój na kawałki o wielkości ok. 2 cm.

3

Przed podłączeniem do gniazdka elektrycznego, prawidłowo złóż elementy urządzenia.

Zasady używania

Blender ręczny

Blender jest przeznaczony do:

-

Mieszania płynów, np. produktów mlecznych, sosów, soków owocowych, zup, koktajli i drinków.

-

Mieszania miękkich składników, np. składników na ciasto na naleśniki lub majonez.

-

Ucierania gotowanych składników, np. do potraw dla niemowląt.

1

Włóż składniki do dzbanka.

Zalecane ilości produktów i czasy przygotowania podane są w tabeli poniżej.

ilości i czasy przygotowania (miksowanie)

Składniki

Ilość (miksowanie)

Czas

Szybkość

Owoce i warzywa

100–200 g

30 s

Turbo

Potrawy dla niemowląt, zupy i

sosy

100–400 ml

60 s

15–20

Rzadkie ciasto

100–500 ml

60 s

15–20

Koktajle i napoje miksowane

100–1000 ml

60 s

15–20

2

Końcówkę blendera zamocuj do części silnikowej (usłyszysz „kliknięcie”) (rys. 2).

3

Włóż wtyczkę do gniazdka elektrycznego.

4

Zanurz całą osłonę ostrza na końcówce blendera w dzbanku ze składnikami.

5

Naciśnij wyłącznik lub przycisk turbo, aby włączyć urządzenie (rys. 3).

-

Po użyciu wyłącznika można dostosować szybkość za pomocą regulatora szybkości. Im wyższa

szybkość, tym krótszy czas przetwarzania.

-

Pierścień szybkości ma ustawienia od 1 (mała szybkość) do 20 (duża szybkość).

-

W przypadku używania przycisku turbo urządzenie działa z maksymalną szybkością. Nie można

wtedy regulować szybkości za pomocą pierścienia szybkości.

6

Wykonuj urządzeniem powolne ruchy w górę i w dół oraz ruchy okrężne, aby zmiksować

składniki (rys. 4).

Minirozdrabniacz (tylko model Hr1653) i średni rozdrabniacz (tylko model

HR1655)

Rozdrabniacze służą do siekania takich składników, jak orzechy, mięso, cebula, twardy ser, gotowane

jaja, czosnek, zioła, suchy chleb itp.

Średni rozdrabniacz jest dostarczany z częścią tnącą z prostymi ostrzami oraz z częścią tnącą do

kruszenia lodu z ząbkowanymi ostrzami. W przypadku wszystkich składników wymienionych w

poniższej tabeli należy używać części tnącej z prostymi ostrzami. Części tnącej do kruszenia lodu z

ząbkowanymi ostrzami należy używać wyłącznie do kruszenia kostek lodu.

PoLski

82

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)