Philips HR1655 Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Przygotowanie do użycia
1
Przed rozdrabnianiem, mieszaniem lub wlaniem gorących składników do dzbanka blendera
odczekaj, aż ostygną (maksymalna temperatura to 80°C).
2
Przed zmiksowaniem większe składniki pokrój na kawałki o wielkości ok. 2 cm.
3
Przed podłączeniem do gniazdka elektrycznego, prawidłowo złóż elementy urządzenia.
Zasady używania
Blender ręczny
Blender jest przeznaczony do:
-
Mieszania płynów, np. produktów mlecznych, sosów, soków owocowych, zup, koktajli i drinków.
-
Mieszania miękkich składników, np. składników na ciasto na naleśniki lub majonez.
-
Ucierania gotowanych składników, np. do potraw dla niemowląt.
1
Włóż składniki do dzbanka.
Zalecane ilości produktów i czasy przygotowania podane są w tabeli poniżej.
ilości i czasy przygotowania (miksowanie)
Składniki
Ilość (miksowanie)
Czas
Szybkość
Owoce i warzywa
100–200 g
30 s
Turbo
Potrawy dla niemowląt, zupy i
sosy
100–400 ml
60 s
15–20
Rzadkie ciasto
100–500 ml
60 s
15–20
Koktajle i napoje miksowane
100–1000 ml
60 s
15–20
2
Końcówkę blendera zamocuj do części silnikowej (usłyszysz „kliknięcie”) (rys. 2).
3
Włóż wtyczkę do gniazdka elektrycznego.
4
Zanurz całą osłonę ostrza na końcówce blendera w dzbanku ze składnikami.
5
Naciśnij wyłącznik lub przycisk turbo, aby włączyć urządzenie (rys. 3).
-
Po użyciu wyłącznika można dostosować szybkość za pomocą regulatora szybkości. Im wyższa
szybkość, tym krótszy czas przetwarzania.
-
Pierścień szybkości ma ustawienia od 1 (mała szybkość) do 20 (duża szybkość).
-
W przypadku używania przycisku turbo urządzenie działa z maksymalną szybkością. Nie można
wtedy regulować szybkości za pomocą pierścienia szybkości.
6
Wykonuj urządzeniem powolne ruchy w górę i w dół oraz ruchy okrężne, aby zmiksować
składniki (rys. 4).
Minirozdrabniacz (tylko model Hr1653) i średni rozdrabniacz (tylko model
HR1655)
Rozdrabniacze służą do siekania takich składników, jak orzechy, mięso, cebula, twardy ser, gotowane
jaja, czosnek, zioła, suchy chleb itp.
Średni rozdrabniacz jest dostarczany z częścią tnącą z prostymi ostrzami oraz z częścią tnącą do
kruszenia lodu z ząbkowanymi ostrzami. W przypadku wszystkich składników wymienionych w
poniższej tabeli należy używać części tnącej z prostymi ostrzami. Części tnącej do kruszenia lodu z
ząbkowanymi ostrzami należy używać wyłącznie do kruszenia kostek lodu.
PoLski
82
Spis treści
- 6 PoLski
- 8 Włóż składniki do dzbanka.; ilości i czasy przygotowania (miksowanie); Składniki
- 10 trzepaczka; Włóż składniki do pojemnika.; Wskazówki dotyczące ubijania; Uwaga: Nie używaj trzepaczki do przygotowywania ciasta.; odłączanie trzepaczki; Aby odłączyć trzepaczkę, naciśnij przycisk zwalniający.; końcówka do ziemniaków (tylko model Hr1655)
- 11 odłączanie końcówki do ziemniaków; tabela dotycząca mycia i czyszczenia urządzenia).; spieniacz do mleka; dotycząca mycia i czyszczenia urządzenia).; odłączanie spieniacza do mleka
- 12 Przechowywanie; Akcesoria
- 13 Pytanie; Przepis; Włóż miód do lodówki na kilka godzin.
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)