Philips HR1651 Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
ilości i czasy przygotowania dla średniego rozdrabniacza (tylko model Hr1652)
Składniki
Ilość (siekanie)
Czas
Szybkość
Cebula i jaja
200 g
5 x 1 s
1-5
Mięso
200 g
10 s
Turbo
Zioła
30 g
10 x 1 s
10–15
Orzechy i migdały
200 g
30 s
Turbo
Suchy chleb
80 g
30 s
Turbo
Ser parmezan
200 g
20 s
Turbo
Twarda czekolada
100 g
20 s
Turbo
3
Załóż pokrywkę na pojemnik rozdrabniacza (rys. 5).
4
Przymocuj część silnikową do pokrywki rozdrabniacza (usłyszysz „kliknięcie”) (rys. 6).
5
Włóż wtyczkę do gniazdka elektrycznego.
6
Naciśnij wyłącznik lub przycisk Turbo, aby włączyć urządzenie.
Uwaga: Jeśli składniki przywierają do ścianki pojemnika, odłącz urządzenie i zbierz pozostałości za
pomocą łopatki lub dodając płynu (na przykład jeśli przygotowywane jest pesto).
trzepaczka (tylko model Hr1651)
Trzepaczka służy do ubijania śmietany, białek jaj oraz przygotowywania deserów itp.
Uwaga: Nie miksuj bez przerwy więcej niż 1 porcję. Przed ponownym użyciem urządzenia
odczekaj 5 minut, aż ochłodzi się.
1
Przymocuj trzepaczkę do elementu łączącego (usłyszysz „kliknięcie”) (rys. 7).
2
Włóż składniki do pojemnika.
Zalecane ilości produktów i czasy przygotowania podane są w tabeli poniżej.
ilości i czasy przygotowania (ubijanie)
Składniki
Ilość (ubijanie)
Czas
Śmietana
250 ml
70–90 s
Piana z białek
4 jaja
120 s
Wskazówka: W przypadku niewielkiej ilości składników można lekko przechylić dzbanek, aby
przyspieszyć ubijanie (rys. 8).
Wskazówka: Jeśli chcesz ubijać śmietanę, użyj dzbanka, aby uniknąć rozchlapania składników.
Wskazówka: Jeśli chcesz ubijać białka jajek, użyj dużej miski.
Wskazówka: Aby zapobiec rozchlapaniu składników, rozpocznij pracę na niskim ustawieniu, a następnie
kontynuuj na wyższym ustawieniu przez ok. 1 minutę.
Uwaga: Nie używaj trzepaczki do przygotowywania ciasta.
PoLski
72
Spis treści
- 6 PoLski
- 8 Włóż składniki do dzbanka.; ilości i czasy przygotowania (miksowanie); Składniki
- 10 Podłącz wtyczkę do gniazdka elektrycznego i naciśnij wyłącznik.; odłączanie trzepaczki; Włóż wtyczkę urządzenia do gniazdka elektrycznego.; odłączanie spieniacza do mleka; Wyjmij wtyczkę urządzenia z gniazdka elektrycznego.
- 11 Akcesoria; ochrona środowiska
- 12 Często zadawane pytania; Pytanie; Przepis; Włóż miód do lodówki na kilka godzin.
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)