Włóż składniki do dzbanka.; ilości i czasy przygotowania (miksowanie); Składniki - Philips HR1651 - Instrukcja obsługi - Strona 8

Philips HR1651 Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 20
Ładowanie instrukcji

1

Włóż składniki do dzbanka.

Zalecane ilości produktów i czasy przygotowania podane są w tabeli poniżej.

ilości i czasy przygotowania (miksowanie)

Składniki

Ilość (miksowanie)

Czas

Szybkość

Owoce i warzywa

100–200 g

30 s

Turbo

Potrawy dla niemowląt, zupy i

sosy

100–400 ml

60 s

15–20

Rzadkie ciasto

100–500 ml

60 s

15–20

Koktajle i napoje miksowane

100–1000 ml

60 s

15–20

2

Końcówkę blendera zamocuj do części silnikowej (usłyszysz „kliknięcie”) (rys. 2).

3

Włóż wtyczkę do gniazdka elektrycznego.

4

Zanurz całą osłonę ostrza na końcówce blendera w dzbanku ze składnikami.

5

Naciśnij wyłącznik lub przycisk turbo, aby włączyć urządzenie (rys. 3).

-

Po użyciu wyłącznika można dostosować szybkość za pomocą pierścienia regulacji szybkości. Im

wyższa szybkość, tym krótszy czas przetwarzania.

-

Pierścień szybkości ma ustawienia od 1 (mała szybkość) do 20 (duża szybkość).

-

W przypadku używania przycisku Turbo urządzenie działa z maksymalną szybkością. Nie można

wtedy regulować szybkości za pomocą pierścienia.

6

Wykonuj urządzeniem powolne ruchy w górę i w dół oraz ruchy okrężne, aby zmiksować

składniki.

Średni rozdrabniacz (tylko model Hr1652)

Rozdrabniacz służy do siekania takich składników, jak orzechy, mięso, cebula, twardy ser, gotowane

jaja, czosnek, zioła, suchy chleb itp. Dołączony do zestawu średni rozdrabniacz wyposażony jest w

część tnącą o prostych ostrzach oraz część do rozdrabniania lodu o ząbkowanych ostrzach. Do

rozdrabniania wszystkich składników podanych w poniższej tabeli należy używać części tnącej o

prostych ostrzach. Część tnąca o ząbkowanych ostrzach służy tylko do kruszenia kostek lodu.

Zachowaj szczególną ostrożność przy dotykaniu części tnących, zwłaszcza przy wyjmowaniu ich z

pojemnika rozdrabniacza, przy opróżnianiu ich oraz podczas mycia. Ostrza części tnących są

bardzo ostre.

Uwaga: Nie miksuj bez przerwy więcej niż 1 porcję. Przed ponownym użyciem urządzenia

odczekaj 5 minut, aż ochłodzi się.

Uwaga: Przed zmiksowaniem większe składniki pokrój na kawałki o wielkości ok. 2 cm.

1

Włóż część tnącą do pojemnika rozdrabniacza (rys. 4).

2

Włóż składniki do pojemnika.

Zalecane ilości produktów i czasy przygotowania podane są w tabeli poniżej.

PoLski

71

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)