Przystawka do cięcia w kostki; Ostrze miel - Oursson HB6040/RD - Instrukcja obsługi - Strona 9

Oursson HB6040/RD Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 15
Ładowanie instrukcji

57

Działanie

Maksymalna ilość lub masa

składników

Obroty

Czas, s

Uwaga

Przystawka do cięcia w kostki

Przygotowywanie

sałatek, przekąsek,

warzyw do zupy

i dań głównych,

jedzenia dla dzieci,

rozdrabnianie lodu

1200 ml

TURBO

60

Pokrój składniki na kawałki, aby bez pro

-

blemu mieściły się we wlocie, korzystaj z

dociskacza. Upewnij się, że dysk został

zamontowany prawidłowo, aby uzyskać

plasterki odpowiedniej grubości. Plasti

-

kowa tarka nie niszczy witamin.

Ostrze miel

ą

ce

Przygotowanie

sosów i sosów

sałatkowych z

dodatkiem świeżych

ziół i czosnku

1200 ml

Od średnich

do wysokich

obrotów

30–45

Zaleca się, aby przecisnąć czosnek

przez wyciskacz, zioła należy pociąć na

kawałki.

Przygotowanie

mielonego mięsa/

ryb/drobiu

200 g

Od średnich

do wysokich

obrotów

90–120

Pokroić składniki na kawałki 2 x 2 x 2 cm.

Zaleca się dodanie większej ilości płynu

(wody, mleka, śmietany itp.) w porównaniu

z tradycyjnym mieleniem.

Idealne do gotowania pierogów, placków

z wątróbki etc.

Przygotowanie

majonezu

600 ml

Od niskich

do wysokich

obrotów

90–120

Zaleca się zamontowanie zamiast doci

-

skacza plastikowego naczynia z małym

otworem na dole, aby olej spływał do mi

-

ski wąskim strumieniem, przez co będzie

lepiej łączyć się z masą jajeczną.

Przygotowanie

kremów i deserów

600 ml

Od niskich

do wysokich

obrotów

60

Użyj śmietany o wysokiej zawartości

tłuszczu, zmiękczonego masła, budyniu

o temperaturze pokojowej, przetrzyj

twaróg przez sito.

Przygotowanie

musu i sorbetu z

owoców/jagód

600 ml

Od średnich

do wysokich

obrotów

60

Mrożone owoce i jagody powinny trochę

odtajać, tak aby można je było pokroić

nożem, świeże owoce pokrój na kawałki

wielkości 2 x 2 x 2 cm.

Mielenie czosnku

(cebuli)

100–200 g

TURBO

20

Naciśnij i przytrzymaj przycisk II przez 2

s (10–15 razy).

Mielenie orzechów

75–200 g

TURBO

30

Orzechy trzeba wyłuskać ze skorupek i

trwałych przegród. Do mielenia nadają

się: migdały, orzeszki ziemne, orzechy

laskowe, orzechy nerkowca, nasiona se

-

zamu, pulpa kokosowa, orzeszki piniowe

i orzechy włoskie. Naciśnij i przytrzymaj

przycisk II.

Mielenie fasolek,

ziaren i zbóż

75–250 g

TURBO

30

Oczyścić wsad z zanieczyszczeń, aby

uniknąć uszkodzenia ostrzy blendera.

Do mielenia nadają się: fasola, gryka,

kukurydza, owies, jęczmień, płatki

pszenne, itp Po zmieleniu mąkę należy

przesiać przez drobne sito. Mąka ze

nasion zbóż i traw używana jest do

wypieku chleba , naleśników i pieczywa

cukierniczego o obniżonej kaloryczności.

Naciśnij i przytrzymaj przycisk II.

Przygotowanie

kawy mielonej

50–150 g

TURBO

30

Naciśnij i przytrzymaj przycisk II. Przesiej

kawę przez sitko, wymieszaj duże cząst

-

ki z ziarnami kawy i zmiel ponownie.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)