Mieszadło do przecierów; Dysk siekający; ZALECENIA DOTYCZĄCE PRZYGOTOWANIA - Oursson HB6040/RD - Instrukcja obsługi - Strona 8

Oursson HB6040/RD Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 15
Ładowanie instrukcji

56

Działanie

Maksymalna ilość lub masa

składników

Obroty

Czas, s

Uwaga

Mieszadło do przecierów

Przecier ze świeżych

owoców, jagód i

warzyw

1200 ml

TURBO

30–45

Składniki muszą być miękkie lub soc

-

zyste ( banany, truskawki, ogórki, itp )

Przecier z gotowanych

owoców, warzyw i

zupy

600 ml

Od niskich

do wysokich

obrotów

30–45

Nie należy przecierać składników o

temperaturze wyższej niż 95°C.

Przygotowanie

przekąsek, takich jak

pasztety, pasty, pianki,

kawioru z warzyw i

grzybów, past do

smarowania itp

500 ml

Od średnich

do wysokich

obrotów

90-120

Pokrój gęste składniki (gotowane

mięso, smażona wątróbka, itp.) na

kawałki o wymiarach 2 x 2 x 2 cm.

Trzepaczka

Bita śmietana,

desery, ciasto

biszkoptowe, białka

jajek itp.

\

Od niskich

do wysokich

obrotów

30 s–10

min

Nie należy umieszczać w naczyniu

więcej niż 4 białek jednocześnie;

wybierając naczynie, pamiętaj, że po

ubiciu objętość składników znacząco się

zwiększa.

Wyrabiania ciasta na

naleśniki, omlety, itp

\

Od niskich

do wysokich

obrotów

30–60

Odpowiednie dla każdego płynnego

ciasta.

Przygotowanie kok

-

tajli mlecznych

\

Od niskich

do wysokich

obrotów

30–60

Koktajl należy przyrządzać w wysokim

naczyniu, aby uniknąć rozchlapywania

płynnych składników.

Przyrządzanie

smoothie

\

TURBO

45–60

W przypadku rozdrabniania gęstych

składników zaleca się stosowanie mie

-

szadła do puree.

Dysk siekający

Plasterki średniej

wielkości

1200 ml

High

60

Pokrój składniki na kawałki, aby bez

problemu mieściły się we wlocie, korzystaj

z dociskacza. Odpowiedni do twardych

kiełbas, serów, owoców i warzyw, kapusty

itp. Aby uzyskać odpowiednią grubość,

prawidłowo zamontuj przystawkę.

Dysk trący

Przygotowywanie

sałatek, przekąsek,

warzyw do zupy i

dań głównych.

1200 ml

High

60

Pokrój składniki na kawałki, aby bez pro

-

blemu mieściły się we wlocie, korzystaj z

dociskacza. Upewnij się, że dysk został

zamontowany prawidłowo, aby uzyskać

odpowiednią grubość tarcia.

ZALECENIA DOTYCZĄCE PRZYGOTOWANIA

Regulacja obrotów,

Rys. C-4

Urządzenie jest wyposażone w płynną regulację obrotów.

Do zmiany obrotów służy suwak (aby zwiększyć obroty,

należy przesunąć go w kierunku zgodnym z ruchem

wskazówek zegara).

Przed posiekaniem duże składniki należy pokroić na mniejsze kawałki o wymiarach 2 x 2 x 2 cm. Maksymalna ilość skład

-

ników określona w tabeli ma wyłącznie charakter informacyjny. Zalecany czas siekania wynosi 10–60 sekund. Postępuj

zgodnie z zaleceniami w książce kucharskiej.

Dociskacza należy używać wyłącznie do wci

-

skania składników. Dociskacz można docisnąć

przy użyciu niewielkiej siły.

Pokrywę naczynia można zdjąć dopiero po

zdjęciu zespołu silnika.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)