URUCHOMIENIE / UŻYTKOWANIE - Moulinex DD 307 - Instrukcja obsługi - Strona 3

Moulinex DD 307 Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 8
Ładowanie instrukcji

7

URUCHOMIENIE / UŻYTKOWANIE

- Przed pierwszym użyciem urządzenia, należy

dokładnie umyć wszystkie akcesoria wodą z płynem do
mycia naczyń. Opłukać i dokładnie wysuszyć.

- Ważne jest zachowanie czystości na blacie roboczym.
- Włożyć produkty do naczynia o odpowiedniej

wysokości, aby uniknąć rozchlapywania potrawy.

• Nasadka miksująca: RYS. 4 & 1

- Zamocować nasadkę miksującą (C) na napędzie (A),

upewnić się, czy nasadka jest wkręcona do oporu,
następnie podłączyć urządzenie do prądu.

RYS. 4

- Zanurzyć nasadkę miksującą (C) do połowy

wysokości naczynia i nacisnąć przycisk
uruchomienia (B1 lub B2).

- UWAGA: Nie uruchamiać pustego urządzenia.

- Aby uniknąć rozpryskiwania, nie należy napełniać

naczynia powyżej poziomu 50 Cl (15 Oz).

- Przed przystąpieniem do miksowania produktów

ciepłych należy zdjąć garnek z elementu
grzejnego kuchni. Poruszanie nasadką miksującą
nie zwiększa skuteczności miksowania. Należy
trzymać ją zanurzoną do połowy wysokości i na
środku naczynia.

RYS. 6

- W trakcie miksowania regularnie oczyszczać

nasadkę miksującą z włóknistych części
produktów (por, seler, itd.), przestrzegając przy
tym skrupulatnie zasad bezpieczeństwa
dotyczących demontażu i czyszczenia.

- Przy przygotowywaniu potraw na bazie owoców,

zaleca się najpierw pokroić owoce i usunąć pestki.

- Nie stosować miksera do przygotowywania

potraw na bazie twardych produktów (cukier,
czekolada, kawa).

• Minirozdrabniacz 150mL (w zależności od modelu):
Rys. E & 7

- Założyć nóż (E2) na osi misy (E1).
- Włożyć składniki do misy (E1), a następnie założyć

podstawę pokrywki (E3) i pokrywkę (E4).

- Założyć napęd (A) na pokrywie (E4).
- Podłączyć napęd (A) do prądu i nacisnąć przycisk

uruchamiający (B1 lub B2).

- Wyjąć napęd (A), a następnie pokrywkę (E4) i podstawę

pokrywki (E3).

- Wyjąć nóż (E2) przytrzymując go za plastikową część.
- Po zakończeniu używania urządzenia, wyjąć potrawę.
- Nie uruchamiać tej przystawki bez składników ani

na czas dłuższy niż 10 sekund bez przerwy.

• Minirozdrabniacz 450mL (w zależności od modelu):
RYS. F & 8

- Założyć nóż (F2) na osi misy (F1).
- Włożyć składniki do misy (F1), a następnie zamknąć

pokrywkę (F3).

- Założyć napęd (A) na pokrywce (F3).
- Podłączyć napęd (A) do prądu i nacisnąć przycisk

uruchamiający (B1 lub B2).

- Zdjąć napęd (A), a następnie pokrywkę (F3).
- Wyjąć nóż (F2) przytrzymując go za plastikową część.
- Po zakończeniu używania urządzenia, wyjąć potrawę.

- Nie uruchamiać tej przystawki bez składników.

• Minirozdrabniacz 600mL (w zależności od modelu):
Rys. G & 9

- Założyć nóż (G2) na osi misy (G1).
- Włożyć składniki do misy (G1), a następnie zamknąć

pokrywkę (G3).

- Założyć napęd (A) na pokrywce (G3).
- Podłączyć napęd (A) do prądu i nacisnąć przycisk

uruchamiający (B1 lub B2).

- Zdjąć napęd (A), a następnie pokrywkę (G3).
- Wyjąć nóż (G2) przytrzymując go za plastikową

część.

- Po zakończeniu używania urządzenia, wyjąć

potrawę.

- Nie uruchamiać tej przystawki bez składników.

• Misa wielofunkcyjna 2L (w zależności od modelu):
Rys. I

Umożliwia przygotowanie maksymalnie od 150 do 800g
produktów - Pojemność misy: 2 litry.

1) Siekanie RYS. 10:

- Ustawić element napędzający (I2) w środku misy (I1).
- Założyć nóż (I3) na element napędzający (I2).
- Zamontować reduktor (I5) na pokrywce (I4).
- Założyć i zablokować pokrywkę.
- Nałożyć napęd (A) na reduktor (I5).

Można w ciągu 15 do 20 sekund posiekać od 150 do 500 g
produktów: produkty twarde (sery, suszone owoce), twarde
warzywa (marchew, seler itd.), miękkie warzywa (cebula,
szpinak, itd), mięso surowe lub gotowane (bez kości i
ścięgien, pocięte w 1-cm kostkę), ryby surowe lub
gotowane. Nie siekać produktów zbyt twardych (lód, cukier)
lub wymagających drobnego zmielenia (zboża, kawa).

2) Ucieranie/krojenie na plastry RYS. 11:

- Ustawić element napędzający (I2) w środku misy (I1).
- Założyć tarczę (I8) na element napędzający (I2).
- Zamontować reduktor (I5) na pokrywce (I4) i

zablokować go.

- Nałożyć napęd (A) na reduktor (I5).
- Produkty należy wprowadzać do kominka za pomocą

popychacza (I7).

Nigdy nie popychać produktów

palcami lub jakimkolwiek innym narzędziem

.

• Trzepaczka (w zależności od modelu): RYS. H & 12

- Zmontować trzepaczkę (H2) z reduktorem (H1).
- Nałożyć reduktor (H1) na napęd (A).
- Zakręcić aż do oporu.
- Po zakończeniu używania trzepaczki, odkręcić

reduktor (H1) i wyjąć trzepaczkę (H2).

Pl

Mixeur tempo oveo 10 Ec 5 cei:Mise en page 1 17/09/09 15:39 Page 7

Spis treści

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)