Moulinex DD 307 Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
7
URUCHOMIENIE / UŻYTKOWANIE
- Przed pierwszym użyciem urządzenia, należy
dokładnie umyć wszystkie akcesoria wodą z płynem do
mycia naczyń. Opłukać i dokładnie wysuszyć.
- Ważne jest zachowanie czystości na blacie roboczym.
- Włożyć produkty do naczynia o odpowiedniej
wysokości, aby uniknąć rozchlapywania potrawy.
• Nasadka miksująca: RYS. 4 & 1
- Zamocować nasadkę miksującą (C) na napędzie (A),
upewnić się, czy nasadka jest wkręcona do oporu,
następnie podłączyć urządzenie do prądu.
RYS. 4
- Zanurzyć nasadkę miksującą (C) do połowy
wysokości naczynia i nacisnąć przycisk
uruchomienia (B1 lub B2).
- UWAGA: Nie uruchamiać pustego urządzenia.
- Aby uniknąć rozpryskiwania, nie należy napełniać
naczynia powyżej poziomu 50 Cl (15 Oz).
- Przed przystąpieniem do miksowania produktów
ciepłych należy zdjąć garnek z elementu
grzejnego kuchni. Poruszanie nasadką miksującą
nie zwiększa skuteczności miksowania. Należy
trzymać ją zanurzoną do połowy wysokości i na
środku naczynia.
RYS. 6
- W trakcie miksowania regularnie oczyszczać
nasadkę miksującą z włóknistych części
produktów (por, seler, itd.), przestrzegając przy
tym skrupulatnie zasad bezpieczeństwa
dotyczących demontażu i czyszczenia.
- Przy przygotowywaniu potraw na bazie owoców,
zaleca się najpierw pokroić owoce i usunąć pestki.
- Nie stosować miksera do przygotowywania
potraw na bazie twardych produktów (cukier,
czekolada, kawa).
• Minirozdrabniacz 150mL (w zależności od modelu):
Rys. E & 7
- Założyć nóż (E2) na osi misy (E1).
- Włożyć składniki do misy (E1), a następnie założyć
podstawę pokrywki (E3) i pokrywkę (E4).
- Założyć napęd (A) na pokrywie (E4).
- Podłączyć napęd (A) do prądu i nacisnąć przycisk
uruchamiający (B1 lub B2).
- Wyjąć napęd (A), a następnie pokrywkę (E4) i podstawę
pokrywki (E3).
- Wyjąć nóż (E2) przytrzymując go za plastikową część.
- Po zakończeniu używania urządzenia, wyjąć potrawę.
- Nie uruchamiać tej przystawki bez składników ani
na czas dłuższy niż 10 sekund bez przerwy.
• Minirozdrabniacz 450mL (w zależności od modelu):
RYS. F & 8
- Założyć nóż (F2) na osi misy (F1).
- Włożyć składniki do misy (F1), a następnie zamknąć
pokrywkę (F3).
- Założyć napęd (A) na pokrywce (F3).
- Podłączyć napęd (A) do prądu i nacisnąć przycisk
uruchamiający (B1 lub B2).
- Zdjąć napęd (A), a następnie pokrywkę (F3).
- Wyjąć nóż (F2) przytrzymując go za plastikową część.
- Po zakończeniu używania urządzenia, wyjąć potrawę.
- Nie uruchamiać tej przystawki bez składników.
• Minirozdrabniacz 600mL (w zależności od modelu):
Rys. G & 9
- Założyć nóż (G2) na osi misy (G1).
- Włożyć składniki do misy (G1), a następnie zamknąć
pokrywkę (G3).
- Założyć napęd (A) na pokrywce (G3).
- Podłączyć napęd (A) do prądu i nacisnąć przycisk
uruchamiający (B1 lub B2).
- Zdjąć napęd (A), a następnie pokrywkę (G3).
- Wyjąć nóż (G2) przytrzymując go za plastikową
część.
- Po zakończeniu używania urządzenia, wyjąć
potrawę.
- Nie uruchamiać tej przystawki bez składników.
• Misa wielofunkcyjna 2L (w zależności od modelu):
Rys. I
Umożliwia przygotowanie maksymalnie od 150 do 800g
produktów - Pojemność misy: 2 litry.
1) Siekanie RYS. 10:
- Ustawić element napędzający (I2) w środku misy (I1).
- Założyć nóż (I3) na element napędzający (I2).
- Zamontować reduktor (I5) na pokrywce (I4).
- Założyć i zablokować pokrywkę.
- Nałożyć napęd (A) na reduktor (I5).
Można w ciągu 15 do 20 sekund posiekać od 150 do 500 g
produktów: produkty twarde (sery, suszone owoce), twarde
warzywa (marchew, seler itd.), miękkie warzywa (cebula,
szpinak, itd), mięso surowe lub gotowane (bez kości i
ścięgien, pocięte w 1-cm kostkę), ryby surowe lub
gotowane. Nie siekać produktów zbyt twardych (lód, cukier)
lub wymagających drobnego zmielenia (zboża, kawa).
2) Ucieranie/krojenie na plastry RYS. 11:
- Ustawić element napędzający (I2) w środku misy (I1).
- Założyć tarczę (I8) na element napędzający (I2).
- Zamontować reduktor (I5) na pokrywce (I4) i
zablokować go.
- Nałożyć napęd (A) na reduktor (I5).
- Produkty należy wprowadzać do kominka za pomocą
popychacza (I7).
Nigdy nie popychać produktów
palcami lub jakimkolwiek innym narzędziem
.
• Trzepaczka (w zależności od modelu): RYS. H & 12
- Zmontować trzepaczkę (H2) z reduktorem (H1).
- Nałożyć reduktor (H1) na napęd (A).
- Zakręcić aż do oporu.
- Po zakończeniu używania trzepaczki, odkręcić
reduktor (H1) i wyjąć trzepaczkę (H2).
Pl
Mixeur tempo oveo 10 Ec 5 cei:Mise en page 1 17/09/09 15:39 Page 7
Spis treści
- 2 WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA
- 3 URUCHOMIENIE / UŻYTKOWANIE
- 4 AKCESORIA
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)