Gulasz z cielęciny po szwajcarsku - AEG MC2664E - Instrukcja obsługi - Strona 21

AEG MC2664E

Spis treści:

Ładowanie instrukcji

POLsKI

51

Gulasz z cielęciny po szwajcarsku

1. pokrój cielęcinę na paski.
2. Nasmaruj naczynie masłem. Włóż mięso i

cebulę do naczynia, przykryj i gotuj.
Wymieszaj raz podczas gotowania.
6-9 min 900 W

3. Dodaj białe wino, sos pieczeniowy i

śmietanę, wymieszaj, przykryj i kontynuuj
gotowanie. Mieszaj co pewien czas.
3–5 min 900 W

4. Wymieszaj po ugotowaniu, odstaw na około

5 minuty. posyp pietruszką.

Filety z soli

1. Umyj i osusz rybę. Wyjmij ości.
2. pokrój cytrynę i pomidory w cienkie plasterki.
3. Nasmaruj naczynie masłem. Włóż filety rybne

do naczynia
i skrop olejem roślinnym.

4. posyp naczynie pietruszką, ułóż plasterki

pomidorów na wierzchu i dopraw. połóż
plasterki cytryny na pomidorach
i polej je białym winem.

5. połóż małe kawałki masła na cytrynie, przykryj i

gotuj.
11-13 min 630 W
po ugotowaniu pozostaw na około 2 minuty.

Naczynia:

płytkie owalne naczynie do pieczenia

z folią spożywczą z otworami do

kuchenek mikrofalowych (długość ok.

26 cm)

400 g

ilety z soli

1

cytryna, cała

150 g

pomidory

10 g

masła lub margaryna do

nasmarowania naczynia

1 łyżka stołowa olej roślinny
1 łyżka stołowa pietruszka, posiekana

sól i pieprz

4 łyżka stołowa białe wino
20 g

masło

Naczynia: Naczynie z pokrywką (pojemność 2 l)
600 g

ilet z cielęciny

10 g

masło lub margaryna

50 g

cebula, drobno posiekana

100 ml

białe wino
doprawiony sos pieczeniowy na ok.

½ litra płynu

300 ml

śmietana

1 łyżka

stołowa

pietruszka, posiekana

Pikantna potrawka z indyka

1. posmaruj naczynie.
2. Wymieszaj ryż z szafranem i włóż do naczynia.

Wymieszaj cebulę, paprykę, por i piersi indyka,
a następnie dopraw.
posyp masłem.

3. Wlej bulion do naczynia, przykryj i gotuj.

4-6 min 900 W
16-19 min 270 W
po ugotowaniu pozostaw na około 5 minuty.

Naczynia:

Owalne naczynie z pokrywką
(długość ok. 26 cm)

120 g

ryż długoziarnisty

1 opakowanie szafran
10 g

masło lub margaryna

50 g

cebula, w plasterkach

100 g

papryka czerwona, w plasterkach

100 g

por, w plasterkach

300 g

pierś indyka, pokrojona w kostkę
papryka cała i mielona

20 g

masło lub margaryna

300 ml

bulion mięsny

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 2 - Odwiedź naszą witrynę internetową, aby uzyskać:; OBSŁUGA KLIENTA

www.aeg.com 32 SpIS TrEścI WyjąTKOWE MOżLIWOścI WAżNE INfOrMAcjE DOTycZącE BEZpIEcZEńST WA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33prZEGLąD UrZąDZENIA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ....

Strona 3 - Unikanie zagrożenia pożarowego; WAżNE INfOrMAcjE DOTycZącE BEZpIEcZEńST WA:

POLsKI 33 Unikanie zagrożenia pożarowego podczas pracy nie należy pozostawiać kuchenkimikrofalowej bez nadzoru. Ustawienie zbytwysokiej mocy lub zbyt długich czasów gotowaniamoże spowodować przegrzanie żywności idoprowadzić do pożaru. Gniazdo elektryczne musibyć łatwo dostępne, aby w sytuacji awaryj...

Strona 4 - Unikanie porażenia prądem

zamykają się prawidłowo oraz nie są wygięte lub skrzywione. b) Zawiasy i zatrzaski drzwiczek: należy sprawdzić, czy nie są uszkodzone ani poluzowane. c) Uszczelki drzwi i powierzchnie uszczelniające: należy sprawdzić, czy nie są uszkodzone. d) Wnętrze kuchenki i powierzchnia drzwiczek: należy sprawd...

Inne modele kuchenki mikrofalowe AEG