Teka VS 152 GS Zgrzewarka próżniowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
6.
Kiedy kontrolka zaświeci się na zielono, a
urządzenie zatrzyma pracę, oznacza to,
że process automatycznego pakowania
próżniowego zakończył się.
7.
Pociągnąć
za
zawór
zwalniający
znajdujący się pośrodku pokrywy.
8.
Odblokować lewy i prawy zatrzask.
9.
Podnieść pokrywę i wyjąć próżniowo
zapakowaną plastikową torebkę.
Uwaga:
Nie jest usterką, gdy pokrywa oraz
zatrzaski
rozłączą się. Wystarczy ponownie
zablokować zatrzaski, by normalnie używać
urządzenia.
Zgrzewanie ręczne
(Specjalne, moletowane foliowe rękawy oraz
torebki do pakowania próżniowego, zwykłe
torebki plastikowe)
1.
Starannie przyciąć foliowy rękaw na
wybraną długość (powinien być o 6 cm
dłuższy niż zawartość).
2.
Sprawdzić, czy po włączeniu urządzenia
kontrolka zaświeci się na zielono.
3.
Podnieść pokrywę, następnie umieścić na
taśmie zgrzewającej jeden z końców
pr
zyciętego rękawa foliowego.
4.
Zamknąć pokrywę, następnie przez 3
sekundy naciskać przycisk
.
5.
Gdy zaświeci się czerwona kontrolka, z
dwóch stron mocno naciskać pokrywę, do
momentu aż zgaśnie czerwona kontrolka.
6.
Kiedy kontrolka zaświeci się na zielono,
puścić pokrywę i odblokować zatrzaski.
Następnie wyjąć plastikową torebkę.
Efekt pakowania próżniowego
Pakowanie próżniowe doskonale chroni
produkty przed dostępem powietrza z
zewnątrz, drobnoustrojów, grzybów, kurzu
oraz innych czynników zanieczyszczających,
co zapobiega gniciu lub psuciu się
produktów, a także pozwala na 2 – 3 razy
dłuższy okres przechowywania niż tradycyjne
metody przechowywania żywności.
Ponadto, zostaje zablokowany dopływ
wilgoci
lub innych zapachów, aby na długi
czas zachować oryginalny smak, kolor,
zapach, świeżość oraz wartości odżywcze
przechowywanego produktu.
Dodatkowo,
nie
zachodzi
utlenianie,
ponieważ brak dostępu powietrza oraz
wilgoci, zaś elektryczność statyczna, z
powodu tarcia i kurzu, jest ograniczona.
Dlatego też leki, ważne dokumenty, zdjęcia,
klisze, biżuteria oraz inne materiały, jak
półprzewodniki, mogą być przechowywane
przez długi okres czasu bez jakichkolwiek
zmian jakości produktu.
Poradnik przechowywania
produktów spożywczych
Typ
Rodzaj produktu
spożywczego
Miejsce
przechowywania
Okres
przechowywania
Mięso
Wołowina, wieprzowina, jagnięcina
Zamrażarka
2 - 3 lat
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)