Teka VS 152 GS - Instrukcja obsługi - Strona 39

Teka VS 152 GS Zgrzewarka próżniowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 48
Ładowanie instrukcji

6.

Kiedy kontrolka zaświeci się na zielono, a
urządzenie zatrzyma pracę, oznacza to,
że process automatycznego pakowania
próżniowego zakończył się.

7.

Pociągnąć

za

zawór

zwalniający

znajdujący się pośrodku pokrywy.

8.

Odblokować lewy i prawy zatrzask.

9.

Podnieść pokrywę i wyjąć próżniowo
zapakowaną plastikową torebkę.

Uwaga:

Nie jest usterką, gdy pokrywa oraz

zatrzaski

rozłączą się. Wystarczy ponownie

zablokować zatrzaski, by normalnie używać
urządzenia.

Zgrzewanie ręczne

(Specjalne, moletowane foliowe rękawy oraz
torebki do pakowania próżniowego, zwykłe
torebki plastikowe)

1.

Starannie przyciąć foliowy rękaw na
wybraną długość (powinien być o 6 cm
dłuższy niż zawartość).

2.

Sprawdzić, czy po włączeniu urządzenia
kontrolka zaświeci się na zielono.

3.

Podnieść pokrywę, następnie umieścić na
taśmie zgrzewającej jeden z końców
pr

zyciętego rękawa foliowego.

4.

Zamknąć pokrywę, następnie przez 3

sekundy naciskać przycisk

.

5.

Gdy zaświeci się czerwona kontrolka, z
dwóch stron mocno naciskać pokrywę, do
momentu aż zgaśnie czerwona kontrolka.

6.

Kiedy kontrolka zaświeci się na zielono,
puścić pokrywę i odblokować zatrzaski.
Następnie wyjąć plastikową torebkę.

Efekt pakowania próżniowego

Pakowanie próżniowe doskonale chroni
produkty przed dostępem powietrza z
zewnątrz, drobnoustrojów, grzybów, kurzu
oraz innych czynników zanieczyszczających,
co zapobiega gniciu lub psuciu się
produktów, a także pozwala na 2 – 3 razy
dłuższy okres przechowywania niż tradycyjne
metody przechowywania żywności.
Ponadto, zostaje zablokowany dopływ
wilgoci

lub innych zapachów, aby na długi

czas zachować oryginalny smak, kolor,
zapach, świeżość oraz wartości odżywcze
przechowywanego produktu.

Dodatkowo,

nie

zachodzi

utlenianie,

ponieważ brak dostępu powietrza oraz
wilgoci, zaś elektryczność statyczna, z
powodu tarcia i kurzu, jest ograniczona.
Dlatego też leki, ważne dokumenty, zdjęcia,
klisze, biżuteria oraz inne materiały, jak
półprzewodniki, mogą być przechowywane
przez długi okres czasu bez jakichkolwiek
zmian jakości produktu.

Poradnik przechowywania

produktów spożywczych

Typ

Rodzaj produktu

spożywczego

Miejsce

przechowywania

Okres

przechowywania

Mięso

Wołowina, wieprzowina, jagnięcina

Zamrażarka

2 - 3 lat

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)