Mięso i drób; dlatego wybieraj miękkie, chude mięso i usuwaj z niego tłuszcz.; Ryby i owoce morza; Używaj miski do przygotowywania zup, gotowania ryżu i kasz - Zelmer SC1002 - Instrukcja obsługi - Strona 5

Zelmer SC1002
Ładowanie instrukcji

7

SC1002-002_v01

Warzywo

Rodzaj

Waga/liczba sztuk

Sugerowane

przyprawy

Czas gotowania

[min.]

Zalecenia

Marchew w talarkach

Świeża

400 g

Anyż, Mięta, Koperek

20-22

W połowie gotowania

zamieszać.

Kalaior

Świeży/Mrożony

400 g

Rozmaryn, Bazylia,

Estragon

16-18/18-20

W połowie gotowania

zamieszać.

Szpinak

Świeży/Mrożony

250 g

Trybula, Tymianek,

Czosnek

8-10/18-20

W połowie gotowania

zamieszać.

Fasola

Świeża

400 g

Kminek, Nasiona

kopru, Cząber

18-20

W połowie gotowania

zamieszać.

Groszek

Świeży/Mrożony

(łuskany)

400 g

Bazylia, Majeranek,

Mięta

10-12/15-18

W połowie gotowania

zamieszać.

Ziemniaki (połówki)

Świeże

400 g

Trybula, Szczypiorek,

Koperek

20-22

Mięso i drób

Gotowanie na parze ma tę zaletę, że cały tłuszcz ścieka z mięsa. Temperatura podczas gotowania nie jest zbyt wysoka,

dlatego wybieraj miękkie, chude mięso i usuwaj z niego tłuszcz.

Podczas gotowania dodaj świeże zioła, aby nadać potrawie silniejszy aromat.

Produkt

Rodzaj

Waga/liczba sztuk

Sugerowane

przyprawy

Czas gotowania

[min.]

Zalecenia

Kurczak

Filet bez kości,

mięso na pieczeń

250 g (4 szt.)

450 g

Curry, Rozmaryn,

Tymianek

12-15

30-35

Starannie usuń

tłuszcz.

Wieprzowina

Polędwica, schab,

steki lub kotlety

schabowe

400 g

(4 szt.)

Curry, Melisa,

Tymianek

5-10

Starannie usuń

tłuszcz.

Wołowina

Rumsztyki, steki

z polędwicy lub

befsztyki

250 g

Curry, Papryka,

Tymianek

8-10

Starannie usuń

tłuszcz.

Ryby i owoce morza

Mrożone ryby można gotować bez rozmrażania, jeżeli przed gotowaniem się je rozdzieli, a czas gotowania wydłuży.

Podczas gotowania dodaj cząstki cytryny i zioła, aby wzmóc aromat potrawy.

Produkt

Rodzaj

Waga/liczba sztuk

Sugerowane przyprawy

Czas gotowania [min.]

Skorupiaki

Świeże

400 g

Majeranek, Melisa

8-10

Krewetki

Świeże

400 g

Melisa, Czosnek

6

Małże

Świeże

400 g

Melisa, Czosnek

8-10

Homar (ogon)

Mrożony

2 szt. po 400 g

Chrzan, Czosnek

20-22

Filety rybne

Świeże/Mrożone

250 g

Gorczyca, Ziele

angielskie, Majeranek

6-8/10-12

Ryż

Używaj miski do przygotowywania zup, gotowania ryżu i kasz

(2)

. Jednocześnie z ryżem wlej potrzebną ilość wody.

Produkt

Rodzaj

Ilość/Ilość wody

Czas gotowania [min.]

Zalecenia

Ryż

Biały

200 g/300 ml

35-40

Dwie porcje

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 2 - Wskazówki dotyczące bezpieczeństwa; Należy upewnić się, że poniższe wskazówki zostały; P L; Nieprzestrzeganie grozi uszkodzeniem mienia; Nie myj pod bieżącą wodą, ani nie zanurzaj zespołu; Wskazówka; Nieprzestrzeganie grozi obrażeniami; If the vinegar starts boiling and spilling over,; Ecology – environment protection

A B C 5 6 7 1 2 3 4 1 2 3 4 8 9 12 11 10 4 SC1002-002_v01 Szanowni Klienci! Gratulujemy wyboru naszego urządzenia i witamy wśród użytkowników produktów Zelmer. W celu uzyskania najlepszych rezultatów rekomendujemy używanie tylko oryginalnych akcesoriów irmy Zelmer. Zostały one zaprojektowane specjal...

Strona 4 - Dolewanie wody podczas gotowania; Przydatne rady; Warzywa

6 SC1002-002_v01 Podczas korzystania z urządzenia nie doty - kaj misek parowych, pokrywy, ani produktów w miskach parowych, gdyż grozi to poparzeniem. 9 W czasie pracy urządzenia wskaźnik poziomu wody informuje o ilości wody w zbiorniku. W razie potrzeby można dolać wody w trakcie pracy urządzenia...

Strona 5 - Mięso i drób; dlatego wybieraj miękkie, chude mięso i usuwaj z niego tłuszcz.; Ryby i owoce morza; Używaj miski do przygotowywania zup, gotowania ryżu i kasz

7 SC1002-002_v01 Warzywo Rodzaj Waga/liczba sztuk Sugerowane przyprawy Czas gotowania [min.] Zalecenia Marchew w talarkach Świeża 400 g Anyż, Mięta, Koperek 20-22 W połowie gotowania zamieszać. Kalaior Świeży/Mrożony 400 g Rozmaryn, Bazylia, Estragon 16-18/18-20 W połowie gotowania zamieszać. Szpina...