DIAGRAMY; Kontrola wskaźników świetlnych; PRZED UŻYCIEM; USTAWIANIE TEMPERATURY; Temperatura przechowywania zmniejszy się z; MROŻENIE ŻYWNOŚCI - Candy CCHH200 - Instrukcja obsługi - Strona 12

Candy CCHH200 Zamrażarka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 20
Ładowanie instrukcji

95

DIAGRAMY

RYS. 1.

A Pokrywa

B Uszczelka

C

Obudowa

D

Komora wewnętrzna

E

Korek odprowadzania wody z procesu rozmrażania

F

Panel sterowania

G

Kratka wentylacyjna

H Koszyk

I

Komora sprężarki

J

Sprężarka

RYS. 2.

1. Regulacja temperatury (termostat)
2. Kontrolka
3. Lampka alarmowa

Kontrola wskaźników świetlnych

Zielony = STEROWANIE (urządzenie pracuje)

Czerwony = ALARM (zbyt wysoka temperatura

wewnętrzna)

PRZED UŻYCIEM

Urządzenie to zaprojektowano ściśle z myślą o użytku

domowym, wyłącznie do przechowywania żywności.

Jeśli rozpakowane urządzenie jest uszkodzone, należy

skontaktować się ze sprzedawcą.

Zasilanie sieciowe musi być zgodne z tabliczką

znamionową na urządzeniu.

INSTALACJA

Całkowicie rozpakować urządzenie. Należy upewnić

się,

że wszystkie materiały opakowaniowe zostały

usunięte i

odpowiednio usunięte przed instalacją, z dala

od

zasięgu dzieci.

Urządzenie należy instalować w suchym, dobrze

wentylowanym pomieszczeniu, nie wystawiać na

bezpośrednie działanie promieni słonecznych i nie

umieszczać w pobliżu źródła ciepła.

Pozostawić co najmniej 10 cm wol

nej przestrzeni

pomiędzy urządzeniem a otoczeniem w celu

zapewnienia wentylacji i odpowiedniego rozpraszania

ciepła.

Zasilanie energią elektryczną musi być zgodne z

podanym na tabliczce znamionowej i z lokalnymi
przepisami.

Zaleca się odczekać co

najmniej dwie godziny przed

podłączeniem urządzenia po jego instalacji. Pozwala to

na ustabilizowanie się czynnika chłodniczego w obiegu.

Urządzenie należy zainstalować w miejscu, w którym

temperatura otoczenia odpowiada klasie klimatycznej

wskazanej na tabliczce znamionowej urządzenia:

Rozszerzona umiarkowana (SN): dodaje się

ostrzeżenie: „Urządzenie chłodnicze jest przeznaczone

do użytku w temperaturze otoczenia mieszczącej się w

zakresie od 10 °C do 32 °C”

Umiarkowana: dodaje się ostrzeżenie (N):

„Urządzenie chłodnicze jest przeznaczone do użytku w

temperaturze otoczenia mieszczącej się w zakresie od

16 °C do 32 °C”

URUCHOMIENIE

1.

Włożyć wtyczkę do gniazdka. Wszystkie wskaźniki

zaświecają się i gasną. Następnie wyświetlana jest

temperatura.

2.

Odczekać godzinę, aż temperatura wewnątrz

urządzenia spadnie, a następnie umieścić żywność w

urządzeniu.

Owinąć lub zapakować szczelnie żywność w folię

aluminiową lub szczelne pojemniki przed zamrożeniem.

Przed włożeniem gorącej żywności do urządzenia

należy odczekać, aż ostygnie.

Mniejsza porcja żywności zostanie zamrożona

szybciej.

Zalecana maksymalna waga porcji to 2,5 kg.

Unikać bezpośredniego kontaktu ciepłej żywności z już

zamrożoną żywnością. Zamrożona żywność mogłaby

się rozmrozić i nie dotrwać do przewidywanego

momentu spożycia jej.

Pojemność urządzenia wskazana na

tabliczce

znamionowej nie powinna być przekraczana.

Podczas napełniania urządzenia większą ilością

świeżej żywności zaleca się włączenie funkcji Super

Freeze (zależnie od wyposażenia) z 24

-godzinnym

wyprzedzeniem.

Czas

przechowywania

zakupionych

głęboko

mr

ożonych produktów może być różny w zależności od

rodzaju produktu i jego opakowania. Dlatego należy

ściśle przestrzegać instrukcji od producenta podanej na

opakowaniu.

CZYSZCZENIE I KONSERWACJA

Przed przystąpieniem do konserwacji lub czyszczenia

urządzenia

należy zawsze się upewnić, że zasilanie jest

wyłączone.

Jeśli urządzenie nie będzie używane przez dłuższy

czas, należy pozostawić je otwarte, aby zapobiec

gromadzeniu się w nim nieprzyjemnych zapachów.

Aby zapewnić bezpieczne przechowywanie środków

spożywczych, należy przestrzegać niniejszej instrukcji

obsługi. Szczegóły zamieszczono poniżej.

Subtropikalna: dodaje się ostrzeżenie (ST):

„Urządzenie chłodnicze jest przeznaczone do użytku w

temperaturze otoczenia mieszczącej się w zakresie od 16 °C

do 38 °C”

Tropikalna: dodaje się ostrzeżenie (T): „Urządzenie

chłodnicze jest przeznaczone do użytku w temperaturze

otoczenia mieszczącej się w zakresie od 16 °C do 43 °C”

USTAWIANIE TEMPERATURY

Obrócić termostat (1), aby wyregulować temperaturę

między Min (cieplej) i Max (zimniej ).

Temperatura przechowywania zmniejszy się z

ustawienia Min. do ustawienia Maks.

Zaleca się ustawienie temperatury na -18°C

MROŻENIE ŻYWNOŚCI

PL

Spis treści

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)