Gorenje BM 1400 E (BM1403) Wypiekacz chleba – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
81
PANEL KONTROLNY
(
Wygląd ekranu może ulec zmianie bez wcześniejszego powiadomienia.
)
Start/stop
Użycie tego przycisku uruchamia lub wyłącza wybrany program pieczenia.
Program pieczenia uruchom używając przycisku “START/STOP”. Naciśnij przycisk i przytrzymaj 3
sekundy. Usłyszysz krótki sygnał dźwiękowy, po czym dwukropek na wyświetlaczu zacznie migać i
nastąpi uruchomienie programu. Po uruchomieniu programu przestaną działać wszystkie przyciski z
wyjątkiem przycisków START/STOP, LIGHT LAMP (włącz oświetlenie), PAUSE (pauza) oraz
CYCLE+COLOR (cykl + barwa).
Jeżeli chcesz przerwać działanie programu, naciśnij przycisk “START/STOP” (naciśnięcie powinno
trwać 3 sekundy). Zatrzymanie programu sygnalizowane jest przez sygnał dźwiękowy.
Wybór programu
Wybierz z menu żądany program pieczenia. Każde naciśnięcie, któremu towarzyszy krótki sygnał
dźwiękowy, oznacza zmianę programu. Poprzez kolejne naciśnięcia przycisku na wyświetlaczu LCD
wyświetla się 12 dostępnych programów pieczenia. Wybierz żądany program. Funkcje wszystkich
programów zostały przedstawione poniżej.
1. Podstawowy
: wyrabianie, wyrastanie i pieczenie klasycznego chleba. Dla poprawienia smaku
można również dodawać inne składniki.
2.
Pełnoziarnisty
: wyrabianie, wyrastanie i pieczenie chleba pełnoziarnistego. Podczas używania
tej funkcji nie zaleca się korzystania z opcji opóźnionego startu, ponieważ może ona
niekorzystnie wpłynąć na rezultaty pieczenia.
3. Francuski
: wyrabianie, wyrastanie i piec
zenie z przedłużonym czasem wyrastania. Chleb
pieczony przy użyciu tego programu będzie miał bardziej chrupiącą skórkę oraz pulchniejszy
miąższ.
4. Szybki
: wyrabianie, wyrastanie i pieczenie chleba w czasie krótszym, niż w Programie
Podstawowym. Chleb p
ieczony przy użyciu tego programu jest zwykle mniejszy i ma bardziej
zwarty miąższ.
5.
Słodki
: wyrabianie, wyrastanie i pieczenie chleba typu słodkiego. Dla polepszenia smaku można
również dodawać inne składniki.
6. Torty
: wyrabianie, wyrast
anie i pieczenie tortów. Do wyrastania ciasta najlepiej używać sody
(węglan sodu) lub proszku do pieczenia.
7.
Dżem
: gotowanie dżemów i marmolad. Przed włożeniem do formy
do pieczenia owoce i warzywa
należy posiekać.
8. Ciasto
: wyrabianie i wyrastanie bez pieczenia
. Ciasto wyjmij z formy na chleb, a następnie formuj
bułeczki, rogaliki, pizzę itp.
9. Super Szybki
:
wyrabianie, wyrastanie i pieczenie chleba w bardzo krótkim czasie. Upieczony
chleb ma mocno zbity miąższ.
10.
Pieczenie
: tylko pieczeni
e, bez wyrabiania i wyrastania. Przy wybranych ustawieniach może być
również wykorzystywany do wydłużenia czasu pieczenia.
1. Oznaczenie wybranego programu
2.
Czas pieczenia dla poszczególnych
programów
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)