Scarlett SC-KS57P68 Waga kuchenna – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
IM023
15
Bateriile descărcate pot duce la deteriorarea aparatului. În caz de neutilizare de lungă durată a
aparatului, scoateți bateria din aparat.
Nu aruncați elementele de alimentare în foc. Pericol de explozie!
Nu se permite scurtcircuitarea clemelor de alimentare.
Simbolul dat pe produs, ambalaj şi/sau documentele însoţitoare înseamnă că aparatele electrice
şi electronice uzate nu trebuie aruncate împreună cu deşeurile menajere. Acestea trebuie duse la
punctele de colectare specializate.
Simbolul de pe produs, ambalaj și / sau documente justificative înseamnă că bateria sau bateria
utilizată în acest produs nu trebuie aruncate cu deșeurile menajere.
Adresaţi-vă la autorităţile locale pentru a obţine informaţii suplimentare referitor la sistemele existente
de colectare a deşeurilor.
Reciclarea corectă va contribui la păstrarea resurselor valoroase şi la prevenirea posibilelor efecte
negative asupra sănătăţii oamenilor şi a mediului înconjurător, care ar putea apărea în rezultatul
r
eciclării incorecte a deşeurilor.
PL
INSTRUKCJA OBSŁUGI
ŚRODKI BEZPIECZEŃSTWA
Uważnie przeczytaj niniejszą instrukcję przed uruchomieniem przyrządu, aby uniknąć awarii podczas
użytkowania. Niewłaściwe postępowanie może doprowadzić do uszkodzenia wyrobu.
Wykorzystywać wyłącznie do celów domowych. Nie jest urządzeniem do zastosowania w przemyśle
ani nie jest przeznaczone do zastosowania w handlu.
Nie smaruj wewnętrznego mechanizmu wagi.
Wagę nie należy narażać na obciążenia udarowe.
Nie należy przeciążać wagi.
Nie wolno próbować samodzielnie naprawiać urządzenia. W przypadku usterek należy skontaktować
się z sprzedawcą.
Jeśli urządzenie przez jakiś czas znajdowało się w temperaturze poniżej 0ºC, przed włączeniem musi
być przechowywane w temperaturze pokojowej nie krócej niż w ciągu 2 godzin.
Producent zastrzega sobie prawo, bez dodatkowego powiadomienia, do wprowadzania drobnych
zmian w konstrukcji wyrobu, które zupełnie nie wpływają na jego bezpieczeństwo, sprawność ani
funkcjonalność.
Data produkcji jest
wskazana na wyrobie i/albo na opakowaniu, a także w dokumentacji towyrzyszącej,
w formacie XX.XXXX, gdzie pierwsze dwie liczby „XX” to miesiąc produkcji, następne cztery cyfry
„XXXX” to rok produkcji.
WAŻENIE
POCZĄTEK PRACY
Wagi przeznaczone są do ważenia produktów i składników podczas gotowania.
Zgodnie z oznaczeniami biegunów, włóż do specjalnego przedziału z tyłu wagi 2 baterie typu 1,5 V
AAA (baterie w komplecie).
Otwórz przedział na baterię z tyłu wagi. Usuń folię ochronną. Waga jest gotowa do pracy.
U
staw wagę na stabilnej, poziomej powierzchni. Nie umieszczaj wagi na miękkich powierzchniach.
Aby włączyć wagę, naciśnij przycisk «
».
Poczekaj kilka sekund, aż na wyświetlaczu nie zapali się "0".
Połóż produkt na wadze, waga pokaże wagę produktu.
FUNKCJA "TARE"
Ustaw naczynie na wadze, na wyświetlaczu wyświetli się jego masa.
Naci
śnij przycisk «
», masa naczynia będzie wyzerowana, a na wyświetlaczu pojawi się wartość
"0".
Umieść w naczyniu pierwszy produkt. Na wyświetlaczu pojawi się masa produktu bez masy naczynia.
Naciśnij ponownie przycisk «
», masa naczynia z pierwszym składnikiem będzie wyzerowana, a na
wyświetlaczu pojawi się wartość "0".
Dodaj następujący produkt z przepisu. Na wyświetlaczu pojawi się masa następnego produktu bez
masy naczynia i pierwszego produktu.
Powtarzaj czynności wymaganą ilość razy.
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)