Kenwood TT370 Toster – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
poznaj swój opiekacz
Kenwooda
sterowanie intensywnoÿciå
opiekania
d¶wignia(-e) (z systemem ‘Hi-
Rise™’ u¢atwiajåcym wysuwanie)
przycisk "podgrzewanie" z
kontrolkå neonowå
przycisk "kasowaç"
przycisk "rozmra¯anie" z kontrolkå
neonowå
odejmowany ruszt do
podgrzewania
taca na okruchy
miejsce na nadmiar sznura
jak pos¢ugiwaç sië
opiekaczem
Uwaga dotyczåca tylko serii
TT380
Niniejszy toster posiada cztery
szczeliny do opiekania i jest
wyposa¯ony w jeden zestaw
przycisków funkcji odmra¯ania,
anulowania opiekania i ponownego
podgrzania, ale dwa oddzielne
elementy sterowania
intensywnoÿciå opiekania, z których
ka¯dy steruje opiekaniem chleba w
dwóch szczelinach.
1 Nastaw regulacjë przypieczenia.
(Dla cienkich kromek lub suchego
chleba u¯yj ni¯szego nastawienia).
2 W¢ó¯ chleb, grzanki, obarzanki itp.
3 Przesuæ d¶wignië w dó¢, a¯
zaskoczy. (D¶wignia nie zaskoczy,
jeÿli wtyczka opiekacza nie bëdzie
w¢o¯ona do gniazdka sieciowego).
●
Aby opiekaç chleb zamro¯ony,
wciÿnij przycisk "rozmra¯anie".
Zapali sië jego kontrolka.
●
Aby podgrzaç grzankë, która
wyskoczy¢a, lecz wystyg¢a, wciÿnij
przycisk "podgrzewanie". Zapali sië
jego kontrolka.
●
Aby w dowolnej chwili wy¢åczyç
opiekanie, wciÿnij przycisk
"kasowaç".
Nigdy nie nale¯y podnosiç
d¶wigni w celu anulowania
opiekania w tosterze.
4 Grzanka wyskoczy automatycznie.
Aby jå podnieÿç wy¯ej, podnieÿ
d¶wignië.
wskazówki odnoÿnie
u¯ycia tostera
●
Do lekkiego przyrumieniania, do
opiekania tylko jednej kromki lub
dla suchego chleba nale¯y
wybieraç ni¯sze ustawienia .
●
Podczas opiekania pojedynczej
kromki chleba, mo¯na zauwa¯yç
ró¯nice w kolorze tostu po jednej i
drugiej stronie kromki – jest to
normalne zjawisko.
●
Suchy lub czerstwy chleb opieka
sië szybciej ni¯ ÿwie¯y chleb, a
cienko pokrojone kromki szybciej
ni¯ kromki grubo pokrojone. Z tego
wzglëdu funkcjë przyrumieniania
nale¯y nastawiaç na ni¯sze
ustawienia ni¯ zwykle.
●
Aby osiågnåç najlepsze rezultaty,
nale¯y opiekaç kromki chleba o
jednakowej gruboÿci, ÿwie¯oÿci i
wielkoÿci.
●
Aby zapewniç równomierne
przyrumienienie, zaleca sië
odczekanie minimum 30 sekund
miëdzy ka¯dym automatycznym
ponownym ustawieniem.
Alternatywnie funkcjë
przyrumieniania mo¯na nastawiaç
na ni¯sze ustawienie, jeÿli
przygotowywane bëdå kolejne
tosty.
42
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)