OBJAŚNIENIE TRYBU RĘCZNEGO - Tefal PF250135 - Instrukcja obsługi - Strona 12

Tefal PF250135
Strona 1
1 Strona 1
2 Strona 2
3 Strona 3
4 Strona 4
5 Strona 5
6 Strona 6
7 Strona 7
8 Strona 8
9 Strona 9
10 Strona 10
11 Strona 11
12 Strona 12
13 Strona 13
14 Strona 14
15 Strona 15
16 Strona 16
17 Strona 17
18 Strona 18
19 Strona 19
20 Strona 20
21 Strona 21
22 Strona 22
23 Strona 23
Strona: / 23

Spis treści:

  • Strona 3 – W przypadku wypiekaczy do chleba o masie do 1 kg:
  • Strona 4 – Wspólnie chrońmy środowisko!
  • Strona 10 – PROBLEEMOPLOSSING
  • Strona 11 – godzinę, aby ostygło –; Aby zapoznać się z działaniem wypiekacza do chleba, proponujemy w; Wybór programu; przycisku powoduje przejście do następnego programu na ekranie.; OBSŁUGA WYPIEKACZA DO CHLEBA
  • Strona 12 – OBJAŚNIENIE TRYBU RĘCZNEGO
  • Strona 13 – Ustawianie masy chleba; Nacisnąć przycisk , aby ustawić wybraną masę – 500 g, 750 g lub 1000; Wybór poziomu wypieczenia skórki; programów nie można wybrać poziomu wypieczenia skórki. Należy; Włączanie/wyłączanie dozowników; LCD wyświetlą się dwa piktogramy dozowników.; nacisnąć i przytrzymać przycisk przez 3 sekundy.
  • Strona 14 – Wyrabianie ciasta
  • Strona 16 – WYBÓR SKŁADNIKÓW DO CHLEBA; INFORMACJE O SKŁADNIKACH
  • Strona 17 – Czas fermentacji; CZYSZCZENIE I KONSERWACJA; Środek fermentacyjny
  • Strona 18 – INSTRUKCJA ROZWIĄZYWANIA PROBLEMÓW TECHNICZNYCH; PRZEWODNIK ROZWIĄZYWANIA PROBLEMÓW W
Ładowanie instrukcji

289

288

PL

Nacisnąć

przycisk

set

Wartość

domyślna

Dostępne ustawienie

Komentarze

Wyrasta-

nie

7

Czas

pierwszego

wyrastania

00:23 min

Od 00:00 min do 00:35

min

1 min przez 1 min

Czas wyrastania zależy od jakości

ciasta i temperatury fermentacji.

8

T°C

pierwszego

wyrastania

(2) Powolne

wyrastanie

(1) Bardzo powolne

wyrastanie

(2) Normalne wyrastanie

(3) Szybkie wyrastanie

Fermentacja dolna wydłuża czas

wyrastania dla lepszego smaku i

elastyczności chleba. Fermentacja

górna umożliwia szybsze wyrasta-

nie, ale może negatywnie wpłynąć

na elastyczność chleba.

9

Pierwsza

zakładka

ON (WŁ.)

ON (WŁ.) lub OFF (WYŁ.)

Zakładka umożliwia usunięcie

dwutlenku węgla z ciasta w celu

nadania mu siły. Nie stosować

zakładek przy pieczywie bezglu-

tenowym.

10

Czas

drugiego

wyrastania

00:25 min

od 00:00 min do 03:00

min

1 min przez 1 min

Czas wyrastania zależy od jakości

ciasta i temperatury fermentacji.

11

T°C drugiego

wyrastania

(2) Normalne

wyrastanie

(1) Bardzo powolne

wyrastanie

(2) Normalne wyrastanie

(3) Szybkie wyrastanie

Fermentacja dolna wydłuża czas

wyrastania dla lepszego smaku i

elastyczności chleba. Fermentacja

górna umożliwia szybsze wyrasta-

nie, ale może negatywnie wpłynąć

na elastyczność chleba.

12

Druga

zakładka

ON (WŁ.)

ON (WŁ.) lub OFF (WYŁ.)

Zakładka umożliwia usunięcie

dwutlenku węgla z ciasta w celu

nadania mu siły. Nie stosować

zakładek przy pieczywie bezglu-

tenowym.

13

Czas

trzeciego

wyrastania

00:20 min

od 00:00 min do 03:00

min

Czas wyrastania zależy od jakości

ciasta i temperatury fermentacji.

14

T°C trzeciego

wyrastania

(2) Normalne

wyrastanie

(1) Bardzo powolne

wyrastanie

(2) Normalne wyrastanie

(3) Szybkie wyrastanie

Fermentacja dolna wydłuża czas

wyrastania dla lepszego smaku i

elastyczności chleba. Fermentacja

górna umożliwia szybsze wyrasta-

nie, ale może negatywnie wpłynąć

na elastyczność chleba.

Nacisnąć

przycisk

set

Wartość

domyślna

Dostępne ustawienie

Komentarze

Wyrabia-

nie

1

Czas mie-

szania

00:09 min

od 00:03 min do 00:10 min

1 min przez 1 min

Jeśli składniki są łatwe do

wymieszania, można skrócić czas

mieszania.

2

T°C mie-

szania

(1) Bez fermen-

tacji

(1) Bez fermentacji

(2) Powolna fermentacja

(3) Szybka fermentacja

Zwiększyć temperaturę, jeśli mąka

nie jest łatwa w ugniataniu.

3

Czas

wyrabiania

ciasta

00:27 min

Od 00:00 min do 00:35

min

1 min przez 1 min

Zwiększyć czas wyrabiania ciasta,

jeśli używana jest mąka mocna

lub mąka z wysoką zawartością

glutenu. W przypadku mąki o

niskiej zawartości glutenu skrócić

czas wyrabiania.

4

T°C wyrabia-

nia ciasta

(1) Bez fermen-

tacji

(1) Bez fermentacji

(2) Powolna fermentacja

(3) Szybka fermentacja

Zwiększyć temperaturę, jeśli mąka

nie jest łatwa w ugniataniu. Uwa-

ga, wyrabianie ciasta w wysokiej

temperaturze może spowodować

uszkodzenie drożdży i wyrośnięcie

chleba.

5

Dozownik

orzechów wł./

wył.

ON (WŁ.)

ON (WŁ.) lub OFF (WYŁ.) -

6

Dozownik

drożdży wł./

wył.

ON (WŁ.)

ON (WŁ.) lub OFF (WYŁ.) -

OBJAŚNIENIE TRYBU RĘCZNEGO

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 3 - W przypadku wypiekaczy do chleba o masie do 1 kg:

51 50 PL • To urządzenie nie jest przystosowane do sterowania za pomocą zewnętrznego minutnika lub oddzielnego pilota. • Urządzenie nie powinno być używane przez osoby (w tym dzieci) o ograniczeniach fizycznych, czuciowych lub psychicznych, ani osoby bez odpowiedniego doświadczenia lub wiedzy, chyba...

Strona 4 - Wspólnie chrońmy środowisko!

53 52 PL • Podczas pracy urządzenia temperatura zewnętrznych powierzchni może być wysoka. Nie dotykać gorących powierzchni urządzenia. • Przed pierwszym użyciem urządzenia należy dokładnie zapoznać się z jego instrukcją. Producent nie ponosi odpowiedzialności za używanie urządzenia niezgodnie z zale...

Strona 10 - PROBLEEMOPLOSSING

285 284 PL PROBLEMEN OORZAKEN - OPLOSSINGEN De kneedhaak zit vast in het blik. • Laat het weken voordat u de kneders verwijdert. Na het drukken op , gebeurt er niets. • EO1 knippert op het scherm en u hoort een geluidssignaal: het apparaat is te heet. Wacht 1 uur tussen de 2 cycli. • EOO knippert op...