Strona 3 - W przypadku wypiekaczy do chleba o masie do 1 kg:
51 50 PL • To urządzenie nie jest przystosowane do sterowania za pomocą zewnętrznego minutnika lub oddzielnego pilota. • Urządzenie nie powinno być używane przez osoby (w tym dzieci) o ograniczeniach fizycznych, czuciowych lub psychicznych, ani osoby bez odpowiedniego doświadczenia lub wiedzy, chyba...
Strona 4 - Wspólnie chrońmy środowisko!
53 52 PL • Podczas pracy urządzenia temperatura zewnętrznych powierzchni może być wysoka. Nie dotykać gorących powierzchni urządzenia. • Przed pierwszym użyciem urządzenia należy dokładnie zapoznać się z jego instrukcją. Producent nie ponosi odpowiedzialności za używanie urządzenia niezgodnie z zale...
Strona 10 - PROBLEEMOPLOSSING
285 284 PL PROBLEMEN OORZAKEN - OPLOSSINGEN De kneedhaak zit vast in het blik. • Laat het weken voordat u de kneders verwijdert. Na het drukken op , gebeurt er niets. • EO1 knippert op het scherm en u hoort een geluidssignaal: het apparaat is te heet. Wacht 1 uur tussen de 2 cycli. • EOO knippert op...
Strona 11 - godzinę, aby ostygło –; Aby zapoznać się z działaniem wypiekacza do chleba, proponujemy w; Wybór programu; przycisku powoduje przejście do następnego programu na ekranie.; OBSŁUGA WYPIEKACZA DO CHLEBA
287 286 PL PROGRAM PAIN & TRESORS PAIN & TRESORS MAISON French bread (Chleb francuski) 9 9 Pogram do wypieku tradycyjnego francuskiego białego chleba z grubszą skórką. Sweet bread (Słodki chleb) 10 10 Program do wypieku pieczywa typu brioche, które zawiera więcej tłuszczu i cukru. W przypadk...
Strona 12 - OBJAŚNIENIE TRYBU RĘCZNEGO
289 288 PL Nacisnąć przycisk set Wartość domyślna Dostępne ustawienie Komentarze Wyrasta- nie 7 Czas pierwszego wyrastania 00:23 min Od 00:00 min do 00:35 min 1 min przez 1 min Czas wyrastania zależy od jakości ciasta i temperatury fermentacji. 8 T°C pierwszego wyrastania (2) Powolne wyrastanie (1) ...
Strona 13 - Ustawianie masy chleba; Nacisnąć przycisk , aby ustawić wybraną masę – 500 g, 750 g lub 1000; Wybór poziomu wypieczenia skórki; programów nie można wybrać poziomu wypieczenia skórki. Należy; Włączanie/wyłączanie dozowników; LCD wyświetlą się dwa piktogramy dozowników.; nacisnąć i przytrzymać przycisk przez 3 sekundy.
291 290 PL Ustawianie masy chleba Nacisnąć przycisk , aby ustawić wybraną masę – 500 g, 750 g lub 1000 g. Kontrolka świetlna zapala się naprzeciw wybranego ustawienia. Masa jest podana wyłącznie w celach informacyjnych. W przypadku niektórych programów nie można wybrać masy. Należy zapoznać się z ta...
Strona 14 - Wyrabianie ciasta
293 292 PL Urządzenie można zaprogramować w taki sposób, aby przepis był zrealizowany w wybranym czasie (z wyprzedzeniem do 15 godzin). Należy zapoznać się z tabelą cykli (patrz koniec instrukcji obsługi). Ten krok następuje po wybraniu programu, poziomu wypieczenia skórki i masy. Wyświetlany jest c...
Strona 16 - WYBÓR SKŁADNIKÓW DO CHLEBA; INFORMACJE O SKŁADNIKACH
297 296 PL W przypadku chleba bezglutenowego, aby spróbować odtworzyć elastyczność pieczywa glutenowego, konieczne jest wymieszanie kilku rodzajów mąki niechlebowej i dodanie środków zagęszczających. Środki zagęszczające do chlebów bezglutenowych: aby uzyskać odpowiednią konsystencję i spróbować odt...
Strona 17 - Czas fermentacji; CZYSZCZENIE I KONSERWACJA; Środek fermentacyjny
299 298 PL • Odłączyć urządzenie od zasilania i poczekać, aż całkowicie ostygnie. • Umyć formę i łopatkę do wyrabiania ciasta za pomocą gorącej wody z mydłem. Jeśli łopatka do wyrabiania ciasta pozostała w formie, namoczyć ją 5–10 minut. • Wyczyścić pozostałe części wilgotną gąbką. Dokładnie osuszyć...
Strona 18 - INSTRUKCJA ROZWIĄZYWANIA PROBLEMÓW TECHNICZNYCH; PRZEWODNIK ROZWIĄZYWANIA PROBLEMÓW W
301 300 PL PROBLEM PRZYCZYNY – ROZWIĄZANIA Łopatka do wyrabiania ciasta utknęła w formie. • Namoczyć przed wyjęciem. Po naciśnięciu przycisku nic się nie dzieje. • Na ekranie pojawia się i zaczyna migać komunikat EO1, a urządzenie emituje sygnał dźwiękowy: urządzenie jest zbyt gorące. Odczekać godzi...