CZYSZCZENIE - Tefal IH210801 - Instrukcja obsługi - Strona 15

Tefal IH210801
Ładowanie instrukcji

81

PL

• W trybie wysokiej temperatury dostępny jest minutnik:

Czas domyślny

Czas maksymalny

15 min

120 min

Tryb STIR FRY (PODSMAŻANIE)

• W trybie podsmażania produkty są przygotowywane na małej

ilości tłuszczu w wysokiej temperaturze, tak aby przyrumienić ich

powierzchnię.

• Poniżej podano poziomy mocy i temperatury oleju odpowiadające

każdemu programowi:

P1

P2

P3

P4

P5

P6

P7

600 W

1200 W

1200 W

1400 W

1400 W

1800 W

2100 W

110 °C

125 °C

140 °C

155 °C

170 °C

185 °C

200 °C

• W trybie podsmażania dostępny jest minutnik:

Czas domyślny

Czas maksymalny

15 min

180 min

Tryb FRY (SMAŻENIE)

• W tym trybie produkty są smażone w dużej ilości oleju - maksymalnie 2 l.

• Poniżej podano poziomy mocy i temperatury oleju odpowiadające

każdemu programowi:

P1

P2

P3

P4

P5

P6

P7

1200 W

1200 W

1400 W

1400 W

1600 W

1800 W

2100 W

100 °C

120 °C

140 °C

160 °C

180 °C

200 °C

220 °C

• W trybie smażenia dostępny jest minutnik:

Czas domyślny

Czas maksymalny

15 min

180 min

CZYSZCZENIE

Aby wyczyścić urządzenie, należy odłączyć przewód zasilający, odczekać

do ostygnięcia płyty witroceramicznej, a następnie postępować zgodnie z

instrukcjami poniżej:

1. Płyta witroceramiczna: Jeżeli płyta witroceramiczna jest bardzo brudna,

należy umyć ją za pomocą wilgotnej gąbki o niskich właściwościach

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 6 - PORADY W ZAKRESIE BEZPIECZEŃSTWA; Proszę przeczytać niniejszą instrukcję

72 PORADY W ZAKRESIE BEZPIECZEŃSTWA • Proszę przeczytać niniejszą instrukcję obsługi przed pierwszym użyciem urządzenia i zachować ją w dostępnym miejscu do konsultacji w razie potrzeby. • Urządzenie nie jest przystosowane do uruchamiania za pomocą minutnika zewnętrznego lub oddzielnego systemu zdal...

Strona 11 - patrz widok produktu na stronie 2; ZASADY I WŁAŚCIWOŚCI; Zasada funkcjonowania

77 PL SPECYFIKACJA BUDOWA URZĄDZENIA A Szkło ceramiczne B Wlot powietrza C Wylot powietrza D Panel sterowania E Ekran wyświetlacza cyfrowego F Przycisk wyboru programów G/H/I G Program Slow (Na wolnym ogniu) H Program Stew (Duszenie) I Program Boil (Gotowanie) J Program Boost (Wysoka temperatura) K ...

Strona 12 - Dane techniczne; Kilka zabezpieczeń

78 aby uzyskać ocieplanie spodu pojemnika. Grzanie jest błyskawicznie, ponieważ od włączenia zasilania zwojnicy pojemnik jest podgrzany. Następnie żywność podgrzewa się w wyniku kontaktu ze spodem patelni. Aby móc wychwycić prąd wirowy, naczynia i przybory powinny być ferromagnetyczne (zob. szczegół...