CZYSZCZENIE - Tefal IH210801 - Instrukcja obsługi - Strona 15

Spis treści:
- Strona 6 – PORADY W ZAKRESIE BEZPIECZEŃSTWA; Proszę przeczytać niniejszą instrukcję
- Strona 11 – patrz widok produktu na stronie 2; ZASADY I WŁAŚCIWOŚCI; Zasada funkcjonowania
- Strona 12 – Dane techniczne; Kilka zabezpieczeń
- Strona 13 – INSTRUKCJA OBSŁUGI; Tryb RĘCZNY; Łatwe czyszczenie
- Strona 15 – CZYSZCZENIE
- Strona 16 – KODY BŁĘDÓW
81
PL
• W trybie wysokiej temperatury dostępny jest minutnik:
Czas domyślny
Czas maksymalny
15 min
120 min
Tryb STIR FRY (PODSMAŻANIE)
• W trybie podsmażania produkty są przygotowywane na małej
ilości tłuszczu w wysokiej temperaturze, tak aby przyrumienić ich
powierzchnię.
• Poniżej podano poziomy mocy i temperatury oleju odpowiadające
każdemu programowi:
P1
P2
P3
P4
P5
P6
P7
600 W
1200 W
1200 W
1400 W
1400 W
1800 W
2100 W
110 °C
125 °C
140 °C
155 °C
170 °C
185 °C
200 °C
• W trybie podsmażania dostępny jest minutnik:
Czas domyślny
Czas maksymalny
15 min
180 min
Tryb FRY (SMAŻENIE)
• W tym trybie produkty są smażone w dużej ilości oleju - maksymalnie 2 l.
• Poniżej podano poziomy mocy i temperatury oleju odpowiadające
każdemu programowi:
P1
P2
P3
P4
P5
P6
P7
1200 W
1200 W
1400 W
1400 W
1600 W
1800 W
2100 W
100 °C
120 °C
140 °C
160 °C
180 °C
200 °C
220 °C
• W trybie smażenia dostępny jest minutnik:
Czas domyślny
Czas maksymalny
15 min
180 min
CZYSZCZENIE
Aby wyczyścić urządzenie, należy odłączyć przewód zasilający, odczekać
do ostygnięcia płyty witroceramicznej, a następnie postępować zgodnie z
instrukcjami poniżej:
1. Płyta witroceramiczna: Jeżeli płyta witroceramiczna jest bardzo brudna,
należy umyć ją za pomocą wilgotnej gąbki o niskich właściwościach
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
72 PORADY W ZAKRESIE BEZPIECZEŃSTWA • Proszę przeczytać niniejszą instrukcję obsługi przed pierwszym użyciem urządzenia i zachować ją w dostępnym miejscu do konsultacji w razie potrzeby. • Urządzenie nie jest przystosowane do uruchamiania za pomocą minutnika zewnętrznego lub oddzielnego systemu zdal...
77 PL SPECYFIKACJA BUDOWA URZĄDZENIA A Szkło ceramiczne B Wlot powietrza C Wylot powietrza D Panel sterowania E Ekran wyświetlacza cyfrowego F Przycisk wyboru programów G/H/I G Program Slow (Na wolnym ogniu) H Program Stew (Duszenie) I Program Boil (Gotowanie) J Program Boost (Wysoka temperatura) K ...
78 aby uzyskać ocieplanie spodu pojemnika. Grzanie jest błyskawicznie, ponieważ od włączenia zasilania zwojnicy pojemnik jest podgrzany. Następnie żywność podgrzewa się w wyniku kontaktu ze spodem patelni. Aby móc wychwycić prąd wirowy, naczynia i przybory powinny być ferromagnetyczne (zob. szczegół...