Tefal GC712D34 - Instrukcja obsługi - Strona 11

Spis treści:
- Strona 4 – Wytyczne w sprawie użytkowania, konserwacji i instalowania
- Strona 5 – Zalecenia
- Strona 6 – Zakazy; Środowisko
- Strona 7 – Opis; Programy pieczenia – przewodnik
- Strona 8 – Przygotowanie
- Strona 9 – minut
- Strona 10 – Pieczenie
- Strona 12 – Uwagi
- Strona 13 – Czyszczenie i konserwacja
- Strona 14 – Czyszczenie
- Strona 15 – Rozwiązywanie problemów
- Strona 16 – Pieczenie – przewodnik (programy automatyczne); Pieczenie – przewodnik (łącznie z trybem ręcznym)
49
PL
3 Pieczenie
19-20
Gdy pojawi się kolor odpowiadający
wybranemu poziomowi przypieczenia
i gdy rozlegnie się sygnał dźwiękowy,
należy otworzyć urządzenie i wyjąć z
niego produkty spożywcze.
21
Zamknąć urządzenie. Panel sterowania
zaświeci się i przełączy się w tryb „wybór
programu”.
Uwaga:
Jeżeli nie zostanie wybrany
żaden program, system zabezpieczający
automatycznie wyłączy urządzenie.
19
20
21
Pieczenie jedno po drugim
Jeśli użytkownik zamierza piec duże ilości produktów spożywczych, należy ponownie nastawić
temperaturę urządzenia (patrz część 2. „Nagrzewanie wstępne”, rozpocząć od pkt. 9), nawet jeśli pieczone
będą produkty tego samego typu lub gdy używany będzie ten sam program.
Pieczenie większych ilości produktów:
Po zakończeniu pieczenia pierwszej partii składników:
1. Upewnić się, że urządzenie jest zamknięte i że nie ma w nim resztek produktów spożywczych.
2. Wybrać prawidłowy tryb pieczenia lub program (krok ten jest niezbędny nawet wtedy, gdy tryb pieczenia
jest taki sam jak dla produktów, które właśnie zostały upieczone).
3. Nacisnąć przycisk „
OK
”, aby rozpocząć nagrzewanie wstępne. Podczas nagrzewania wstępnego, wskaźnik
świetlny poziomu przypieczenia miga na fioletowo.
4. Po zakończeniu etapu nagrzewania wstępnego, rozlegnie się sygnał dźwiękowy, a wskaźnik świetlny
przestanie migać na fioletowo.
5. Po zakończeniu nagrzewania wstępnego urządzenie jest gotowe do użycia. Należy otworzyć pokrywę
grilla i umieścić produkty spożywcze w środku urządzenia.
Ważne:
- Nagrzewanie wstępne jest potrzebne dla każdego nowego cyklu pieczenia produktów.
Przypomnienie: Przed włączeniem nagrzewania wstępnego należy upewnić się, że urządzenie jest
zamknięte i że nie ma w nim resztek produktów spożywczych.
- Następnie, przed otwarciem grilla i włożeniem produktów do środka, należy odczekać aż zakończy się
nagrzewanie wstępne.
Uwaga:
Jeśli nowy cykl nagrzewania zostaje włączony natychmiast po zakończeniu poprzedniego cyklu,
wówczas czas nagrzewania ulegnie skróceniu.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
42 PL INSTRUKCJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA WAŻNE ZALECENIA DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA Wytyczne w sprawie użytkowania, konserwacji i instalowania produktu: dla własnego bezpieczeństwa należy przeczytać całą instrukcję i zapoznać się z zamieszczonymi w niej piktogramami. To urządzenie jest przeznaczone w...
43 PL W czasie pracy urządzenia temperatura dostępnych powierzchni może być wysoka. Nigdy nie należy dotykać gorących powierzchni urządzenia. To urządzenie nie jest przystosowane do sterowania za pomocą zewnętrznego minutnika lub oddzielnego pilota. Przed podłączeniem urządzenia, należy całkowicie...
44 PL • Przed użyciem należy dopilnować, aby obydwie strony płyty były czyste. • Aby nie dopuścić do uszkodzenia płyt, należy ich używać tylko w urządzeniu, do którego zostały one zaprojektowane (np. nie należy wkładać ich do piekarnika, kłaść na palnikach gazowych ani na elektrycznej płycie kuchenn...
Inne modele grille Tefal
-
Tefal GC205012
-
Tefal GC712834
-
Tefal GC730D34 Optigrill+ SMART
-
Tefal GC750830
-
Tefal GC750D30
-
Tefal GC760D30
-
Tefal INICIO 2 GC242D38
-
Tefal Optigrill Elite XL GC760D30
-
Tefal XA723812