Tefal ZC500 - Instrukcja obsługi - Strona 6

Tefal ZC500 Sokowirówka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 15
Ładowanie instrukcji

Rozpakować urządzenie, ustawić je na solidnym i stabilnym poziomym blacie, następnie
rozkręcić na poszczególne części. Przed rozpoczęciem korzystania z urządzenia należy upewnić
się, czy zostały z niego usunięte wszystkie elementy opakowania.

Zalecamy umycie wszystkich zdejmowanych elementów, następnie elementy te należy
dokładnie wypłukać i wysuszyć: popychacz

(A)

, pokrywę i komin

(B)

, śrubę dociskową

(C)

,

filtry

(D i E)

, separator pozostałości

(F)

, miseczkę

(G)

, talerzyk i wylewkę

(H i I)

, pojemniki

(N)

, a także kolektor pozostałości

(Q)

.

Należy złożyć urządzenie tak, jak to pokazano na rysunkach, wybierając jeden z filtrów w
zależności od pożądanej konsystencji:
filtr do soków (

D

- kolor pomarańczowy) z sitkiem o drobnych oczkach do przygotowania soku;

filtr do przecierów (

E

- kolor malinowy) z sitkiem o większych oczkach do uzyskania bardziej

gęstej konsystencji jak dla przecierów.

WAŻNE:

z separatorem pozostałości

(F)

należy obchodzić się ostrożnie.

- W trakcie składania urządzenia upewnić się, czy separator pozostałości został prawidłowo
włożony w przeznaczone do tego wyżłobienie na filtrze

(rys. 1)

.

Przed użyciem urządzenia należy dokładnie umyć wszystkie produkty spożywcze, które
będą potrzebne.

Należy przygotować odpowiednią ilość składników do wyciśnięcia. Większości owoców i
warzyw nie trzeba obierać ze skórki lub z łupin. Należy obierać jedynie składniki z grubą skórą
(owoce cytrusowe, melony, marakuje itd.). Usunąć twarde pestki (z brzoskwiń, moreli, mango
itd.) i rdzeń z ananasa.

OPIS

A

Popychacz

B

Pokrywa i komin

C

Śruba dociskowa

D

Filtr do soków

E

Filtr do przecierów

F

Separator pozostałości (nierozdzielny
od filtra)

G

Miseczka

H

Talerzyk

I

Wylewka z systemem zapobiegającym
kapaniu

J

Wylot soku

K

Wylot pulpy

L

Silnik

M

Przełącznik start/stop

N

Pojemniki

O

Separator piany

P

Szczoteczka czyszcząca

Q

Kolektor pozostałości

PRZEd PIERWSZYM UŻYCIEM:

PIERWSZE URUCHOMIENIE:

RYS. Od 1 dO 7

SPOSÓB UŻYCIA:

PL

41

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)