Scarlett SC-JE50S59 Sokowirówka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
IM022
SC-JE50S59
41
Ostrzeżenie! Nie używaj urządzenia, jeśli sitko obrotowe jest
uszkodzone.
Przed włączeniem urządzenia upewnij się, że pokrywa jest
niezawodnie zablokowana. Ur
ządzenie wyposażone jest w
system bezpieczeństwa, który automatycznie wyłącza
urządzenie w przypadku nieprawidłowej instalacji pokrywy.
Nie wolno pchać produktów palcami. Jeśli kawałki owoców
zostały zablokowane w leju zasypowym, skorzystaj z
popychacza. J
eśli to nie pomoże, wtedy wyłącz silnik i odłącz
urządzenie od sieci elektrycznej, rozbierz go i wyczyść
zatkane miejsca.
Nie jest dozwolona ciągła praca urządzenia ponad 7
minut. Przerwa między kolejnymi uruchomieniami
powinna wynosić nie mniej niż 7 minut.
Za każdym razem, przed rozebraniem i czyszczeniem należy
odłączyć urządzenie od sieci elektrycznej. Wszystkie
obracające się części i silnik muszą całkowicie się zatrzymać.
Za każdym razem po zakończeniu pracy obowiązkowo należy
wyłączyć urządzenie.
Ni
e należy przeciążać urządzenia nadmierną ilością
produktów.
Nie zaleca się pozostawiania sokowirówki włączonej na biegu
jałowym dłużej niż przez 1 min.
Jeśli urządzenie przez jakiś czas znajdowało się w temperaturze poniżej 0ºC, przed
włączeniem musi być przechowywane w temperaturze pokojowej nie krócej niż w ciągu 2
godzin.
Producent zastrzega sobie prawo, bez dodatkowego powiadomienia, do wprowadzania
drobnych zmian w konstrukcji wyrobu, które zupełnie nie wpływają na jego bezpieczeństwo,
sprawność ani funkcjonalność.
Data produkcji jest wskazana na wyrobie i/albo na opakowaniu, a także w dokumentacji
towyrzyszącej, w formacie XX.XXXX, gdzie pierwsze dwie liczby „XX” to miesiąc produkcji,
następne cztery cyfry „XXXX” to rok produkcji.
CECHY CHARAKTERYSTYCZNE WYCISKARKI DO SOK
ÓW
W wyniku pracy ślimakowych wyciskarek do soków będzie otrzymany sok z miąższem, taki
sok zawiera więcej błonnika i jest najbardziej przydatny.
Wyciskarka do soków jest prosta w obsłudze i łatwa do mycia.
PRZYGOTOWANIE
Urządzenie służy do przygotowania świeżo wyciśniętych soków z warzyw, owoców, zielonych
traw, ziół i liści, jagód.
Rozpakuj urządzenie i sprawdź, czy produkt i akcesoria nie są uszkodzone.
Dokładnie umyj części, które będą mieć bezpośredni kontakt z produktami, i osusz.
Przetrzyj obudowę z zewnątrz miękką, lekko zwilżoną szmatką.
Dokładnie umyj warzywa, owoce. Usuń twardą skórkę i pestki. Pokrój owoce na małe kawałki,
które z łatwością zmieszczą się w gardzieli do załadunku.
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)