Scarlett SC-JE50S56 Sokowirówka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
IM021
SC-JE50S56
26
Nie wolno pracować nieprzerwanie przez ponad 15 minut (w przypadku produktów stałych – 5
minut). Przerwa między włączeniem urządzenia powinna wynosić co najmniej 30 minut.
Za każdym razem, przed rozebraniem i czyszczeniem należy odłączyć urządzenie od sieci elektrycznej.
Wszystkie obracające się części i silnik muszą całkowicie się zatrzymać.
Za każdym razem po zakończeniu pracy obowiązkowo należy wyłączyć urządzenie.
Nie należy przeciążać urządzenia nadmierną ilością produktów.
Nie zaleca się pozostawiania sokowirówki włączonej na biegu jałowym dłużej niż przez 1 min.
Jeśli urządzenie przez jakiś czas znajdowało się w temperaturze poniżej 0ºC, przed włączeniem musi być
przechowywane w temperaturze pokojowej nie krócej niż w ciągu 2 godzin.
Producent zastrzega sobie prawo, bez dodatkowego powiadomienia, do wprowadzania drobnych zmian w
konstrukcji wyrobu, które zupełnie nie wpływają na jego bezpieczeństwo, sprawność ani funkcjonalność.
Data produkcji jest wskazana na wyrobie i/albo na opakowaniu, a także w dokumentacji towyrzyszącej, w
formacie XX.XXXX, gdzie pierwsze dwie liczby „XX” to miesiąc produkcji, następne cztery cyfry „XXXX” to
rok produkcji.
PRZYGOTOWANIE
Urządzenie służy do przygotowania świeżo wyciskanych soków z warzyw, owoców, ziół, jagód
Rozpakuj urządzenie i sprawdź, czy nie są uszkodzone wyrób i akcesoria.
Dokładnie umyj części, które będą stykać się z produktami, i wysusz.
Przetrzyj zewnętrzną obudowę miękką, lekko zwilżoną szmatką.
ROZBIERANIE/ZESTAWIENIE
ROZBIERANIE:
Odłącz urządzenie od sieci elektrycznej.
Zdejmij lejek zasypowy, obracając go przeciwnie do ruchu wskazówek zegara, w kierunku położenia
"otwarte" na obudowie.
Wyjmij ślimak.
Wyjmij filtr.
Następnie zdejmij plastikową część obudowy, obracając ją w kierunku położenia "otwarte" na obudowie.
ZESTAWIENIE:
Przed montażem upewnij się, że silnik jest wyłączony oraz urządzenie jest odłączone od sieci.
Upewnij się, że silikonowe części są mocno osadzone na miejscu.
Zamontuj przezroczystą plastikową część obudowy na samej obudowie i obróć zgodnie z ruchem
wskazówek zegara, aż do oporu. Znak
na przezroczystej c
zęści musi zbiec się ze znakiem
na
obudowie.
Ustaw na filtrze oczyszczacz do filtra. Umieść filtr wraz z oczyszczaczem w przezroczystej obudowie, tak,
aby symbol
na filtrze zbiegł się z symbolem na obudowie.
Następnie zainstaluj ślimak.
Ustaw gardzie
l w taki sposób, aby znak
zbiegł się ze znakiem na obudowie.
Do rowków górnej części gardzieli włóż pokrywę obrotową. Aby załadować cały owoc do sokowirówki,
umieść go w otworze pokrywy obrotowej i odwróć pokrywę.
PRACA
Dokładnie umyj warzywa / owoce. Obierz z twardej skórki i usuń pestki, pokrój w małe kawałki.
OSTRZEŻENIE:
Wyciskarki nie wolno używać w celu uzyskania soku z kokosów.
Wyciskarka może być używana do uzyskania soku z:
owoców: jabłka, pomarańcze, ananasy, banany, hurma, awokado, brzoskwinia, mango itp.
warzyw: zarówno twardych (marchew, buraki, kapusta, ziemniaki, ziemniaki słodkie, topinambur), jak i
miękkich (ogórki, papryka, cebula, czosnek) itp.
jagód: truskawki, maliny, granat z pestkami, winogrona z pestkami i bez, porzeczki, agrest, borówki itp.
ziół i korzeni: seler, pietruszka, koperek, aloes, imbir itp.
roślin strączkowych i orzechów: soja i orzechy.
Przed rozpoczęciem pracy upewnij się, że lej zasypowy jest niezawodnie zamocowany.
Podłącz wyciskarkę do sieci elektrycznej.
Umieść pod dzióbkiem wylewowym pojemnik na sok, a pod wylotem miąższu ustaw pojemnik na miąższ.
Ustaw przełącznik I/O/R w położeniu «I», aby włączyć wyciskarkę do soków.
Załaduj przygotowane warzywa / owoce do wyciskarki, lekko naciskając popychaczem.
W ŻADNYM WYPADKU NIE RÓB TEGO PALCAMI ANI ŻADNYMI PRZEDMIOTAMI.
Ładuj produkty tylko przy uruchomionym silniku.
Aby ją wyłączyć, przełącz w położenie O.
Na dzióbku wyciskarki do soków jest "zaślepka", ona jest nie tylko systemem przeciw kapaniu, który
uniemożliwia wyciek soku po zakończeniu pracy, lecz również jednocześnie stanowi regulator miąższu.
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)