Scarlett SC-JE50S50 - Instrukcja obsługi - Strona 9

Scarlett SC-JE50S50 Sokowirówka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 10
Ładowanie instrukcji

IM020

www.scarlett.ru

SC-JE50S50

27

Przed włączeniem urządzenia upewnij się, że pokrywa jest niezawodnie zablokowana. Urządzenie
wyposażone jest w system bezpieczeństwa, który automatycznie wyłącza urządzenie w przypadku
nieprawidłowej instalacji pokrywy.

Nie wolno pchać produktów palcami. Jeśli kawałki owoców zostały zablokowane w leju zasypowym,
skorzystaj z popychacza. Jeśli to nie pomoże, wtedy wyłącz silnik i odłącz urządzenie od sieci elektrycznej,
rozbierz go i wyczyść zatkane miejsca.

Nie jest dozwolona ciągła praca urządzenia ponad 7 minut. Przerwa między kolejnymi
uruchomieniami powinna wynosić nie mniej niż 7 minut.

Za każdym razem, przed rozebraniem i czyszczeniem należy odłączyć urządzenie od sieci elektrycznej.
Wszystkie obracające się części i silnik muszą całkowicie się zatrzymać.

Za każdym razem po zakończeniu pracy obowiązkowo należy wyłączyć urządzenie.

Nie należy przeciążać urządzenia nadmierną ilością produktów.

Nie zaleca się pozostawiania sokowirówki włączonej na biegu jałowym dłużej niż przez 1 min.

Jeśli urządzenie przez jakiś czas znajdowało się w temperaturze poniżej 0ºC, przed włączeniem musi być
przechowywane w temperaturze pokojowej nie krócej niż w ciągu 2 godzin.

Producent zastrzega sobie prawo, bez dodatkowego powiadomienia, do wprowadzania drobnych zmian w
konstrukcji wyrobu, które zupełnie nie wpływają na jego bezpieczeństwo, sprawność ani funkcjonalność.

Data produkcji jest wskazana na wyrobie i/albo na opakowaniu, a także w dokumentacji towyrzyszącej, w
formacie XX.XXXX, gdzie pierwsze dwie liczby „XX” to miesiąc produkcji, następne cztery cyfry „XXXX” to
rok produkcji.

CECHY CHARAKTERYSTYCZNE WYCISKARKI DO SOKÓW

W wyniku pracy ślimakowych wyciskarek do soków będzie otrzymany sok z miąższem, taki sok zawiera
więcej błonnika i jest najbardziej przydatny.

Wyciskarka do soków jest prosta w obsłudze i łatwa do mycia.

Filtr i misa wykonane są z Tritanu – innowacyjnego tworzywa sztucznego, które nie pochłania zapachów,
smaków, jak również nie utlenia produktów, z którymi ma kontakt.

PRZYGOTOWANIE

Urządzenie służy do przygotowania świeżo wyciśniętych soków z warzyw, owoców, zielonych traw, ziół i
liści, jagód.

Rozpakuj urządzenie i sprawdź, czy produkt i akcesoria nie są uszkodzone.

Dokładnie umyj części, które będą mieć bezpośredni kontakt z produktami, i osusz.

Przetrzyj obudowę z zewnątrz miękką, lekko zwilżoną szmatką.

Dokładnie umyj warzywa, owoce. Usuń twardą skórkę i pestki. Pokrój owoce na małe kawałki, które z
łatwością zmieszczą się w gardzieli do załadunku.

UWAGA:

Wyciskarki do soków nie wolno używać w celu uzyskania soku z kokosów, bananów, awokado.

Wyciskarka do soków może być używana do uzyskania soku:

z owoców: jabłka, pomarańcze, ananasy, hurma, brzoskwinia, mango itp.

z warzyw: zarówno twardych (marchew, buraki, kapusta, ziemniaki, słodkie ziemniaki, topinambur), jak i
miękkich (pomidory, ogórki, papryka, cebula, czosnek) itp.

z jagód: truskawki, maliny, granat z pestkami, winogrona z pestkami i bez, porzeczki, agrest, borówki itp.

z zielonych traw, ziół i liści, korzeni: seler, pietruszka, koperek, aloes, imbir itp.;

z roślin strączkowych: soja;

z orzechów może być uzyskane mleko orzechowe.

Z twardych i soczystych owoców (marchew, zielone trawy, zioła i liście, pomarańcze, jagody) sok będzie
płynny; z miękkich owoców (pomidory, gruszki, brzoskwinie itp.) — w rodzaju purée; konsystencja soku z
jabłek zależy od ich twardości.

Aby uzyskać maksymalnie czysty sok, zaleca się stosowanie ilości produktu, której wystarczy nie więcej niż
na jeden kubek. Nie używaj produktu więcej, niż w celu uzyskania jednego kubka soku, ponieważ może to
doprowadzić do uszkodzenia urządzenia.

MONTAŻ / DEMONTAŻ

DEMONTAŻ:

Przed demontażem upewnij się, że silnik jest wyłączony, a urządzenie jest odłączone od prądu.

Zdejmij gardziel, obracając ją w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara, w kierunku położenia

” na górnej części obudowy.

Wyjmij ślimak, w tym celu obróć go w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara.

Wyjmij filtr,

Następnie zdejmij górną część obudowy.

MONTAŻ:

Przed montażem upewnij się, że silnik jest wyłączony, a urządzenie jest odłączone od prądu.

Zamontuj górną część obudowy na części silnikowej.

Umieść filtr w górnej części obudowy w taki sposób, aby zielona kreska na filtrze zbiegła się z zieloną
kreską na obudowie.

Sprawdź, czy zatyczka wylotu miąższu została zamknięta.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)