Scarlett Brown (SC-JE50S57) - Instrukcja obsługi - Strona 10

Scarlett Brown (SC-JE50S57) Sokowirówka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 11
Ładowanie instrukcji

IM021

www.scarlett.ru

SC-JE50S57

23

Nie wolno pchać produktów palcami. Jeśli kawałki owoców zostały zablokowane w leju zasypowym,
skorzystaj z popychacza. Jeśli to nie pomoże, wtedy wyłącz silnik i odłącz urządzenie od sieci elektrycznej,
rozbierz go i wyczyść zatkane miejsca.

Za każdym razem, przed rozebraniem i czyszczeniem należy odłączyć urządzenie od sieci elektrycznej.
Wszystkie obracające się części i silnik muszą całkowicie się zatrzymać.

Za każdym razem po zakończeniu pracy obowiązkowo należy wyłączyć urządzenie.

Nie należy przeciążać urządzenia nadmierną ilością produktów.

Nie zaleca się pozostawiania sokowirówki włączonej na biegu jałowym dłużej niż przez 1 min.

Nie wolno pracować nieprzerwanie przez ponad 3 minut. Przerwa między włączeniem urządzenia powinna
wynosić co najmniej 2 minut. Po 3 cyklach pracy należy wstrzymać na 15-20 minut.

Jeśli urządzenie przez jakiś czas znajdowało się w temperaturze poniżej 0ºC, przed włączeniem musi być
przechowywane w temperaturze pokojowej nie krócej niż w ciągu 2 godzin.

Producent zastrzega sobie prawo, bez dodatkowego powiadomienia, do wprowadzania drobnych zmian w
konstrukcji wyrobu, które zupełnie nie wpływają na jego bezpieczeństwo, sprawność ani funkcjonalność.

Data produkcji jest wskazana na wyrobie i/albo na opakowaniu, a także w dokumentacji towyrzyszącej, w
formacie XX.XXXX, g

dzie pierwsze dwie liczby „XX” to miesiąc produkcji, następne cztery cyfry „XXXX” to

rok produkcji.

PRZYGOTOWANIE

Rozpakuj urządzenie i sprawdź, czy nie są uszkodzone wyrób i akcesoria.

Dokładnie umyj części, które będą stykać się z produktami, i wysusz. Przetrzyj zewnętrzną obudowę
miękką, lekko zwilżoną szmatką.

ROZBIERANIE/ZESTAWIENIE

ROZBIERANIE:

Odłącz urządzenie od sieci elektrycznej.

Otwórz blokadę przezroczystej pokrywy.

Zdejmij pokrywę, wyjmij filtr siatkowy, ciągnąc go w górę. Potem zdejmij górną część obudowy. Przy tym
należy trzymać ją na dole za dziobek i z drugiej strony za spód górnej części obudowy.

ZESTAWIENIE:

Przed montażem upewnij się, że silnik jest wyłączony i urządzenie jest odłączone od zasilania.

Przed montażem upewnij się, że silnik jest wyłączony oraz urządzenie jest odłączone od sieci.

Zamontuj górną część sokowirówki na obudowie i dociśnij obiema rękami, aż usłyszysz kliknięcie.

Zainstaluj filtr siatkowy i obróć w kierunku zgodnym z ruchem wskazówek zegara, aż trafi na miejsce.

Za

łóż przezroczystą pokrywę i zamknij blokadę.

Wsuń zbiornik na miąższ pod pokrywę na podstawie, natomiast kubek – pod dziobek do odbioru soku.

Podłącz urządzenie do sieci elektrycznej.

PRACA

Przed rozpoczęciem pracy upewnij się, że pokrywa jest niezawodnie zablokowana.

Obróć końcówkę zapobiegającą kapaniu otworem na dół.

Pozycja końcówki zapobiegającej kapaniu otworem do góry służy do zapobiegania przedostaniu się kropli
soku do stołu.

Dokładnie umyj warzywa / owoce, obierz je ze skórki i usuń pestki.

W razie potrzeby pokrój warzywa / owoce w małe kawałki, które łatwo mieszczą się w gardzieli wsadowej.

Podłącz sokowirówkę do sieci elektrycznej i wybierz odpowiednią prędkość.
Prędkość I: do miękkich produktów (gruszki, truskawki, pomarańcze, śliwki, grejpfruty, cytryny, winogrona,
dynia, cebula, ogórki, czosnek).

Prędkość II: do twardych produktów (karczochy, marchew, jabłka, papryka, buraki, ziemniaki, ananasy,
kabaczki, seler, szpinak, koperek, por).

P

– impulsowy tryb pracy: sokowirówka pracuje, dopóki przełącznik prędkości jest przytrzymywany w

pozycji "P".

Załaduj przygotowane warzywa / owoce do sokowirówki, lekko naciskając popychaczem. W ŻADNYM
WYPADKU NIE RÓB TEGO PALCAMI ANI ŻADNYMI PRZEDMIOTAMI.

Ładuj produkty tylko przy uruchomionym silniku.

Gdy zbiornik na miąższ lub kubek na sok zostaną napełnione, wyłącz sokowirówkę i opróżnij zbiorniki.

UWAGA:

S

okowirówka nie jest przeznaczona do przygotowywania soków z bananów, moreli, mango, papai.

Sokowirówki nie wolno stosować w celu uzyskania soków z kokosów i innych podobnych twardych owoców
i warzyw.

Po zakończeniu pracy ustaw przełącznik prędkości w pozycji "0" i odłącz sokowirówkę od sieci elektrycznej.

CZYSZCZENIE

Umyj wszystkie zdejmowane części ciepłą wodą z mydłem. Nie używaj do tego celu zmywarki.

Nie używaj do czyszczenia metalowych szczotek, ściernych środków czyszczących ani płótna ściernego.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)