Produkty i porady; Umyj owoce lub warzywa i potnij je na takie kawałki, by - Philips HR2828 - Instrukcja obsługi - Strona 4

Philips HR2828 Sokowirówka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 8
Ładowanie instrukcji

C

4

Załóż pokrywę na dzbanek i obróć ją aż do oporu w kierunku

wskazanym strzałką.

Wybrzuszenie pokr ywki znajduje się teraz bezpośrednio nad rączką
dzbanka.

C

5

Załóż lej zasypowy na pokrywę.

6

Włóż wtyczkę do gniazdka ściennego.

Produkty i porady

- Używaj świeżych warzyw i owoców. Zawierają one najwięcej soku.

Do przetwarzania w tym urządzeniu najlepiej nadają się ananasy,
buraki ćwikłowe, seler y, jabłka, ogórki, marchew, szpinak, melony,
pomidor y, pomarańcze i winogrona.

- Nie trzeba usuwać cienkich skórek z owoców lub warzyw. Tylko

gruba skóra, taka jak na ananasach, pomarańczach, jabłkach czy
surowych burakach powinna być usunięta. Ze względu na jej gorzki
smak należy także zdjąć białą warstwę z owoców cytrusowych.

- Podczas przygotowywania soku jabłkowego należy pamiętać, że jego

gęstość zależy od gatunku używanych jabłek. Niektóre jabłka są
bardziej soczyste, podczas gdy inne dają gęstszy sok. Wybierz gatunek
jabłek dający rodzaj soku, któr y bardziej lubisz.

- Sok z jabłek bardzo szybko ciemnieje. Można spowolnić ten proces,

dodając kilka kropel soku z cytr yny.

- Owoce zawierające skrobię, takie jak banany, papaje, avokado, figi i

mango nie nadają się do przetwarzania w wyciskarce soku. Do
obróbki tych owoców użyj robota kuchennego, blendera lub
miksera barowego.

- W wyciskarce mogą być także przetwarzane liście lub szypułki, np.

sałaty.

- Sok należy wypić bezpośrednio po przyrządzeniu. Z czasem traci on

bowiem walor y smakowe i war tości odżywcze.

Użycie wyciskarki

1

Umyj owoce lub warzywa i potnij je na takie kawałki, by

mieściły się w leju zasypowym.

2

Włącz urządzenie, wciskając włącznik.

P O L S K I

9

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)