Włóż kawałki owoców lub warzyw do otworu na produkty i za pomocą - Philips HR1934 - Instrukcja obsługi - Strona 9

Philips HR1934 Sokowirówka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 12
Ładowanie instrukcji

44

POLSKI

2

Umieść dzbanek lub szklankę pod dziobkiem (rys. 12).

3

Naciśnij wyłącznik, aby włączyć urządzenie (rys. 13).

4

Włóż kawałki owoców lub warzyw do otworu na produkty i za pomocą

popychacza delikatnie popchnij je w kierunku śruby wyciskającej (rys. 14).

Nigdy nie wkładaj palców ani żadnych przedmiotów do otworu na produkty lub części

wyciskającej.

5

Gdy sok przestanie wypływać, wyłącz urządzenie i poczekaj, aż śruba

wyciskająca przestanie się obracać.

6

Naciśnij przycisk czyszczenia wstępnego, aby usunąć ostatnie krople soku z

części wyciskającej (rys. 15).

7

Aby zapobiec kapaniu soku na stół, naciśnij blokadę kapania (rys. 16).

Wskazówki

-

Używaj świeżych owoców i warzyw, gdyż zawierają one więcej soku. Szczególnie

odpowiednie do wyciskania w sokowirówce są ananasy, buraki, seler naciowy,

jabłka, ogórki, marchew, szpinak, melony, pomidory, granaty i winogrona.

-

Nie musisz obierać owoców i warzyw o cienkich skórkach. Usuwaj tylko

niejadalne skórki, np. z pomarańczy, ananasów, kiwi, melonów i surowych

buraków.

-

Jeśli chcesz wycisnąć sok z owoców z pestkami, takich jak brzoskwinie, śliwki lub

wiśnie, przed rozpoczęciem wyciskania usuń pestki.

-

Podczas przygotowywania soku z jabłek pamiętaj, że gęstość soku zależy od

odmiany jabłek. Im bardziej soczyste jabłko, tym mniej gęsty sok. Wybieraj

jabłka, z których można wycisnąć taki rodzaj soku, jaki lubisz.

-

Sok jabłkowy szybko zmienia kolor na brązowy. Możesz spowolnić ten proces,

dodając do niego kilka kropel soku z cytryny.

-

Ta sokowirówka umożliwia wyciskanie owoców zawierających skrobię, takich jak

banany i mango. Można dodać mleko lub wodę bezpośrednio przez otwór na

produkty.

-

W sokowirówce można także wyciskać sok z cytrusów. W tym celu należy wyciąć

białe włókno owoców cytrusowych z uwagi na jego gorzki smak.

Korzystanie z funkcji przygotowywania sorbetów

Złóż moduł wyciskania w sposób opisany w części „Przygotowanie do użycia”,
używając koralowej śruby wyciskającej do sorbetów zamiast czarnej do soków. Nie
zakładaj dwuczęściowego filtra. Zamontuj część silnikową i złóż pojemnik na
miąższ.

Uwaga: śruby do sorbetu należy używać wyłącznie z zamrożonymi owocami

(obranymi, bez pestek i białej skórki). Nie należy używać kostek lodu. W celu

osłodzenia sorbetu nie należy wsypywać cukru ani wlewać miodu bądź syropu do

otworu na produkty. Należy skropić lub posypać gotowy sorbet przed podaniem.

Przygotowanie składników:

1

Pokrój świeże owoce w kostki 3 x 3 cm.

2

Ułóż kawałki owoców w pojemniku do zamrażania lub plastikowym woreczku.

Nie zapinaj go, gdyż mogłoby to doprowadzić do sklejenia się owoców

podczas zamrażania.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)