Zakładanie części wyciskającej na część silnikową; a zacisk blokujący jest poprawnie zablokowany.; Wskazówki; rozpoczęciem wyciskania usuń pestki. - Philips HR1896 - Instrukcja obsługi - Strona 9

Philips HR1896 Sokowirówka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 18
Ładowanie instrukcji

POLSKI

39

Zakładanie części wyciskającej na część silnikową

1

Umieść zmontowaną część wyciskającą na części silnikowej, tak aby wylot miąższu był

dopasowany do otworu w części silnikowej (rys. 8).

2

Dopasuj wystające elementy części wyciskającej do zagłębień w części silnikowej. Wsuwaj

część wyciskającą na część silnikową do momentu, aż zablokuje się na swoim miejscu. (rys. 9)

3

Dociśnij część wyciskającą do części silnikowej (1), a następnie zamknij zacisk blokujący (2).

(rys. 10)

Uwaga: Jeśli nie można zamknąć zacisku blokującego, sprawdź, czy cześć wyciskająca została

prawidłowo założona. Jej wystające elementy powinny być dopasowane do zagłębień w części silnikowej.

4

Wsuń pojemnik na miąższ w część silnikową (rys. 11).

Zasady używania urządzenia

Urządzenie działa tylko wtedy, gdy część wyciskająca i wylot miąższu są prawidłowo zamontowane,

a zacisk blokujący jest poprawnie zablokowany.

1

Umyj owoce i/lub warzywa. W razie potrzeby pokrój je na kawałki, które zmieszczą się

w otworze na produkty.

2

Umieść dzbanek lub szklankę pod dziobkiem (rys. 12).

3

Naciśnij wyłącznik, aby włączyć urządzenie (rys. 13).

4

Włóż kawałki owoców lub warzyw do otworu na produkty i za pomocą popychacza

delikatnie popchnij je w kierunku śruby wyciskającej (rys. 14).

Nigdy nie wkładaj palców ani żadnych przedmiotów do otworu na produkty lub części wyciskającej.

5

Gdy sok przestanie wypływać, wyłącz urządzenie i poczekaj, aż śruba wyciskająca przestanie

się obracać.

6

Naciśnij przycisk czyszczenia wstępnego, aby usunąć ostatnie krople soku z części

wyciskającej (rys. 15).

7

Aby zapobiec kapaniu soku na stół, naciśnij blokadę kapania (rys. 16).

Wskazówki

- Używaj świeżych owoców i warzyw, gdyż zawierają one więcej soku. Szczególnie odpowiednie

do wyciskania w sokowirówce są ananasy, buraki, seler naciowy, jabłka, ogórki, marchew, szpinak,

melony, pomidor y, granaty i winogrona.

- Nie musisz obierać owoców i warzyw o cienkich skórkach. Usuwaj tylko niejadalne skórki, np. z

pomarańczy, ananasów, kiwi, melonów i surowych buraków.

- Jeśli chcesz wycisnąć sok z owoców z pestkami, takich jak brzoskwinie, śliwki lub wiśnie, przed

rozpoczęciem wyciskania usuń pestki.

- Podczas przygotowywania soku z jabłek pamiętaj, że gęstość soku zależy od odmiany jabłek.

Im bardziej soczyste jabłko, tym mniej gęsty sok. Wybieraj jabłka, z któr ych można wycisnąć taki

rodzaj soku, jaki lubisz.

- Sok jabłkowy szybko zmienia kolor na brązowy. Możesz spowolnić ten proces, dodając do niego

kilka kropel soku z cytr yny.

- Ta sokowirówka umożliwia wyciskanie owoców zawierających skrobię, takich jak banany i mango.

Można dodać mleko lub wodę bezpośrednio przez otwór na produkty.

- W sokowirówce można także wyciskać sok z cytrusów. W tym celu należy wyciąć białe włókno

owoców cytrusowych z uwagi na jego gorzki smak.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)