Philips HR1820 Sokowirówka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
opis ogólny (rys. 1)
a
Schowek na przewód sieciowy
B
Wyłącznik
C
Część silnikowa
D
Zatrzaski pokr ywki
E
Wałek napędowy
F
Kubek na sok (tylko model HR1821)
g
Pokr ywka kubka na sok z wbudowanym separatorem piany (tylko model HR1821)
H
Pojemnik na miąższ
i
Zbiornik na miąższ
J
Dziobek
k
Sitko
l
Pokr ywka
M
Otwór na produkty
n
Popychacz
Przygotowanie do użycia
1
Umyj wszystkie odłączane części (patrz część „Czyszczenie”).
Odwiń przewód sieciowy zwinięty wokół uchwytu w podstawie urządzenia (rys. 2).
Załóż pojemnik na miąższ na część silnikową. W momencie zablokowania pojemnika na
swoim miejscu usłyszysz „kliknięcie” (rys. 3).
Wsuń dziobek do zbiornika na miąższ, aż do zablokowania na swoim miejscu (usłyszysz
„kliknięcie”) (rys. 4).
5
Umieść zbiornik na miąższ na części silnikowej (rys. 5).
6
Umieść sitko w zbiorniku na miąższ (rys. 6).
Zawsze przed użyciem sprawdzaj sitko. Jeśli zauważysz, że jest zniszczone lub pęknięte, nie
korzystaj z urządzenia i skontaktuj się z najbliższym centrum serwisowym firmy Philips lub
sprzedawcą urządzenia.
7
Umieść pokrywkę na zbiorniku na miąższ (rys. 7).
Upewnij się, że haczyk na pokr ywce znajduje się w otworze zbiornika na miąższ.
8
Zamknij dwa zatrzaski na pokrywce (usłyszysz „kliknięcie”).
9
Pod dziobkiem umieść kubek lub szklankę na sok.
10
Włóż wtyczkę do gniazdka elektrycznego.
Produkty i wskazówki
Używaj świeżych warzyw i owoców. Zawierają one najwięcej soku. Do przetwarzania w
sokowirówce najlepiej nadają się ananasy, buraki ćwikłowe, łodygi selera, jabłka, ogórki, marchew,
szpinak, melony, pomidor y, pomarańcze i winogrona.
Nie musisz obierać owoców i warzyw o cienkich skórkach. Obranie jest konieczne tylko w
przypadku owoców z grubą skórką, takich jak pomarańcze, ananasy i surowe buraki. Wytnij także
białe włókno owoców cytrusowych z uwagi na jego gorzki smak.
Podczas przygotowywania soku jabłkowego pamiętaj, że jego gęstość zależy od odmiany
wykorzystywanych jabłek. Im bardziej soczyste jest jabłko, tym rzadszy jest sok. Wybieraj jabłka, z
któr ych można wycisnąć taki rodzaj soku, jaki lubisz.
Sok jabłkowy szybko zmienia kolor na brązowy. Możesz spowolnić ten proces, dodając do niego
kilka kropel soku z cytr yny.
-
-
-
-
PoLski
Spis treści
- 6 PoLski
- 7 Przygotowanie do użycia; Umyj wszystkie odłączane części (patrz część „Czyszczenie”).; Produkty i wskazówki
- 8 Zasady używania; jest prawidłowo zamknięta na swoim miejscu za pomocą zatrzasków.; Czyszczenie; Najłatwiej jest wyczyścić urządzenie bezpośrednio po użyciu.; ochrona środowiska
- 9 informacje i serwis; Domestic Appliances and Personal Care BV.; rozwiązywanie problemów
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)