Przygotowanie do użycia; Umyj wszystkie odłączane części (patrz część „Czyszczenie”).; Produkty i wskazówki - Philips HR1820 - Instrukcja obsługi - Strona 7

Philips HR1820 Sokowirówka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 12
Ładowanie instrukcji

opis ogólny (rys. 1)

a

Schowek na przewód sieciowy

B

Wyłącznik

C

Część silnikowa

D

Zatrzaski pokr ywki

E

Wałek napędowy

F

Kubek na sok (tylko model HR1821)

g

Pokr ywka kubka na sok z wbudowanym separatorem piany (tylko model HR1821)

H

Pojemnik na miąższ

i

Zbiornik na miąższ

J

Dziobek

k

Sitko

l

Pokr ywka

M

Otwór na produkty

n

Popychacz

Przygotowanie do użycia

1

Umyj wszystkie odłączane części (patrz część „Czyszczenie”).

Odwiń przewód sieciowy zwinięty wokół uchwytu w podstawie urządzenia (rys. 2).

Załóż pojemnik na miąższ na część silnikową. W momencie zablokowania pojemnika na

swoim miejscu usłyszysz „kliknięcie” (rys. 3).

Wsuń dziobek do zbiornika na miąższ, aż do zablokowania na swoim miejscu (usłyszysz

„kliknięcie”) (rys. 4).

5

Umieść zbiornik na miąższ na części silnikowej (rys. 5).

6

Umieść sitko w zbiorniku na miąższ (rys. 6).

Zawsze przed użyciem sprawdzaj sitko. Jeśli zauważysz, że jest zniszczone lub pęknięte, nie

korzystaj z urządzenia i skontaktuj się z najbliższym centrum serwisowym firmy Philips lub

sprzedawcą urządzenia.

7

Umieść pokrywkę na zbiorniku na miąższ (rys. 7).

Upewnij się, że haczyk na pokr ywce znajduje się w otworze zbiornika na miąższ.

8

Zamknij dwa zatrzaski na pokrywce (usłyszysz „kliknięcie”).

9

Pod dziobkiem umieść kubek lub szklankę na sok.

10

Włóż wtyczkę do gniazdka elektrycznego.

Produkty i wskazówki

Używaj świeżych warzyw i owoców. Zawierają one najwięcej soku. Do przetwarzania w

sokowirówce najlepiej nadają się ananasy, buraki ćwikłowe, łodygi selera, jabłka, ogórki, marchew,

szpinak, melony, pomidor y, pomarańcze i winogrona.

Nie musisz obierać owoców i warzyw o cienkich skórkach. Obranie jest konieczne tylko w

przypadku owoców z grubą skórką, takich jak pomarańcze, ananasy i surowe buraki. Wytnij także

białe włókno owoców cytrusowych z uwagi na jego gorzki smak.

Podczas przygotowywania soku jabłkowego pamiętaj, że jego gęstość zależy od odmiany

wykorzystywanych jabłek. Im bardziej soczyste jest jabłko, tym rzadszy jest sok. Wybieraj jabłka, z

któr ych można wycisnąć taki rodzaj soku, jaki lubisz.

Sok jabłkowy szybko zmienia kolor na brązowy. Możesz spowolnić ten proces, dodając do niego

kilka kropel soku z cytr yny.

-

-

-

-

PoLski

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)