Oursson JM6001/RD Sokowirówka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
54
Miąższ jest bar
-
dzo wilgotny
• Na początku wyciskania soku miąższ może być wilgotny.
• Odzyskany miąższ może być wilgotny w przypadku używania nieświeżych składników.
• Przed wyciśnięciem soku ze składników przechowywanych długo w lodówce należy je umie
-
ścić w czystej wodzie pitnej na 1–2 godziny.
Naczynie
wibruje
• Podczas pracy urządzenia są dopuszczalne nieznaczne wibracje naczynia na sok. Nie jest to
usterka.
Urządzenie
przestało
działać
• Upewnić się, że ilość owoców i warzyw nie jest zbyt duża, a silnik nie jest przeciążony.
• Upewnić się, że z owoców wyjęto duże pestki.
• Wyłączyć urządzenie i włączyć tryb ODWR (odwrotne obroty) na 2–3 sekundy. Ponownie
włączyć urządzenie.
Pokrywka
naczynia nie
otwiera się
prawidłowo
• Po zakończeniu wyciskania soku włączyć tryb ODWR (odwrotne obroty) na czas od 2 do 5
sekund, aby ułatwić demontaż, oraz użyć większej siły podczas obracania pokrywki w lewo.
Podczas pracy
urządzenia
śruba docisko
-
wa nagle się
zatrzymuje
• Najpierw należy wyłączyć urządzenie poprzez ustawienie przełącznika w pozycji neutralnej.
Następnie wybrać pozycję ODWR na 2–3 sekundy, aby usunąć składniki blokujące śrubę do
-
ciskową. Włączyć urządzenie. Jeśli ta metoda nie zadziała, odłączyć urządzenie od zasilania,
rozmontować i wyczyścić.
CERTYFIKACJA WYROBU
Informacje na temat atestów i certyfikatów można uzyskać na stronie
http://www.oursson.com
lub u sprzedawcy.
Naprawa sokownika może być wykonywana wyłącznie przez wykwalifikowanych specjalistów z autoryzo
-
wanych punktów serwisowych wyrobów marki OURSSON AG.
Dane techniczne
Model
JM7002/JM7005
JM6001
Pobór mocy [W]
max 240
max 240
Napięcie znamionowe
220–240 V~; 50–60 Hz
220-240 V~; 50-60 Hz
Klasa ochrony
I
I
Wymagana temperatura magazynowania i transportu*
–25°C do +35°C
–25°C do +35°C
Wymagana temperatura pracy
+5°C do +35°C
+5°C do +35°C
Wymagana wilgotność
15–75%
15-75%
Wymiary (Wys.×Szer.×Dł.) [mm]
480×240×210
483×250×183
Masa [kg]
7,3
7,34
*Produkty należy przechowywać w suchych, wentylowanych magazynach w temperaturze poniżej 25°C.
Spis treści
- 8 INSTRUKCJE BEZPIECZEŃSTWA,; Przy obchodzeniu się z tym urządzeniem; ZALECENIA
- 9 Przed; KOLEJNOŚć CZYNNOŚCI; W przypadku owoców z dużymi
- 10 niste; ZALECENIA DOTYCZĄCE PRZYGOTOWYWANIA
- 11 CZYSZCZENIE I KONSERWACJA ); MOŻLIWE PROBLEMY I ICh ROZWIĄZANIA; nia
- 12 CERTYFIKACJA WYROBU; wanych punktów serwisowych wyrobów marki OURSSON AG.; Dane techniczne
- 13 Zobowiązania gwarancyjne firmy OURSSON AG:; SERWIS; Nazwa produktu
- 14 electrical and electronic equipment – WEEE).; Data produkcji
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)