Zielona pietruszka - Oursson JM3300/IV - Instrukcja obsługi - Strona 6

Oursson JM3300/IV Sokowirówka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 10
Ładowanie instrukcji

42

Składniki

Przygotowanie

Obroty

Uwaga

Wiśnie (śliwki itd.)

Usunąć nasiona, aby uniknąć uszko

-

dzenia urządzenia.

2

Przygotować sok z zamrożonych jagód,

rozmrozić owoce i umieścić je we wlocie

wraz z rozmrożonym sokiem.

Arbuzy (melony,

dynie itd.)

Obrać owoce, usunąć nasiona i

pokroić je, tak aby zmieściły się we

wlocie.

1

Używać do przygotowywania mieszanek

i koktajli.

Pomarańcze (cytryny,

mandarynki itd.)

Obrać owoce, pokroić większe sztuki

i usunąć nasiona.

1

Należy używać specjalnych pomarańczy

do soków (bez pestek). Aby uzyskać

maksymalną ilość soku, przed użyciem

sokownika należy umieścić owoce na

20 sekund w piekarniku ustawionym na

średnią temperaturę. Używać do przygo

-

towywania koktajli.

Marchew (burak,

pasternak, pietruszka,

seler itd.)

Obrać warzywa, a większe sztuki

pokroić.

1

Sok z buraka należy rozcieńczyć wodą.

Zaleca się, aby do soku z marchwi dodać

kroplę tłuszczu (oliwy lub śmietany), co

ułatwi przyswajanie witaminy A.

Kapusta (biała, czer

-

wona, brokuł itd.)

Kapustę umyć i pokroić, a brokuł i

kalafior podzielić na różyczki.

1

Używać na potrzeby sokoterapii (najpierw

należy skontaktować się z lekarzem).

Ziemniaki (yam,

karczochy itd.)

Obrać warzywa, a większe sztuki

pokroić.

1

Zielona pietruszka

(szpinak, boćwina,

seler itd.)

Sprawdzić liście, umyć w zimnej wo

-

dzie i dokładnie spłukać.

1

Maliny (jagody,

truskawki itd.)

Usunąć listki z owoców.

1

Sok może zawierać kawałki pestek nada

-

jące mu cierpki posmak.

Winogrona (szakłak,

granat, wiciokrzew

itd.)

Oddzielić grona od gałązek, obrać

granat i usunąć pestki z membrany.

2

Jeśli membrana dostanie się do wlotu,

sok z granatów może mieć gorzkawy

posmak. Należy używać owoców bez

-

pestkowych.

Ogórki (cukinia, dynia

squash itd.)

Obrać warzywa i jeśli są przejrzałe,

usunąć z nich nasiona.

1

Pasuje do świeżych dań

Rzodkiew (rzepa itd.)

Odciąć końcówki i obrać warzywa, a

większe sztuki pokroić.

1

Mieszanki soków pozwalają ograniczyć

cierpki posmak.

Pomidory (koktajlowe
itd.)

Usunąć łodygi, a większe pomidory

pokroić.

2

Sok staje się nieco wodnisty

Mango (ananas, kiwi

itd.)

Owoce obrać, usunąć pestki, wykroić

rdzeń ananasa.

1

Używać do mieszanek soków.

Porzeczki (żurawina,

brusznice itd.)

Oddzielić owoce od gałązek

2

Sok ma konsystencję przecieru i może

zawierać pestki.

Słodka papryka (ostra

itd.)

Usunąć łodygi i pestki

1

Nie wyciskać papryczek chili, ponieważ

są niewystarczająco soczyste.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)