tabela zaleceń - KENWOOD JE680 - Instrukcja obsługi - Strona 7

KENWOOD JE680 Sokowirówka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 21
Ładowanie instrukcji

96

Najlepsze wyniki można uzyskać nie wyciskając soku z więcej niż 1 kg
składników.

Przed wyciśnięciem soku wszystkie składniki należy dokładnie umyć.

Wyciskając sok z twardych składników, należy użyć prędkości 2.

Przy składnikach miękkich należy użyć prędkości 1.

Aby wycisnąć możliwie najwięcej soku, do podajnika wkładać małą ilość

składników na raz i wolno popychać je w dół.

W przypadku takich owoców, jak banany, mango czy miękkie owoce

jagodowe, najlepsze wyniki daje użycie blendera.

Rodzaj owoców/

Przygotowanie

Zalecana

Porady i wskazówki

warzyw

prędkość

Jabłka i gruszki

Wyciskać w całości.

2

Aby wycisnąć możliwie

Warzywa

Wyciskać w całości.

2

najwięcej soku z twardych

korzeniowe –

owoców i warzyw, powinny

np. marchewka

one mieć temperaturę

pokojową.

Ananasy

Z jednego dużego

2

Wyciskać sok przez ok. 45

ananasa usunąć liście i

sekund. Aby nie dopuścić

łodygę, odcinając

do zapychania się filtra,

czubek i podstawę.

oczyszczać go po

Pokroić wzdłuż na

wyciśnięciu soku z

ćwiartki.

każdego dużego ananasa.

Winogrona

Usunąć szypułki.

1

Aby wycisnąć możliwie
najwięcej soku, za jednym
razem przetwarzać tylko
małą garść winogron.

Pomidory

Wyciskać w całości.

1

Sok z pomidorów jest
gęsty i ma papkowatą
konsystencję.

Owoce pestkowe – Przekroić na pół i

1

brzoskwinie,

usunąć pestkę.

nektarynki, śliwki
Mango

Usunąć twardą skórę i

1

Wyciskany sok będzie

pestkę.

bardzo gęsty, dlatego aby
zwiększyć prędkość
przepływu soku, mango
najlepiej łączyć z innymi
owocami.

Melony

Usunąć twardą skórę.

1

Powoli dodawać do
podajnika, aby wycisnąć
możliwie najwięcej soku.

Kiwi

Wyciskać w całości.

1

Truskawki

Usunąć listki.

1

Wyciskać w całości.

Miękkie owoce

Wyciskać w całości.

1

jagodowe – maliny,
jeżyny itp.
Twardsze owoce Wyciskać w całości.

1

jagodowe –
borówka
amerykańska,
żurawina itp.
Buraki (surowe)

Usunąć liście i obrać.

2

Sok jest najsmaczniejszy,
jeżeli usuniemy liście i
obierzemy buraki.

Warzywa liściowe: Usunąć twardy rdzeń.

2

Wyciskanie soku trwa

szpinak, kapusta

Pokroić, by mieściły się

by mieściły się do otworu

itp.

do otworu podajnika.

podajnika. Zwinąć kilka

Zwinąć kilka liści razem.

liści razem.

Seler naciowy

Wyciskać w całości.

2

Ogórki

Wyciskać w całości.

1

Powoli dodawać do
podajnika, aby wycisnąć
możliwie najwięcej soku.

tabela zaleceń

Aby wycisnąć możliwie
najwięcej soku, za jednym
razem przetwarzać jedynie
małą garść i łączyć je z
innymi owocami.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)