Siemens HB23AR510E - Instrukcja obsługi - Strona 35

Siemens HB23AR510E
Strona 1
1 Strona 1
2 Strona 2
3 Strona 3
4 Strona 4
5 Strona 5
6 Strona 6
7 Strona 7
8 Strona 8
9 Strona 9
10 Strona 10
11 Strona 11
12 Strona 12
13 Strona 13
14 Strona 14
15 Strona 15
16 Strona 16
17 Strona 17
18 Strona 18
19 Strona 19
20 Strona 20
21 Strona 21
22 Strona 22
23 Strona 23
24 Strona 24
25 Strona 25
26 Strona 26
27 Strona 27
28 Strona 28
29 Strona 29
30 Strona 30
31 Strona 31
32 Strona 32
33 Strona 33
34 Strona 34
35 Strona 35
36 Strona 36
37 Strona 37
38 Strona 38
39 Strona 39
40 Strona 40
41 Strona 41
42 Strona 42
43 Strona 43
Strona: / 43

Spis treści:

  • Strona 22 – Spis tre ci; Rady i wskazówki dotycz; Przed monta
  • Strona 24 – Panel sterowania
  • Strona 26 – Programowanie godziny; Programowanie piekarnika; Funkcja grzewcza i temperatura
  • Strona 27 – Szybkie podgrzewanie; Programowanie funkcji regulacji czasu; Minutnik
  • Strona 28 – Czas zako
  • Strona 29 – Godzina; Funkcja zabezpieczenia dzieci; Zmiana ustawie
  • Strona 30 – Konserwacja i czyszczenie; rodki czyszcz
  • Strona 32 – Co zrobi; Tabela usterek
  • Strona 33 – Serwis; Nr) i numer fabryczny; Rady dotycz; Oszcz
  • Strona 34 – Przetestowane w naszym studiu gotowania; Ciasta i wypieki
  • Strona 36 – Mi
  • Strona 38 – Porady dotycz
  • Strona 41 – Pieczenie
  • Strona 42 – enie na grillu
Ładowanie instrukcji

36

Porady i praktyczne wskazówki dotycz

ą

ce

pieczenia

Ciasta*

Forma do ciast z blachy stalo-
wej ocynkowanej, Ø 28 cm.

2

%

180-200

50-60

Ciasta pieczone w blasze do
pieczenia

Poziom

Funkcja grzew-
cza

Temperatura
w °C

Czas pieczenia w
minutach

Pizza

Blacha do pieczenia

2

%

200-220

25-35

Blacha aluminiowa + p

ł

ytka

blacha do pieczenia

1+3

2

170-180

30-40

Blacha aluminiowa + g

łę

boka

blacha uniwersalna

1+3

2

170-180

30-40

Ciasto francuskie

Blacha do pieczenia

3

2

170-190

20-30

Blacha aluminiowa + p

ł

ytka

blacha do pieczenia

1+3

2

170-190

30-45

Blacha aluminiowa + g

łę

boka

blacha uniwersalna

1+3

2

170-190

30-45

Dodatkow

ф

blach

ę

do pieczenia mo na naby

ц

w sklepie specjalistycznym lub za po rednictwem Serwisu Technicznego.

Chleb i bu

ł

ki

Poziom

Funkcja grzew-
cza

Temperatura
w °C

Czas pieczenia w
minutach

Chleb na dro d ach z 1,2 kg m

ф

ki*

(nagrza

ц

piekarnik)

Blacha emaliowana

2

%

270

8

200

35-45

Chleb na zakwasie z 1,2 kg m

ф

ki*

(nagrza

ц

piekarnik)

Blacha emaliowana

2

%

270

8

200

40-50

Bu

ł

ki (np. ytnie)

Blacha emaliowana

3

%

200-220

20-20

* Nigdy nie wlewa

ц

wody bezpo rednio do wn

ę

trza nagrzanego piekarnika.

Ciastka

Poziom

Funkcja grzew-
cza

Temperatura
w °C

Czas pieczenia w
minutach

Ciasteczka i herbatniki

Blacha emaliowana

3

%

150-160

20-30

Blacha aluminiowa + p

ł

ytka bla-

cha do pieczenia

1+3

2

140-150

25-30

Blacha aluminiowa + g

łę

boka bla-

cha uniwersalna

1+3

2

140-150

25-30

Bezy

Blacha emaliowana

3

2

80-90

180-210

P

ф

czki

Blacha emaliowana

2

%

190-210

30-40

Kruche ciastka z migda

ł

ami Blacha emaliowana

3

%

110-130

30-40

Blacha aluminiowa + p

ł

ytka bla-

cha do pieczenia

1+3

2

100-120

35-45

Blacha aluminiowa + g

łę

boka bla-

cha uniwersalna

1+3

2

100-120

35-45

Blachy dodatkowe dost

ę

pne s

ф

jako opcjonalne akcesoria kuchenne w sklepach specjalistycznych.

Ciasta pieczone w formie

Forma do postawienia na
ruszcie

Poziom

Funkcja grzew-
cza

Temperatura
w °C

Czas pieczenia w
minutach

* Aby upiec jednocze nie wi

ę

cej ni jedno ciasto, nale y umie ci

ц

na ruszcie kilka form.

Pieczenie na podstawie w

ł

asnego przepisu.

Porówna

ц

z podobnym produktem w tabeli potraw.

Sprawdzanie, czy ciasto jest ju upieczone.

Na oko

ł

o 10 minut przed up

ł

ywem czasu pieczenia podanego w przepisie,

nak

ł

u

ц

ciasto w najwy szym punkcie cienkim drewnianym patyczkiem. Je li

patyczek wychodzi z ciasta czysty (bez przyklejonych kawa

ł

ków ciasta), ciasto

jest gotowe.

Ciasto jest ma

ł

o wyro ni

ę

te.

Przy kolejnym pieczeniu doda

ц

mniej sk

ł

adników p

ł

ynnych lub zaprogramowa

ц

temperatur

ę

pieczenia o 10 stopni ni sz

ф

. Przestrzega

ц

czasów mieszania

odpowiednich sk

ł

adników podanych w przepisie na ciasto.

Ciasto dobrze wyros

ł

o na rodku, ale przy brze-

gach jest ni sze.

Nie smarowa

ц

formy t

ł

uszczem. Po upieczeniu, ostro nie oddzieli

ц

ciasto od

formy za pomoc

ф

no a.

Ciasto jest zbyt przyrumienione na wierzchu.

W

ł

o y

ц

ciasto do piekarnika na ni szym poziomie, zaprogramowa

ц

ni sz

ф

tem-

peratur

ę

pieczenia i pozostawi

ц

w piekarniku na d

ł

u ej.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 22 - Spis tre ci; Rady i wskazówki dotycz; Przed monta

23 ë Spis tre ci [pl] Instrukcja obs ł ugi Rady i wskazówki dotycz ą ce bezpiecze ń stwa ...................... 23 Przed monta em urz ф dzenia ......................................................... 23 Rady i wskazówki dotycz ф ce bezpiecze ń stwa ........................... 24 Przyczyny uszkodze ...

Strona 24 - Panel sterowania

25 Nowy piekarnik w Pa ń stwa kuchni Oto Pa ń stwa nowy piekarnik. W tym rozdziale zostaj ф obja nione funkcje panelu sterowania i jego poszczególnych elementów. Ponadto, rozdzia ł zawiera informacje na temat akcesoriów kuchennych i elementów znajduj ф cych si ę wewn ф trz piekarnika. Panel sterowan...

Strona 26 - Programowanie godziny; Programowanie piekarnika; Funkcja grzewcza i temperatura

27 Przed pierwszym u ż yciem Niniejszy rozdzia ł zawiera informacje dotycz ф ce czynno ci, które nale y wykona ц przed pierwszym u yciem piekarnika. Najpierw nale y przeczyta ц rozdzia ł Wskazówki dotycz ф ce bezpiecze ń stwa . Programowanie godziny Po pod łф czeniu, na panelu wska ników zapala si ę...

Inne modele piekarniki Siemens