Strona 4 - Przyczyny uszkodze; Nowy piekarnik w Pa; Panel sterowania
26 Przyczyny uszkodze ń Uwaga! ■ Wyposa ż enie, folia, papier do pieczenia lub naczynia na dnie komory piekarnika: nie stawia ć wyposa ż enia na dnie piekarnika. Nie wyk ł ada ć dna piekarnika foli ą , oboj ę tnie jakiego rodzaju, ani papierem do pieczenia. Nie stawia ć na dnie piekarnika ż adnych n...
Strona 6 - wk
28 Wyposa ż enie dodatkowe Dostarczone wyposa ż enie dodatkowe nadaje si ę do przyrz ą dzania wielu potraw. Nale ż y zwróci ć uwag ę na prawid ł owe ustawienie wyposa ż enia podczas wsuwania go do komory piekarnika.Aby potrawy by ł y jeszcze smaczniejsze, a obs ł uga piekarnika jeszcze bardziej komf...
Strona 8 - Programowanie funkcji regulacji czasu; Minutnik
30 Programowanie funkcji regulacji czasu Opisywany piekarnik posiada wiele funkcji regulacji czasu. Za pomoc ą przycisku 0 otwiera si ę menu i dokonuje si ę zmiany na inn ą funkcj ę . Podczas wykonywania regulacji ustawie ń , symbole czasu pozostaj ą zapalone. Strza ł ka N pokazuje, któr ą funkcj ę...
Strona 10 - Funkcja zabezpieczenia dzieci; Zmiana ustawie; rodki czyszcz
32 Funkcja zabezpieczenia dzieci W celu unikni ę cia przypadkowego w łą czenia piekarnika przez dzieci, urz ą dzenie jest wyposa ż one w funkcj ę zabezpieczenia dzieci.Piekarnik nie reaguje wówczas na ż adne ustawienie. Mo ż na programowa ć minutnik i godzin ę przy w łą czonej funkcji zabezpieczenia...
Strona 13 - Tabela usterek; Wymiana lampki w piekarniku
35 4. Podnie ść i wyj ąć szyb ę (Rysunek C). Umy ć szyby przy u ż yciu p ł ynu do mycia szyb i ś ciereczki z mi ę kkiego materia ł u. : Niebezpiecze ń stwo obra ż e ń ! Porysowane szk ł o lub drzwiczki urz ą dzenia mog ą p ę kn ąć . Nie u ż ywa ć skrobaczki do szk ł a, ż r ą cych ani szoruj ą cych ś...
Strona 15 - Przetestowane w naszym studiu gotowania; Ciasta i wypieki
37 Przetestowane w naszym studiu gotowania Poni ż ej znajd ą Pa ń stwo przyk ł ady potraw z optymalnymi dla nich ustawieniami. Poka ż emy Pa ń stwu, jaki rodzaj grzania i temperatura najlepiej nadaj ą si ę do przyrz ą dzenia danej potrawy. Podajemy wskazówki dotycz ą ce odpowiedniego wyposa ż enia o...
Strona 17 - Mi
39 Mi ę so, drób, ryby Naczynia Mo ż na stosowa ć dowolne naczynie odporne na wysok ą temperatur ę . W przypadku du ż ych pieczeni, mo ż na równie ż u ż y ć blachy emaliowanej. Najbardziej odpowiednie s ą naczynia szklane. Sprawdzi ć , czy pokrywka rondla jest dopasowana i dok ł adnie zamyka naczy...
Strona 22 - Pieczenie
44 Akrylamid w produktach spo ż ywczych Akrylamid powstaje przede wszystkim w produktach zbo ż owych i ziemniaczanych przygotowywanych w wysokich temperaturach, np. we frytkach, tostach, bu ł kach, chlebie i w drobnych wyrobach cukierniczych (herbatnikach, ciastkach z przyprawami korzennymi, ciastka...
Strona 23 - enie na grillu
45 Pieczenie/sma ż enie na grillu Je ś li k ł adzie si ę potraw ę bezpo ś rednio na ruszcie, umie ś ci ć blach ę emaliowan ą na poziomie 1. W ten sposób mo ż na zebra ć sok z mi ę sa, dzi ę ki czemu piekarnik b ę dzie czystszy. P ł aski placek dro ż d ż owy Blacha emaliowana 2 % 160-180 30-40 Blach...